elvett jogosítvány


Ittasvezetes.hu # 2014.04.07. 20:46

zsolti0621

Egy eljárás alatt - ideiglenese bevont - vezetői engedély kapcsán a "fellebbezés" szó - ismeretlen a hatóság előtt.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu # 2014.04.07. 20:49

Zsottee

Az utánképzés esetén két program jöhet szóba, az összes - semmiképpen sem -. Amennyiben Ön tanulmányozta az NKH honlapot, jól látható, hogy X+Y programbeosztások vannak, tehát "végigjárni minden programot": ilyen nem létezik.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu # 2014.04.07. 20:51

csocsi1128

A vezetői engedély - hatósági átvételétől - számított 8 hónap múlva, amennyiben az utánképzésről szóló igazolást, és az - esetleg időközben lejárt - "orvosi alkalmassági" vizsgálatról szóló (háziorvosi) dokumentációt fel tudja mutatni az okmányirodánál.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

FamousAnonymus # 2014.05.28. 08:06

Romániában elvették a jogosítványomat egy hónapra. Letelt. Hol tudom most átvenni? Ők csak annyit mondtak, hogy: Budapesta, Budapesta. Azon belül mégis hol?

gerbera317 # 2014.05.28. 12:51

Hívd fel a román nagykövetséget! Ott valószínűleg többet tudnak magyarul, mint "Budapesta", és talán a konkrét választ is tudják, ráadásul magyarul.

http://budapesta.mae.ro/en

sortedsoul # 2014.05.29. 14:16

Hello

ittas vezetesert elvettek a jogositvanyom magyarorszagon. Termeszetesen magyar jogositvanyt. Kerdesem az lenne hogy ha kint dolgozom nemetorszagba es nagy szuksegem van a jogositvanyra akkor ott vagy masborszagba vizsgazhatok ujra? Magyarorszagon nem vezetnék vele. A valaszat elore is koszonom.

Atis77 # 2014.05.31. 06:47

igen

foci2006 # 2014.05.31. 17:43

Kedves hozzáértők!

Azzal a hatalmas problémával állok szemben, hogy 2006 ban bevonták a rendőrök a jogosítványomat egy közúti baleset gondatlan okozása miatt!
2009 ben volt belőle utoljára tárgyalás!
Azóta ítélet nélkül telt az idő! Újabb tárgyalás sem volt.
Viszont mostmár nagyon kellene a jogosítvány!
Probléma az hogy nem találtam az ügyemmel kapcsolatban semmilyen információt. Sem azt hogy elévült sem azt hogy nem! Még egy ügy számot sem!
Nem merem bojgatni, hátha el évül!
Kérdés az, hogy mennyi az elévülési idő?
Esetleg külföldön le vizsgáztatok- e? Úgy hogy itthon is vezetek!
Mi lenne a leg jobb megoldás?
Munkámhoz kell a jogosítvány

kisgyerek1 # 2014.06.12. 05:38

segitseget szeretnek kerni fontos lenne
a minap elvettek a jogositvanyom
magyar allampolgar vagyok magyar lakcimmel de becsben vagyok sofor
napi szinten ingazok van esely igy nekem ausztriaban jogositvanyt szerezni osztrak lakcim nelkul
vagy milyen lehetosegek vannak?
valaszokat elore is koszonom

cslaci1 # 2014.06.12. 12:55

Sziasztok
Tegnap Romániában elvették a jogsimat 3 hónapra, 50 tábla/107 km/h
A rendőr azt mondta,hogy külföldiként kérelmezhetem a helyi hatóságoktól a jogosítványom visszaadását,ha befizettem a kiszabott bírságot,és a felfüggesztés csak Romániára lessz érvényes,vagyis nem vezethetek Romániában 3 hónapig.Szerintetek mennyire hihető,hogy visszaadják,vagy csinálok egy Bp-Kolozsvár fölös utat???

cslaci1 # 2014.06.12. 13:07

Sziasztok
Tegnap Romániában elvették a jogsimat 3 hónapra, 50 tábla/107 km/h
A rendőr azt mondta,hogy külföldiként kérelmezhetem a helyi hatóságoktól a jogosítványom visszaadását,ha befizettem a kiszabott bírságot,és a felfüggesztés csak Romániára lessz érvényes,vagyis nem vezethetek Romániában 3 hónapig.Szerintetek mennyire hihető,hogy visszaadják,vagy csinálok egy Bp-Kolozsvár fölös utat???

opelka35 # 2014.06.15. 16:25

Sziasztok . 2005-ben eltiltettak 5 évre a vezetéstől (elvették 5 évre a jogsimat). Abüntetésem végén aendőrség sikeressen igazoltatott jogsi nélkül Kaptam 100.000 Ft büntetést + vvel mehosszabították az eltiltásoma. A kérdésem az lenne ,hogy autánképzés mennyibe fog kerülni ? Részletben kérhető e a kifizetése ,rra ,hogy jogosítvány nélkül vezettem arra kell kérni a tényfeltárást ?

