elvett jogosítvány


Atis77 # 2015.01.18. 04:53

Ha a többi kategória maradt (nem tudom mi van még), úgy tudom nem kell után képzés. De az ittasvezetés topicban többet tudnak.

Atis77 # 2015.01.18. 04:53

bécu

Bemész az okmányirodába és elkéred.

Pityesz1200 # 2015.01.21. 17:13

Sziasztok
Olyan kerdesem lenne hogy cross motorral jottem haza az utcaba es elkaptak a rendorok mivel cross motorra ugy tudom nem kell jogsi es biztositas sem kotheto ra igy milyen buntetesre szamithatok? Sisak nem.volt rajtam azt mondtak 250ezer plusz hogy eltiltanak a vezetestol
Ez igaz?
Azt mondtak kozterulet rongalas nincs jogositvanyom biztositasom nincs sisak nelkul 80cmm a motor
Elore is koszonom a valszokat

Pityesz1200 # 2015.01.21. 22:09

Sziasztok
Valaki tudna segiteni?

groszfater@gmail.com # 2015.01.22. 15:42

Ez igaz?
Ez igaz !
Pénzbírság, nem-is kevés!

Pityesz1200 # 2015.01.22. 20:45

A B-s jogsim megmarad??
Elso szabalysertesem

groszfater@gmail.com # 2015.01.23. 16:34

A B-s jogsim megmarad??

Hááát, adtál rá okot, hogy bevonják...

ilona.szabo85@gmail.com # 2015.02.02. 13:28

hello a romanok elvedtek a jogostvanyomat mondvan hogy nem adtam meg a gyaloogosoknak az elbsoseget ami nem igaz 8-10 ember mendt el elodtem es en adiig vartam mikor oda jodtek hozam akor is ott altam a gyalogos atkeloo ellot mitt lehet csinalni??? kerjek masikat magyarhatosagoknal???

Véleményem # 2015.02.07. 00:50

A román hatóság megküldi a magyar illetékes okmányirodának a jogsit és majd vissza kapod. Csak úgy nem fognak másikat adni.

brcei # 2015.04.03. 12:52

Sziasztok,

olyan kérdésem lenne, hogy bevonták a jogsimat 1év 8 hónapra ami múlt hónapban lejárt, most kaptam a levelet a törvényszéki gazd. hivataltól amiben a pénzbüntetésről van csak szó amit már be is fizettem. Ki és mikor és hogyan fog az esetleges utánképzésre kötelezni? Mert úgy olvastam, hogy az utánképzésre kötelező határozattal fel kell keresnem a lakhelyem szerinti – vagy bármely - Közlekedési Hatóságot. de én nem kaptam ilyen határozatot.
előre is köszi a választ

viaggiatrice # 2015.05.07. 12:30

Segítségre lenne szükségem. Van egy brazil állampolgárságú ismerősöm, cserediákként van Magyarországon és vett az itt tartózkodása idejére egy használt autót. Egyik este megszondáztatták a rendőrök, a szonda 0,35 %-ot mutatott és elvették a jogosítványát. Semmilyen balesetet nem okozott, nem vezetett le az útról, szabályosan közlekedett. Egy rutin ellenőrzés során derült ki, hogy ivott vezetés előtt. A kérdésem az lenne, hogy mi történik, ha azelőtt kell visszamennie Brazíliába, hogy behívnák a bíróságra? Brazíliában más törvények vannak, rendőr nem vehet el jogosítványt és egyszerű új okmányt igényelni. Tehát mi történik ha nem jelenik meg a bíróságon? Valamint ha esetleg később visszajön Magyarországra és az új jogosítványával vezet, akkor annak lehet bármilyen következménye?
Előre is köszönöm a segítséget!!

Véleményem # 2015.05.07. 18:12

viaggiatrice

Van egy ittasvezetés jogsi mentéssel foglalkozó topic a fórumon oda is célszerű ezt leírni, egy pontosabb válasz érdekében.

Az, hogy brazil állampolgár és ott más a törvény az lényegtelen, mivel Mo.-on van, és az itteni szabályok törvények szerint kell megfelelnie, ami itt hatályos, rá épp úgy hatályosak ezek mint pl.: a Btk.
Itt követett el bűncselekményt és a magyar jog ezt bünteti szankcionálja itt járnak el.
A jogsiját teljesen jogszerűen vették el.
Személyesen tud a brazil emberke ez ügyben érdeklődni a rendőrségen. Ittas vezetés bűncselekmény esetén valószínű, hogy kihallgatták, ott már kaphatott vagy kérhetett tájékoztatást mindenről ami itt felmerül kérdésként. Később is vissza idézik még a rendőrségre ez az elkövetés után 1-2 héten belül megtörténik jobb esetben, ott szintén felteheti a kérdéseit az eljárás menetével kapcsolatban.
A bíróságon célszerű megjelenni, de nélküle is lefolytathatják az eljárást. Mo.-on eltiltják a vezetéstől és pénzbeni büntetésre is számíthat.

