Jogász karrier lehetőségei


mesziadam87 # 2007.04.18. 06:23

Köszönöm a hozzászólásokat! Nemzetközi joghoz ha jól tudom, nem biztos, ahoz a Nemzetközi tanulmányok szakot szokták javasolni. Tehát ha valaki az szeretne lenni azt érdemes elvégezni?

nikkk # 2007.04.16. 17:08

Ádám, azt gondold végig, mit kezdesz majd a 2 diplomával...
Jog - orvosi:
Ha orvos leszel, akkor szerintem irreleváns, h jogi végzettséged is van. Ha egészségügyi ügyekkel foglalkozó ügyvéd, akkor nagyon jól jöhet, arról nem is beszélve, hogy pl IGAZSÁGÜGYI ORVOSSZAKÉRTÕ csak így lehetsz.

Én a közgáz - jogot, azért találom jobbnak, mert a fenti példával ellentétben "kétoldalú"
Ha egy cégnél leszel közgazdász, számtalan területen jól jöhet a jogi tudásod, és természetesen fordítva.

kissir # 2007.04.16. 17:02

Kedves Adam! Én csak mint laikus úgy gondolom válaszoltál is a kérdésedre. De talán neked (ha rólad van szó) kellene eldöntened, mi az a terület, ami téged érdekel, és egy kicsit konyítasz is hozzá. Mert véleményem szerint a leendő ügyfeleid jó néven veszik, ha profi vagy a szakmádban. Szerintem ma még kevés az "orvosi" jogász, de valószínűleg nagy keletje van a gazdasághoz értő jogásznak is.
Leendő szakmádhoz sok sikert kívánok Neked.

mesziadam87 # 2007.04.15. 16:57

A hozzászolóktól arról szeretnék választ kapni, hogy ha valaki elvégzi a jogi egyetemet és ezt párosÍtani szeretné más szakkal is mivel teheti, illetve mivel érdemes megtennie? Gondolok itt közgázra,orvosira stb.. Illetve ki mit tart a legjobb párosÍtásnak.