Autóhitel és behajtási költség


guba" # 2014.02.11. 20:45

Nem.

Katus2014 # 2014.02.10. 11:53

Tisztelt Fórumozók,

segítségöket törzskönyv visszatartása miatt kérem. Az autó hitelünk teljes egészében kifizetésre került még 2011-ben. A bank (Merkantil) azonban nem küldi meg a törzskönyvet, arra hivatkozva, hogy az autó végrehajtás alatt áll, egy másik hitel késedelmes fizetése miatt (diákhitel). A másik hitel azóta is időben folyamatosan fizetve van, a végrehajtás lekerült, mégsem kapjuk meg a törzskönyvet. Jogszerűen tartják vissza? Köszönöm!

guba" # 2014.01.25. 18:26

Lízingszerződést általában már egy hónap elmaradás esetén is fel lehet mondani. Hogy ez alapos volt-e, azt az iratok ismeretében lehetne megmondani.

fuxi02 # 2014.01.22. 07:44

Tisztelt Fórumozók! Mit lehet tenni a Lombardosokkal ha már a kocsit is el vitték de valahogy úgy érzem valami nem tiszta az egészben. Kérdeztem ügyvédet aki látatlanba azt mondta semmi értelme harcolni velük de nem tudok bele nyugodni sehogyan se. Röviden az történt, hogy anyum 2007 ben lecserélte a kocsiját újra. A régit beszámolták el kezdte fizetni a törlesztőt aztán tavaly tavasszal kifizettetek vele sok pénzt mert különben felmondják a szerződést mert valami árfolyam különbözetet nem fizetett be.Rendezve lett ment minden tovább igaz nagyon furcsa volt hogy az árfolyam különbözet szinte több mint a törlesztő vagyis nagyon sok aztán dec 24 szerződést bontottak hogy hiányzik ismét vagy százezer az árfolyam különbözetből ami rá vagy két hétre szinte a duplája lett.Rá tíz napra jöttek a kocsiért de mivel nem volt odahaza egy hét múlva ismételten jöttek és vitték is. Volt náluk határozat meg meghatalmazás igazából az rendbe is van ha nem fizetsz ok vigyék de hogy semmi normális egyezkedési hajlam nincs részükről az gáz. Anyámat sajnálom mert neki ez a kis kocsi volt a mindene most már marad neki a négy fal nem nagyon fog tudni jönni menni semerre. Mért nem tudnak a lombardosok is valami korrekt dolgot föl ajánlani min pl az Erstések.
A lényeg lehet e még tenni valamit ebben az ügyben vagy pedig csak várjuk meg a vég összeget és fizessünk a semmiért.

vböbe # 2014.01.08. 22:03

Mit tegyek? a gépjármű lizingem 8évre vettem fel CHF , van még 5 hónap hátra. 8év alat 2x mondták fel és állították vissza, nen kevés összegekért. Tavaj novemberbe kaptam ajánlottan, levelet a Lombardtól, hogy 2013 okt 30-al, felmondták a szerzödésem amiről engem nem értesítettek. Egy hét múlva behajtók jöttek 200ezerért vissza tudják állítani a szerződést, nekem egy havi elmaradásom volt, ők 70 ezerrt jöttek meg a külömböző díjak. meghalgattam őket és elmondtan én nemtudok róla, hogy felmonták a szerződésem, amit állítólag októberba küldtek nekem- azt mondták utána néznek a befizetéseknek és hívni fognak, még az emailom is megadtam nekik, és egyben elmondtam ha nincs megalapozott követelés zaklatásért feljelenthetem őket. December elején másik behajtó cégtől jöttek, megmutattam a befizetet csekjeim, és csak a magáét hajtotta, mondtam neki mostmár havonta jönnek 70 ezer ft kiszálási díjat felszámítva, azonnal horják el magukat mert elegem van abból, hogy olyanért zaklatnak amiről nem kaptam értesítést.Azt mondták kivonatják az autót forgalomból!!!Ma pedig kaptam egy levelet a rendőrségről, hogy a gépjárművel és a forgalmival jelenjek meg a jövő héten. Mit tehetnek meg elvehetik a kocsit, vagy a forgalmit. Tanunak vagyok idézve, de mivel a kocsival kell elő álnom, nem tudom mit tegyek, ha valaki tud valamit kérem írjon hétfőig, mert kedden megyek. Köszönöm