Atis77 # 2015.05.09. 04:51

Első fokon nincs tárgyalás ilyen esetben, csak ha fellebbez.

varszi # 2015.06.09. 07:20

Tisztelt ügyvéd úr!

Az lenne a kérdésem, hogy ha valaki beül egy ittas vezető mellé az autóba és tudott is róla hogy az illető már ivott,közben a sofőr balesetet okozott úgy hogy egy súlyosabb sérült is van,akkor az utasok jogosítványát is elvehetik-e.Esetleg milyen formában vonhatók ők felelősségre az ügyben?
Köszöm.

csebbb # 2015.06.09. 22:05

jo estét, segitségre lenne szükségem.
ausztriában élek több év ota, magyar jogositványal közlekedtem eddig.

május 2 megállitot a rendörség és elvették a jogositványomat. thc, amphetamin találtak a véremben.

a levél amit az osztrák rendörség küldöt tartalmazza hogy
1 honapi vezetési tilalmat kaptam
hogy vissza kapjam következö dokumentumokat kéne beszerrem
pszichiátriai szakorvosi vélemény 350 euro
Forgalmi pszichológiai vizsgálat 368 euro
hivatalos orvosi vizsgálat 50 euro
ha ezeket a pontokat teljesitem ugyebár honositani fogják a jogositványomat osztrákra...

az osztrák levél szerint csak akkor vezethetek ha ezeket a pontokat teljesitem...

2 hét telefonálás után elmondták a kedves KEKKH dolgozi hogy lehet nem direkt hozzájuk küldték a jogositványt hanem a bécsi követségre.
ma telefonáltam velük és ott vann náluk és büntetési eljárás indul ellenem ausztriában...de ök tobább küldik a kekkh hez és ök majd tovább küldik a felelös okmány irodába ahol utána átvehetem...

tehát akkor ha átvehetem a magyar jogositványt magyarországrol? és vezethetek tovább?

de gondolom ha a magyar jogositvánnyal meg állitanak ausztriában látják hogy a rendszerben hogy nem teljesittem a pontokat...és akkor gondolom megint elveszik a jogositványom..

kérek tanácsot ha valakinek ilyen ügyben van tapasztalattam

köszönöm szépen elöre is

csebbb # 2015.06.12. 10:40

ötlet? tanács?

Véleményem # 2015.06.13. 20:17

varszi

Nem veszik el az utasok jogosítványát. De azt vizsgálhatják, ha az autó tulaja/üzembentartója engedi át a vezetést ittas személynek.

wers # 2015.06.14. 12:31

csebbb
ök majd tovább küldik a felelős okmány irodába ahol utána átvehetem...” ott átveheted, de hogy mikor, az attól függ, mit írt az osztrák hatóság. Nagy valószínűséggel csak Ausztria területére területére terjesztették ki a tiltást.

de gondolom ha a magyar jogosítvánnyal meg állítanak Ausztriában látják hogy a rendszerben hogy nem teljesítettem a pontokat...és akkor gondolom megint elveszik a jogosítványom..

Jól látod, és akkor még nagyobb irgum-burgum lesz.

Viktor0127 # 2015.06.20. 14:08

Tisztelt Ügyvédúr!
5éve elvették a T kategóriás jogosítványom,mert kismotorral közlekedtem bukósisak nélkül!6hónap eltiltást kaptam és újra kell belőle vizsgáznom a Közlekedés Felügyeletnél(szigorítottan),hogy visszakapjam!Nem szeretném visszakapni a T kategóriás jogosítványom,viszont a rendszerben eltiltottként szerepelek,így nem tudom elkezdeni a B kategóriát!A Közlekedés Felügyeletnél azt mondták,hogy részt kell vennem a szigorított T kategóriás képzésen(Újra kifizetni azt az összeget) és csak utána tudok menni a B kategóriára!Ez így lehetséges?Őszintén szólva ezt nem hiszem el,hogy ez miatt nem mehetek B kategóriára,úgy beszéltek Velem,mintha elütöttem volna valakit!Lehet ebben az esetben tenni valamit?Köszönettel.:Balogh Viktor

Drago # 2015.07.05. 09:15

Jó napot kivánok mindenkinek.

Szeretnék segítséget kérni.

