Kékfényes autók


Zolikaaa # 2007.03.20. 22:58

hozzászólás törölve

szota # 2007.04.05. 10:20

nocsak...
http://www.klubradio.hu/cikk.php?…

Vajjon mi történhetett?
Hogy fordulhatott ez elő?
Hisz a mentő olyan nagy, hogy messziről is jól látszik...


szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

kea4 # 2007.04.18. 19:56

Megkülönböztető jelzés: az egyik rendőr vijjog, a másik meg forgatja a fejét, és azt kiabálja, hogy "kék... kék... kék" :))

Csak arról jutott eszembe, hogy ma du. három körül a Tímár utcai HÉV megállóban állva láttam elcammogni egy kocsisort, néhány kék-fehér, néhány fekete kocsi (ha jól láttam, német zászlóval), a tetőkre föltett villogó kékkel, meg a sor végén két rendőrmotoros, de villogó PIROSsal, a motor hátulján lévő partfisnyél tetején.

Na most akkor ez minek minősül?

Üdvrivalgással:
KEA.

ViktorBp # 2007.05.04. 00:11

Kea4 !

Hát nézd, a szabályozás szerint csak a kék-piros együttes használata minősül megkülönböztető jelzésnek, na aztán észnél kell lenni, mert pont most módosították a jogszabályt, de azt hiszem talán még nem hatályos, lényeg hogy kész van már, de ebben sincs benne a piros önmagában ...
Szóval tudod ez olyan hogy megint majmoljuk amerikát meg nyugatot, mert szinte egységesen mindenhol a piros szín magasabb rendű mint a kék, na most csak az a bökkenő, hogy ez lefektetve nincs sehol, csak amolyan szokás, aztán aki úgy gondolja, úgy használja .... Ha pedig convojban több kékfényes autó megy, akkor a piros fényes a parancsnoki autó, ez is szinte mindenhol így van, csak nálunk nincs leszabályozva.
Üdv
Viktor