venez # 2013.12.12. 15:17

Behajtó cégekkel kapcsolatosan az ügyvéd barátom ezt mondta: behajtani csak hivatalos bírói végzéssel lehet. Amíg nincs tárgyalás és végzés, az egész csak kamu, és ijesztgetés.

venez # 2013.12.12. 15:16

Tisztelt Érintettek!

Én egy jogász barátom javaslata alapján 1 hét alatt visszakaptam a törzskönyvet.
Eddig én is minden részletet fizettem, és az 5 éves opció már rég lejárt, új szerződést nem írtam alá. Nem is szabad!
Ilyen előélettel az ügyvéd javaslatára írtam egy levelet a banknak, miszerint a vásárlási opciója már lejárt, innentől fogva nem jogszerű a törzskönyv maguknál tartása. A bank az emailemre 1 napon belül válaszolt, írta, hogy visszaküldi a törzskönyvet és az okmányirodai ügyintézéshez szükséges papírt. És tartották is a szavukat, megkaptam levélben! Mindez 5 munkanap alatt lefutott. Tehát mindenki akinek nincs elmaradása, és lejárt az 5 éve, ezzel a módszerrel ügyvédi segítség nélkül simán visszakaphatja a törzskönyvét!!!! Hacsak azóta alá nem írt újabb szerződést.

Nusy # 2013.11.28. 12:19

Tisztelt Fórumozók!
Sajnálatos módon a duplájára növekedett törlesztő miatt elmaradtam a fizetéssel,és a bank felmondta a szerződésemet!Persze másnap már keresett is a behajtó.... Az autómat nem szerettem volna elveszíteni,ugyanis rengeteg pénzt kifizettem már,jóval többet mint amit felvettem,és még 5 évet alá akartak íratni!Nekem az ügyvéd azt javasolta,semmi képen ne írjam alá,ha alá is írom, akkor megjegyzésként írjam rá,hogy a bank felszólítása miatt,és nem önszántamból!Magyarul megfenyegetett a bank!!!!A behajtónak kinyögtem a behajtási költséget,és egy hónap alatt befizetgettem az elmaradás felét!A másik felére is minimális időt adott!Kérdésem az lenne,ha a másik felét a meghatározott időn túl tudom teljesíteni ,mi történhet?Elviheti a bank így az autót?????Várom válaszukat!Köszönöm!

Nusy # 2013.11.27. 07:26

Tisztelt Fórumozók!
Sajnálatos módon a duplájára növekedett törlesztő miatt elmaradtam a fizetéssel,és a bank felmondta a szerződésemet!Persze másnap már keresett is a behajtó.... Az autómat nem szerettem volna elveszíteni,ugyanis rengeteg pénzt kifizettem már,jóval többet mint amit felvettem,és még 5 évet alá akartak íratni!Nekem az ügyvéd azt javasolta,semmi képen ne írjam alá,ha alá is írom, akkor megjegyzésként írjam rá,hogy a bank felszólítása miatt,és nem önszántamból!Magyarul megfenyegetett a bank!!!!A behajtónak kinyögtem a behajtási költséget,és egy hónap alatt befizetgettem az elmaradás felét!A másik felére is minimális időt adott!Kérdésem az lenne,ha a másik felét a meghatározott időn túl tudom teljesíteni ,mi történhet?Elviheti a bank így az autót?????Várom válaszukat!Köszönöm!

petertaylor # 2013.11.26. 19:25

Sziasztok.