Lyna87 # 2014.07.01. 09:04

Tisztelt Ügyvédek

Azt szeretném megtudni,hogy 2008-ban mellékbüntetéskép végleg eltiltottak a vezetéstől.
2007 június 27 én vonták be. Jól tudom hogy a végleges eltiltás csak 10 évig tart?!
És azt attól a naptól kell számolni mikor a rendőrök elvették vagy a jogerős határozattól?! Szeretnék mellékbüntetésre enyhítést kérni. Hogy tudom ezt megvalósítani mi a menete.Azt már tudom hogy a köztársasági elnök adhat mellék büntetésre enyhítést. A levelemet hozzá adjam fel ajánlott levélként vagy a megyei bíróságra?! A válaszukat előre is köszönöm .

natalie07 # 2014.07.19. 15:38

Jó napot!

Abban szeretném a segítségüket kérni, hogy apukámat (63 éves) pár napja igazoltatták a rendőrök és (számunkra) most derült ki, hogy 10 éve jogosítvány nélkül vezetett. Magas a vérnyomása, de szed rá gyógyszert. 10 éve elment az orvoshoz alkalmasságira, de akkor pont nagyon magas volt a vérnyomása, ezért az orvos nem adta meg az alkalmasságit, és rögtön jelentette az ügyet a hatóságoknál. Apukám elment egy másik orvoshoz (akkor rendben volt a vérnyomása), aki megadta neki az alkalmasságit. Apukám megkapta a jogosítványt, de azon a napon jött a határozat, hogy le kell adnia. Nem adta le, 5 évig azzal vezetett. 5 év után újra meg akarta hosszabbíttatni, de természetesen nem hosszabbították meg neki, mert mondták, hogy már régen le kellett volna adnia. Ennek ellenére ő jogosítvány nélkül további 5 évig vezetett (a munkájához kellett). Az lenne a kérdésem, hogy ezek után még van-e esélye arra, hogy visszaszerezze a jogosítványt, és ha igen, akkor újra kell vizsgáznia? Rendesen órákra kellene járnia vagy elég csak a vizsga is? (A vérnyomása gyógyszerekkel rendben van.) Köszönöm a válaszukat!

Andrastalas # 2014.09.01. 15:48

Jó napot!
Ittasan összetörtem a kocsim és megrongáltam egy ducat fém rudart.
2 évre vették el a B kategóriás jogosítványomat és bírságot is kaptam, azt szeretném kérdezné hogy "AK" kategóriás jogosítványt letehetem e?

geri1 # 2014.09.26. 12:38

udv.dániában bevontak a dán jogositvanyomat es csak utankepzessel kaphatom vissza,van e lehetoseg arra hogy magyarorszagon csinaljam az utankepzest,mert itt ugye nem fogjak nekem az elmeleti kerdeseket magyarul irni,max gondolom angolul.Ez az eltiltas magyarorszagra is vonatkozik e?vagy csak az adott orszagban nem vezethetek?Gyorshajtasert vettek el 70 helyet 120kmh mentem.szerintem ennyiert magyarorszagon be se vonnak.van e arra esely hogy otthon kapok jogsit?amugy is keszulok haza koltozni tehat igy is ugy is magyar kell majd.valaszat elore is koszonom

Miska92 # 2014.11.03. 15:47

Helo! az én érdekes ügyem : Egy haveromat az otthonából vitték el kábítószerrel való visszaélés miatt . Én akkor a helyszínen kocsikáztam , két kört is mentem a rendőrök előtt (hajtott a kovácsiság..) Aztán a lényeg , kiálltak elém kiszállítottak meg bilincseltek és közölték velem , hogy kábítószer birtoklása gyanúja miatt körözzük ezt az autót meg a személyleírás szerint ezt a férfit. Mindjárt szét is szedték az autóm , eredménytelenül jártak . Viszont engem előállítottak, vizelet mintára köteleztek! Ami thc pozitiv lett.(vizelet minta előtt 1 hónapja fogyasztottam) Az élőállítóba a vizelet minta után 3 órával később vittek vérvételre, Ahol reflex vizsgálatot is csináltak , és az orvos megállapította hogy nem bódult!

Amit nem értek:

  • 3 perc alatt lettem körözött? ha előtte az voltam arról tudnak mutatni valami dokumentumot?
  • az orvos megállapítja hogy nem bódult , még is elvették a jogsim!

teszem hozzá sofőrként dolgoztam , a munkám a jogsimmal együtt megszűnt .

Véleményem # 2014.11.05. 12:31

Miska92

Nem kellene kábítószert fogyasztani és ilyen emberek társaságába belekeveredni mert akkor ez van...
A sztori nem életszerű. Minek kocsikázik ott éppen akkor amikor a rendőrök a haverját elviszik kábítószer miatt. Nyilván tudhatta, hogy a haverja sáros az ügyben... Aztán, hogy került oda éppen akkor amikor a rendőrök is, milyen érdeke fűzhette ahhoz, hogy ott a környéken leskelődjön köröket menjen... kíváncsiság elég érdekes. sok más kérdést is felvet még...
Az, hogy ezek után meg lett állítva, gondolom nem csodálkozott, mert felhívta saját magára a figyelmet már eleve a kíváncsiskodással is...
Az autót ilyen miatt nem szokták körözni, de elképzelhető. Az ügyben szerezzen egy védőt az utána tud járni ennek. A személyleírást nem szokták körözni, konkrét névvel adnak ki körözést emberre. Személyleírás alapján esetleg keresnek valakit, akinek a nevét vagy egyéb adatait pontosan nem tudják. Ezt megint csak védő ügyvéd segítségével derítheti ki.
Az egész sztori hibádzik nekem, de ez a megállításos rész főleg. Kizártnak tartom, hogy ezek a szavak hangzottak volna el a rendőrök irányából, itt vagy hatalmas félre értés van és rossz közlés az írásban vagy egy elég komoly ferdítés ami távolról sem tükrözi a valóságot.

