T - home változtatások - szerződésszegés?


MajorDomus # 2015.08.08. 21:37

Nem szorgalom kérdése, csak majdnem minden topic témából lehet tanulni valamit, mert komoly szakemberek adnak tanácsot olyan területen is ahol nem, vagy csak felületesen vagyok jártas, s ezek nagy hasznomra vannak a napi munkában.

SolnesM # 2015.08.08. 05:40

Az MD milyen szorgalmas és termelékeny !

MajorDomus # 2015.08.03. 22:32

És mit mond a plébános az ügyedre?

Clarissima # 2015.08.03. 14:29

Én is ezt mondtam!

MajorDomus # 2015.08.02. 18:30

Jézusom.

Clarissima # 2015.08.02. 11:49

Kedves vagy, fölöttébb.
Olyan már nincs, hogy csak villamosbérlet. Csak kombinált bérlet létezik és több éve már.
Miért is az én felfogásom sántít?
Ha nekem az van leírva, hogy a szolgáltató biztosítja a vételhez szükséges berendezéseket, akkor hiba azt felételeznem, hogy talán nem nekem kellene azokat megvásárolnom?

MajorDomus # 2015.08.01. 20:44

Nem a hasonlat sántít, hanem a felfogásod!

Azt mondtam, ha (csak) villamosberleted
van...
Azzal nem szállhatsz fel a buszra.

Ha a törvény hoz létre egy változást, azt
nem kérheted számon a szolgáltatótol.

Clarissima # 2015.08.01. 13:48

a villamosra és a buszra is érvényes a bérletem, mindkettővel mehetek gond nélkül. Akárhogyan is, de megkapom a kifizetett szolgáltatást. Sántít a hasonlat.

MajorDomus # 2015.07.31. 21:53

Ezt meg is kapod.
Kbs leirta a lényeget.
Megszünt az analóg jel. Vagy alkalmazkodsz vagy nem nézel tv-t.

Ha villamos bérleted van, de jövő hónaptól
azon a vonalon autóbuszok járnak, akkor bepereled a BKV-t?

Nem fog neked külön villamost közlekedtetni.

Clarissima # 2015.07.31. 21:29

Köszönöm szépen. Ez elég gáz, már csak ezért is:
A jelen egyedi előfizetői szerződésben meghatározott IPTV szolgáltatások esetén a szolgáltatás használatához szükséges végberendezéseket (egy home gateway vagy kábelmodem és egy IPTV vevőegység/Set top box) a Szolgáltató biztosítja. További IPTV vevőegység bérelhető a szolgáltatótól, az ÁSZF 5/A. sz.
Mellékletben meghatározott havidíj fejében.

Én ezt írtam alá...

Kovács_Béla_Sándor # 2015.07.31. 10:07

Törvény szabályozta, hogy meddig kell analóg jelet is adni. Aki ezen határidő leteltéig nem szerzi be a digitális adás vételéhez szükséges készüléket, az magára vessen. A szolgáltató nem szeg szerződést, hiszen nem vállalta, hogy a digitális átállás után is ad neked analóg jelet.

Vikcsy29 # 2015.07.31. 09:52

Kedves Jogiforum!
Kikértem egy erkölcsi bizonyítványt és kiküldtek egy levelet hogy 30 nappal meghosszabítják a határidőt!hívtam őket azt mondták adat egyeztetés miatt de többet nem mondhatott az ügyintéző telefonon!ahogy beszéltünk akkor esett le hogy voltam már rabosítva de nem volt bürtön büntetés se felfüggedztve se sehogy!
Az a kérdésem hogy kaphatok e emiatt tiszta erkölcsi bizonyítványt?

Clarissima # 2015.07.31. 07:47

Köszönöm!
Kedves Zoltanuss!
Nekem a mostani TV-zés sem jelent semmit, a digitális tévézés még kevesebbet. Mint említettem a családom miatt van bekövetve, akik éves szinten 3 hónapot töltenek nálam. Én magam miatt 5x ha bekapcsoltam az egyik készüléket. Gondoltam, hogy talán jó lesz a zajláda, talán bírom majd nézni, netán élvezni is, de nem jött be a remény..., rosszabb mint évekkel ezelőtt volt.
Ha filmet akarok nézni megnézem reklámok nélkül az interneten..., de a családom igényli.
Kedves Sherlock!
Szerinted nem kötelezés az, ha kifizetett havidíjért nem kapom majd meg a szolgáltatást csak akkor ha új készülékeket veszek vagy + boxokat?
T-homot a törvény kötelezi, de a DIGI-t nem?