Milyen vétséget követel e egy bank,ha a banki papírokon aláírásokat hamisít az ügyfelek nevében?

marcipán1 # 2013.11.20. 16:26

Tisztelt fórumozók!
Más is kap a Lombardtól felszólító leveleket pár nap csúszás miatt, ami után felszámol alkalmanként 6 ezer Forintot? Ez jogos a bank részéről? Legutóbb küldtek egy felszólítót, és határidőt, hogy addigra fizessem be a követelt pénzt, ami havi részlet + 6 ezer Ft. Másnap be is lett fizetve. Azóta eltelt 1 hét. Most újra kaptam felszólító levelet, amiben megint felszámítottak +6 ezret. De amikor a hölggyel beszéltem, akkor azt mondta, hogy ez akkor van, ha 30 napot meghaladta a tartozás. 6 nap csúszás az hogy lesz 30 nap? Kezdem nem érteni. Csak bosszankodok. 2 év van még hátra, egy 10 éves öreg autóról van szó. Hová fordulhatok panaszommal? Sajnos lehetetlen elmenni azon, hogy mikor mekkora összeget könyveltek le, nem küldenek róla havi kimutatást, se egy sms-t mielőtt felszámítanának megint 6 ezret. Nem értem mi folyik itt.
Tud valaki segíteni?

hitelkarosult10 # 2013.10.29. 08:13

Lombard elviheti az autómat?

Lombard levelet írt nekem, hogy november 30-al szerződést bont nálam, leírta, hogy hova kell az autót leadnom.
Persze ha befizetek több 100 e ft-ot és a jövőben vállalom a magasabb törlesztőt, akkor persze tárgytalan a kocsi elvétele.
Mit tegyek? Olvastam, hogy első fokon pert vesztett a lombard! mit tehetek?
Köszönöm

monalisa1 # 2013.10.20. 18:24

Valószínűleg fix kamatozású volt a felvett hitel, de mivel az eltelt évek alatt a hitelkamatok felemelkedtek..., a bank a különbözetet egy új szerződéssel akarja érvényesíteni.

Menj be a bankba és hozd el a szerződéstervezetet amit alá akarnak veled íratni, és feltétlen mutasd meg azt is az ügyvédnek. Aztán amit javasol akként járj majd el.

Nem te vagy az egyetlen itt a fórumon akit az 5 év leteltével "meglepetés ér" a bank részéről.

monalisa1 # 2013.10.20. 13:58

Valószínűleg nem autóvásárlásra vettél fel hitelt aminek záloga maga az autó, hanem x összegben szabad felhasználású jelzáloghitelt kértél és/vagy kaptál, amit aztán gk. vásárlásra fordítottál. Az ügyvéd a szerződési okirat alapján megmondja.

guba" # 2013.10.20. 13:11

Mielőtt bármit aláírna, az a javaslatom, hogy konzultáljon egy ügyvéddel.

jonny1980 # 2013.10.17. 09:20

Üdvözlöm. K. István vagyok. 2008 novemberében vettem egy autót, hitelre a s. pénzintézetnél. Minden hónapban fizetem, most viszont küldtek egy olyan papírt hogy lejárt az 5 éves szerződés, küldtek egy másik szerződést, amit alá kell írnom, ellenkező esetben felmondhatják a teljes összeget (735000). Ez a szerződés egy jelzálog szerződés. A kérdésem az hogy milyen kiútjaim vannak, ha nem írom alá(félek egy kis csavar van a dologban)valóban felmondhatják a hitelszerződést? Várom válaszát, köszönöm. István.

zoles # 2013.10.11. 12:43

Tényleg fura a dolog... egy lízingcég bombázza a szerencsétlen hiteleseket, akik tényleg minimálbérből, családi összedobással fizetik a törlesztőt. az utolsó 5 forint elmaradásról is csekket küldenek, természetesen késedelmi kamattal, aztán amikor kicsit az ember megbolygatja az ügyet, ajánlkoznak mindennel. Ráadásul mindenféle indoklás nélkül elengednek 490 ezret, a saját fejük alól kiadva a párnát...

zoles # 2013.10.11. 12:38

Kedves Monalisa, köszönöm a tanácsod! Én is azt gondolom, hogy valami sumákság van a dologban...

monalisa1 # 2013.10.11. 11:52

Javaslom keress fel egy gk. hitelekben jártas ügyvédet aki nem olyan sok pénzért átnézi a papírokat.