3 perc alatt lettem körözött? ha előtte az voltam arról tudnak mutatni valami dokumentumot?

3 perc alatt nem vált körözötté, de akár összefüggésben lehet a haverjával és azzal kapcsolatban állíthatták elő. Ha körözték akkor arról van dokumentum, de az előállítása során jegyzőkönyvi meghallgatásnak is kellett lennie. Ha az nem volt, akkor is tájékozódhatott volna a saját érdekében. Biztos, hogy valamit közöltek mi lesz az eljárás menete a továbbiakban.

A jogsival kapcsolatban van egy külön topic a büntető jog, ittas vezetéseknél, ott foglalkoznak jogosítvány mentéssel. Ezzel kapcsolatban ott tud érdeklődni.

Miska92 # 2014.11.12. 06:26

egyet értek önnel! Hónapok óta nem mozogtam a társasággal , nem gondoltam , hogy még sáros vagyok (vizeletbe). Ami a járőrös beszélgetést illeti , az úgy van ahogy leírtam! a járőrök 75% buta, a rendőr ott kezdődik hogy nyomozó akinek van egy kis esze ! engem jogtalanul csúnya módon átvertek de amíg nem kapok a véremről eredményt addig nem akarok védőt elrendelni :/ Mert , ha a vér tiszta visszakapom a jogsim , aztán az elterelést meg végig csinálom , és akkor tiszta minden !

Véleményem # 2014.11.16. 19:54

Miska9

A kábítószerrel kapcsolatos eljárást jól ismeri, kb. ez a folyamat várható.
A járőrök %-os megítélése nem éppen helyén való. Nem titok, hogy vannak köztük kicsit szinten aluliak is, de attól még ekkora következtetést nem kell levonni.
A nyomozók nagy része járőrökből lesz idővel. Nem feltétlen kell emeltebb iskolai végzettség meg tudás, csak egy másik fajta joganyag alaposabb ismerete. Az "okos-buta" dolgot nem lehet ebből levonni...

Mákocska # 2014.11.20. 12:06

Üdv!

Olyan kérdésem lenne,hogy a páromnak 2011-ben elvették a jogosítványát 5 évre gyorshajtás miatt,és van e lehetőség valamilyen módon ezt hamarabb visszaszerezni,illetve ha letelik az 5 év,hogyan lehet visszaszerezni,mit kell tenni.Előre is köszönöm a választ!

eznemvicces # 2014.11.24. 22:07

Udv, ha valakinek 2001-tol volt jogsija eredetileg, de 2006-ban elvettek egy evre es utana csak 2014-ben teszi le az uj jogsit az illeto, viszont(!) a regi birosagi es onkormanyzati papirokon keresztul teszi mindezt, (amit anno a helyi okormanyzattol es birosagtol ujra megigenyelt 2008.januarjaban) akkor az "uj" magyaro-on ujonnan letett jogositvanyon milyen datum fog szerepelni, az, hogy 2001 vagy az, hogy ennek az embernek 2014-tol van jogsija csak? Ha esetleg valaki tudna nekem ebben segiteni vagy van tapasztalata nagyon megkoszonnem. Peldaul, ha valakinek elvettek es visszakapta par evvel kesobb egy hosszabb ido utan, hogy most mi szerepel a jogsijan? Amikor biztositast kot mit ir be, hogy miota van jogsija? Vagy ha csak valaki lenne szives a helyes iranyba mutatni engem. Mert mar reg nem elek magyarorszagon es a letezo osszes helyen elvettek a jogsimat szoval most ujra magyarorszagon probalkozom. Raadasul sehol sem talalok semmi informaciot errol. Hol erdeklodjek? Koszonom szepen!

bécu # 2014.12.09. 20:46

jó estét segitségett szeretnék kérni 2004 be elvették a jogsimat és eltiltottak 5 hónapra hogy tudom vissza szerezni

csingcsun # 2015.01.16. 10:09

Sziasztok!

Abban kérnék segítséget, hogy elvették a B (csak azt) kategóriámat 10 hónapra ittas vezetés miatt (Bűncselekményi szinttel), és az lenne a kérdésem, hogy után képzésre, pszichológiai vizsgára stb.-re számíthatok, vagy pedig amint letelt a határozattal mehetek az okmányirodába?

Semmit nem írnak erről a jogerős bírósági ítélet határozatában..

Véleményem # 2015.01.16. 10:55

csingcsun

Kell menni mindenre.