Ausztriában dolgozom és 2 napja történt hogy elütöttem egy kereszteződésben egy biciklist a kijelölt bicikli úton,figyelmetlenségből teljes mértékben az én hibám.
Nem voltam ittas 25 k/h val mentem későn fékeztem és oldalról jött belém a biciklis.

Elösször segítettem az illetőt lekisérni az utrol utána hívattam a járókelőkkel a mentőket és rendőrséget.

10 órára beidéztek a rendőrségre ahol mindent elismertem,egyenlőre szabálysértés.

Ha 8 napon túl gyogyuló sérülést okoztam akkor mik a kilátásaim?
A kötelező biztosítom persze fedez minden kárt /5 munkanapon belül jelzem a biztosítóm fele az esetet a rendőrségi jelentéssel együtt/amit okoztam mind anyagi mind ,munka kiesés,otthoni ápolás stb ha a sértett a biztosítomnál 30 napon belül kárigennyel él.

Ha 8 napont túl gyogyuló sérülést okoztam akkor milyen büntetésre számíthatok?
Fájt az illető lába mozgatta el nem tört ,de nem vagyok orvos lehet simán 8 napon túl gyogyuló.

Segítséget előre is köszönöm

Szilvia70 # 2015.07.06. 11:52

Szép napot kívánok!

(Keresésemre csak egy választ találtam 2008-ból, ezért szeretném feltenni a kérdésem.)
A párom sajnos 25%-os fogyatékosságot okozó balesetet okozott, és a jogosítványát elvették 1,5 évre (nem a kategóriától tiltották el, hanem a közúti forgalomban való részvételtől).
Mivel 4 km-re van tőlünk a vasútállomás, így nagyon nehézkes a munkába járás, és gondolkodunk egy 300W-os elektromos robogó beszerzésén. Viszont ehhez fontos lenne tudnunk 100%-os biztonsággal, hogy vezetheti-e.
Egyáltalán biciklit vezethet? (Hiszen azzal is a közúti forgalomban venne részt.)

Köszönöm szépen előre is a választ!

Komornyik # 2015.07.30. 08:36

Üdvözletem

Érdeklődni szeretnék, hogy van-e valakinek konkrét tapasztalata, információja azzal kapcsolatban, hogy von-e valami szankciót maga után az, ha valaki a jogosítványa bevonása ideje alatt megkérvényez egy másik jogosítványt -úgymond elveszett az előző- vagy csak egyszerűen nem adják meg.
Amennyiben jár valamiféle következményekkel, kérem az ide vonatkozó paragrafusokat.

Köszönöm

Véleményem # 2015.08.16. 12:14

Komornyik

Új jogsit az okmányirodában tud igényelni. A rendszerben ütköznie kell, mivel bevonták az előzőt így nem állíthatnak ki újat. Amennyiben sikerülne valami csoda folytán, azzal egy újabb bűncselekményt is megvalósíthat.

efi99 # 2015.08.16. 13:26

off
Azért az elég érdekes, hogy: jogosítvány szabályos megszerzése kb 150 E, megújítása - életkortól függően 2-10 évenként - ciklikusan kb 10 E.
Ehhez képest a jogsi nélküli vezetésért kiszabható büntetés: 45-90 E.
Vagyis akár még 2-3 ellenőrzésig is rentábilis lehet...
on

davidvar # 2015.08.18. 14:35

Mai napon kaptam meg a végzést, mivel jelenlétemen kívül tartották meg a tárgyalást, melyben 1 év 10 hónap eltiltást és 220óra közérdekű munkát kaptam ami csak fizikai munka lehet, 14.000ft rendőri költséget kell még kifizetnem. Május 23.-án ültem be az autóba részegen mivel egy üdülőövezetbe összerugdosták az autómat így át akartam állni a másik utcában lévő ismerősöm garázsába, eközben a rendőrség alkalmazottai leállítottak. Nyilván mikor megállítottak feltűnt az ittas állapotom de hiába mondtam el nekik mi történt, bevittek vérre és vizeletre és kiderült, hogy 2,1 %-os volt a vérem. Hiába reménykedem, de mivel a kismotor jogsit külön csináltam reménykedtem, hogy visszakapom. Fellebbezésnek nincs helye azt írták a végzésbe. Szerintem azért ez enyhén szólva is súlyos büntetés nem ? Mire számíthatok ezután? Bármikor kezdhetem az utánképzést? Az utánképzés fix összegű? Közérdekű munkán tulajdonképpen azt kell csinálnom mint egy közmunkás? Ha nem teljesítem a végzésben leírt heti minimum egy napos közérdekű munkát akkor elvisznek? Mikortól kell kezdenem ezt ledolgozni? Hol kell érdeklődnöm?
Előre is köszönöm a választ