Amúgy nem semmi hogy elengedtek 490e Ft-ot a hitelből, valami oka lehet...

zoles # 2013.10.11. 10:37

Tisztelt Fórumozók! 2006-ban vásároltunk CHF alapon egy SX4-es gépkocsit. Az autó vételára 3.270.000.- Ft volt, 0 km-rel, újonnan. Önerőként leadtunk egy WagonR+ gépkocsit, melyet az SX4 vételárának 10%-ában számoltak be (327.000.-Ft). Kisebb-nagyobb elmaradásokkal de mindig fizettük a törlesztőrészleteket, természetesen ha kellett, a késedelmi kamatokkal együtt. Az autót 2011. októberében felszólításra le kellett adnunk. A papírok szerint azért, mert 2 hónap elmaradásunk volt a befizetéssel. Közben folyamatosan jöttek csekkek tárolási díjról, mosási díjról, elmaradt törlesztőrészletekről. A behajtó úr "rejtett költségekre hivatkozott, mikor leadtuk a járművet. Azóta egyik Leasing ügyintéző sem tudja megmagyarázni, mik voltak ezek a rejtett költségek. A Leasing csoport többször is kiküldte tételesen a befizetésről szóló paksamétát, melyet leellenőrizve egészen a kocsi leadásának napjáig semmilyen elmaradást nem tapasztaltunk. Minden év minden hónapjában csekkel, bizonylattal tudjuk gazolni, hogy az autó havi törlesztései megtörténtek. Levélben megkerestem ismét (!) ez ügyben a céget. Kaptam ismét egy vaskos borítékot,amelyben van 1-2 számomra érdekes dolog. A szerződésben szerepel a 3.270 ezerft értékű autó, melyből a 327 ezer ft levonásra került, így nekünk az autóért 2.943 ezret kellene kitörlesztenünk. Ezen felül a szerződésben az áll, hogy a bank 2.943 ezer ft hitelt nyújtott nekünk. Erről az értékesítő abszolute nem tájékoztatott minket. Olvasatom szerint tehát be kellene fizetnünk az autó árát, valamint egy másik, 2.943 ezres kocsit is? Holott csak 1 autóra kötöttünk szerződést. Ráadásul legutóbbi levelükben "méltányossági alapon" (!) elengedtek a hátralévő törlesztésből 490 ezer forintot. Ezt semmivel nem indokolták meg. Hozzáteszem, az autót 2012-ben eladták 1m 079 ezer forintért. Miért kell kétszer kifizetnünk egy db járművet, miért vitték el az autót, ha minden addigi törlesztő be volt fizetve, milyen alapon és indokkal ajánlottak fel 490 ezer ft könnyítést? Szerintem itt túl sok a homályos részlet. Nagyon szépen kérem, bárki tud, tanácsokkal, vagy bármily módon segítsen ebben válaszával. Előre is nagyon köszönöm!