Akkor hogy is van ez? Nem egészen értem a dolgot. Lehet, hogy nehéz lett a felfogásom, bár eddig nem volt az.

Bevallom őszintén, hogy piszkosul nem óhajtok sem új készülékeket, sem új boxokat venni. Van nekem mire költenem, ez nem tartozik bele a kiadáslistámba és nem is tervezem, hogy beletartozzon.

Én úgy gondolom, ha a T-home nem biztosítja, hogy a kifizetett havidíjért, a mostani box bérleti díjáért szerződés szerint megkapjam a szolgáltatást, akkor talán van okom és lehetőségem rá, hogy törvényes úton felbontsam a szerződést.

A kérdésem az, hogy akik többet konyítanak a joghoz nálam, azok is így tudják-e, így gondolják-e! Nekem, aki a jogban járatlan vagyok, ez így logikusnak tűnik.

Zoltanuss # 2015.07.31. 06:37

Amúgy magának a digitális tv-zésnek sok előnye van. Ki kell ismerni.

Zoltanuss # 2015.07.31. 06:36

vásároljak újabb (áram- és helyzabáló) boxot a meglévő mellé,
Így van ezek a boxok elég nagy fogyasztásúak, annyira nagyok hogy nem merik ráírni a készülékre.
Ebből volt egy vitám mert kértem, hogy mondják meg. ha nem tudják akkor kérdezzék meg a gyártótól.
Nagy sumákok a T homosok.

Sherlock # 2015.07.31. 06:04

Senki nem akar semmire kötelezni, kaptál egy tájékoztató levelet a digitális átállásról - arról meg törvény szól, nem a T. találta ki.

Clarissima # 2015.07.30. 22:02

Nem tudom, hogy tud-e valaki valami értelmes tanácsot adni.
Pár hónapja az internetem és a telefonom mellé beköttettem a TV-t is hűségidővel, mert a családom ha látogatóban van nálam, igényli az esti Televíziózást. Engem az agyvérzés kerülget a reklámoktól meg a semmirevaló műsoroktól, tehát nem vagyok TV-függő. 2010-től nem is nem is volt nálam TV kábel bekötve.
Két hagyományos és hibátlan készülékem van, így a szerződéssel ingyenesen járó boxhoz bérelek egy másikat is, bár én magamnak jó ha 5x bekapcsoltam a készüléket.
Kaptam egy kedves levelet, miszerint vegyek új készüléket vagy vásároljak újabb (áram- és helyzabáló) boxot a meglévő mellé, mert a földfelszíni adások megszűnnek (nincs előttem a levél, de úgy rémlik erre hivatkoznak), és csak így lehet tovább a televíziót nézni.
Esetemben 2 boxot kellene venni a meglévő 2 mellé, vagy a vásárlandó boxok helyett egy vagyont kellene kifizetnem 2 db új min. LCD TV-re, a hibátlan készülékeimet meg dohatom ki akkor a kukába.

Én akárhogy is nézem a szerződést, én nem látok benne olyat, hogy nekem + boxokat kellene vásárolnom, vagy új televíziókat a fizetett nem is kicsi havi díjért.

Szerintem erre Ők nem kötelezhetnek azért, hogy a szolgáltatást "élvezni" tudjam, én ilyen kötelezettséget nem vállaltam.

Mint kiderül a szavaimból, nem vagyok egy jogtudor, de ha az Ő hibájukból nem kapom majd meg az általam kifizetett szolgáltatást, az nem az én saram, szerintem ez belefér a szerződésszegésbe.

Az lenne a kérdésem, van-e esély, hogy ha ezt bevezetik, felbonthatom a hűségszerződést az Ő hibájukból?

Azt biztosan tudom, hogy a DIGI előfizetőknél nincs ilyen!- ők semmiféle levelet nem kaptak.

Előre is köszönöm!