Artface # 2013.08.07. 23:54

Kedves Fórumozók, szerintem az én esetem nem túl gyakori és fogalmam sincs merre/mivel kezdjem az ügyintézésem. 2007 márciusában vettem egy új autót, 2,6 MFt,- ért. Az én előző autómat beszámították 800 eFt értékben. Maradt 1,8 MFt amire CHF hitelt adott az RCI Lízing (Renault Group) Én fizettem a részleteket, de az egyéb építkezési hitelek törlesztése miatt külföldre költöztünk közel két éve (UK-London) Azóta is itt dolgozom. A házam hitelügyletébe most nem mennék bele, mert ritka szerencsétlen helyzetben voltam, Önhibámon kívül, de ez már a múlt. A házamat 1 hónappal ezelőtt (a valódi érték feléért. 2008-ban vettem 24MFt, építettem bele kb. 30 MFt, eladav 26,5 MFt) A lényeg, hogy mivel a házra már havi 260 eFt (!) volt a havi törlesztésem, így az autóhitelt kb. október óta nem fizettem. Az autó jelenleg itt van velem Angliában, de szeretném rendezni a tartozásom, viszont 1 Ft-tal többet sem szeretnék fizetni a banknak, mint amennyit valóban jogosan kérhet. A CHF ingadozás miatt a kezdeti 23 eFt-os törlesztőrészlet többször is volt 46 eFt. Kaptam a tavasz folyamán egy elszámolást a cégtől (természetesen a szerződést felmondták), miszerint még 948 eFt-tal tartozom nekik. Ez kb. 530 eFt tőke, a többi árfolyam változásból eredő összeg. Na itt kezdődik az én problémám. Mostanában több kéretlen levelet kapok, hogy "nefizess vissza hitelt, ezért, meg ezért, stb" Én úgy gondolom, hogy mindenképpen a kölcsön visszajár, de nekem valóban a CHF változásból eredő emelt CHF-nek kell a kamatát megfizetnem, miközben szerintem csak 156 HUF/CHF összegnek(2007/03 hó) megfelelő összeget vettem fel, tehát a kamat csak arra járna.(?) Én szeretném az autót visszaadni, mert itt Angliában már így is törvénytelen használni 6 hónapnál tovább a külföldi autót, ráadásul már angol jogosítványom van, amivel nem is vezethetek külföldi rendszámú autót, csak ha bérelt.
Összegezve: Az autó értéke sztem. kb.300 eFt (max. a netről ismerve a magyar autópiacot), a tartozásom részletezése fent. Mit kell tennem és hogyan? Én még az 530 eFt-ot is sokallom, de a tőkét szó nélkül kifizetném. Segítséget kérek, tanácsot kérek.

monalisa1 # 2013.08.01. 15:36

csoke, bembike és szelep

Nem valószínű hogy az iratok átolvasása nélkül bárki is tudna itt érdemi választ adni, mindegyíkőtök mielőbb keressen fel egy ügyvédet.

----
  • laikus hozzászóló
szelep # 2013.08.01. 12:34

Tisztelt Fórumozók!

Az alábbi témában kérném segítégeteket. 2010 novemberében a bank tartozás miatt behajtó cégnek adta ki az elmaradt hiteltörlesztőm behajtását. Sikerült megállapodnom a behajtóval és bankkal is, mely megállapodás értelmében fizetési átütemezést kértem. A bank megküldte az átütemezési ajánlatát (2010.11.25), melyet aláírtam a benne foglalt összeget befizettem. Viszont az eredeti maradványértékes szerződésemnél lévő utolsó törlesztőrészletet (~9000 CHF) nem vették figyelembe, hanem az utolsó törlesztőrészletemre is a megszokott összeget vezették rá (~350 CHF). Majd 2011.12.02.-án kaptam egy újabb átütemezési ajánlatot, visszadátumozva ugyan arra az időpontra melyen az elsőt is elkészítették, de ekkor már szerepelt rajta az eredeti szerződésemben is meglévő utolsó magas törlesztő részletem. Felhívtam az ügyintézőt, aki az ajánlatot készítette, de közölték, hogy már nem dolgozik a banknál, és egy másik úriember vette át az ügyem. Vele folytatott beszélgetésben tudomásomra hozta, hogy az előző aláírt ajánlatom nem regisztrálják be, semmisnek veszik, és írjam alá az új ajánlatot. Kis időt kértem, hogy átgondolhassam a dolgot. Annyit sikerült utánajárnom, hogy a ptk. 211-es paragrafusa értelmében ajánlati kötöttség állna fent a bank részéről. Mivel többre nem nagyon jutottam, így fenntartások mellett, melyeket rávezettem az ajánlatukra aláírva visszaküldtem az új ajánlatot. (fenntartásaim: helyes dátummal, helyes ajánlatadói névvel küldjék meg)
2011.12.15.-én elsőbbségi, ajánlott levelem érkezett, melyben az Ő általuk is alírt ELSŐ Átütemezési ajánlatot kaptam meg (feladás időpontja 2011.11.29.) Itt szerepel az első ajánlattévő aláírása is mind nyomtatott mind írott formában. 2011.12.20.-a körül pedig "mezei" sima levélben! megkaptam a 2. ajánlatukat is. Ezen is az első ajánlattevő aláírása szerepel de csak nyomtatott formában!, írott formában más írta alá(mondhatnám, hogy ezt meg sem kaptam...)

Mivel idén szeptember 12.-én lesz esedékes az utolsó törlesztő részletem, és előtte 1 hónappal nyilatkoznom kell, hogy az összeget egyben vagy részletekben akarom-e kifizetni (sehogyan sem szeretném, csak a "sima" megszokott összeget) ezért kérdesem az, hogy mit tehetek az ügyben? Semmis e a szerződésem, hiszen ajánlati kötöttség állt fent?! Nem minősül-e okirat hamisításnak visszadátumozni egy ajánlatot, és olyan ember nevét szerepeltetni rajta, aki adott időben már nem áll alkalmazásban a banknál? Megtudm-e támadni a szerződést?

Köszönettel:
szelep

bembike # 2013.07.20. 17:36

Tiszelt Fórumozók!
Szeretnék tanácsot, illetve segítséget kérni. Lombard Lízinges kölcsönöm van, 2008. január 10-én járt le az 5 éves opció. Ez év elején kaptam tőlük egy levelet, melyben tájékoztatnak a felhalmozott árfolyamkülönbözetről és kérik, hogy egyben fizessem ki. Ez több mint egy millió forint volt. Nem tudom, hogy milyen megfontolásból - írtam nekik levelet, hogy ezt nem fogadom el - a következő számlához hozzátettek 39 ezer forintot. 3,7 millió forint kölcsönt vettünk fel a kocsira 600 ezer forint önrésszel, 10 éves futamidővel. Többszöri szerződésmódosítás történt, amiért minden alkalommal felszámoltak 27 ezer forintot. Úgy tudom, hogy ez is törvénytelen. Most viszont a honlapjukon látom, hogy felmondták a szerződést. Van vbalakinek erre használható ötlete, hogy mit kellene válaszolni, mert a szerződésben semmi nincs, csak egy sima THM. Nagyon kérem a segítséget.

csoke # 2013.07.15. 16:39

Üdv mindenkinek.

Korábbi bejegyzésemben említettem, hogy harcban állok a Merkantil bankal a a 145 ezer forintos nyegyedéves külömbözetek miatt. A múlt hónapban letelt az öt év a 9 ből elméletileg ki kellett volna küldeniük a törzskönyvet de nem küldték, egy levelet kaptam miszerint az opciós joga lejárt a banknak, de törzskönyvet nem küldönek csak a végén.
A sok kérlemünk ellenére sem adnak lehetőséget hogy a negyedéveseket a futamidő végén tovább fizessük. Pedig ezt a nagy összeget a 73 ezres törlesztő mellett már nem tudjuk tovább fizetni. Az utolsó kérelemre adtak egy felsőbb elárhetőséget ahová fordulhatunk, de ő is azt válaszolta hogy ha nem tudjuk negyedévente akkor fizessük havonta a többletet. Ha valaki tud segiteni hogy kihez vagy milyen szervhez fordulhatnánk kérem segitsen. Nem támadtuk soha az árfolyamot vagy a bank számolásait. Végig csak annyit kértünk hogy a külömbözeti összeggel hosszabítsák meg a futamidőt és évek óta ezt nem hajlandóak megengedni. Pedig a banknál van ilyen "termék" csak nekünk nem adják. A törlesztőt továbbra is befizettük de a negyedévest már nem tudtuk és kezdődik megint a cirkusz ha nem kapunk segítséget.