Kényszer kijelentés


wers # 2016.11.25. 05:50

Mostmár csak a lakcímnyilvántartó felé kell jelezzék ugyanezt
Gyanítom, nem kell túl messze menniük :)) Ott lesz az helyben. De leginkább egy kézben.
Egyébként gratulálok. Most akkor jobban érzed magad?

Szomorú örökös # 2016.11.24. 18:06

wers
Múlt héten pont került az ügy végére, megkaptam a Kormányhivataltól a fiktiválási határozatot - egészen gyorsak voltak. Mostmár csak a lakcímnyilvántartó felé kell jelezzék ugyanezt, hogy nyilvánítsák fiktív lakcímmé a csávókám bejelentett lakcímét. Erről is szólt a határozat, hogy ez következik most. :-)

Szomorú örökös # 2016.11.06. 08:54

wers

Nyilván a fiktiválási eljáráshoz nem sok köze van, mert ott nem indulatok alapján döntenek, hanem az alapján, hogy az illető milyen jogalappal van még mindig bejelentve ide, függetlenül attól, hogy mindenki számára lassan persona non grata lett már. Kultúrember ilyenkor felemelt fejjel inkább távozik - na persze most nem róla beszélek - de ha mégsem teszi meg, akkor pont arra jó ez az eljárás. De azért ahhoz, hogy miért jutottunk el idáig - nyilván a gyerek nem akar magától innen kijelentkezni - mégiscsak van némi köze, nem gondolod? Én ezt próbáltam felvezetni, hogy miért is aggódtam eddig is, ami persze továbbra sem múlt el. Én a házat el szeretném adni. Szerinted hogy nézne ki, ha ez a pojáca itt maradna bejelentve az ingatlanba? Képes nem megtenni, hogy kijelentkezik, ebben biztos vagyok. És hát ne az új tulaj dolga legyen már a fiktiválás, bakker!

wers # 2016.11.06. 08:31

Szeritem minden választ megkaptál. Ez az utóbbi bejegyzésed csak az indulataidról szól, megvetés, utálat, rosszindulat. Nem zavar, de nem érdekel, semmi köze a fiktiváláshoz. (egyébként higgadtabb fejjebb könnyebb gondolkodni, további sok sikert neked)

Szomorú örökös # 2016.11.06. 06:48

wers

Itt a majom csávó már az élettársa gyerekeit verte és rendőrségi ügy lett a végére belőle, illetve a gyámhatóságnál is képbe került a történet. Folyamatos piálás volt a háttérben, meg szerintem drogozott is a majom. Egy csomó szomszéd, ismerős be lett idézve tanúként, hogy kihallgassák, többek között én is. Nyilván nem azt segítettem elő, hogy szabadlábon maradjon, de ki tudja, hogy lecsukják-e érte. Az a baj, hogy ez a történet - mármint a nyomozás - is baromi lassan halad. Nagyon nem tudok semmit, hogy most akkor mozigépész tanfolyam lesz neki vagy sem, mert szerintem még nem jutott el az ügyészségig a sztori. Szerencsére a kiskorú veszélyeztetése nem igazán magánvádas, visszavonható feljelentés, így mindenképp végig fogják venni és a "szánom-bánom a bűnömet" itt már kicsit kevés lesz neki.

Ehhez képest a kedves rokon - ő az élettársa - miután megkért, hogy jelentsem ki az ürgét, majd alá is írta tanúként a kérelmet, egy hétre rá már megint itt pátyolgatta arra hivatkozva, hogy láthatása van a gyereke irányában és azt itt jelölték ki számára. Na de bakker, ez most akkor azt jelenti, hogy vissza is költözhet? Megértem én a gyermekvédelmet is, hogy ők szeretnék, ha a gyerek teljes családban nőne fel, de mi az, hogy majd ők döntik el, kivel is éljen egy fedél alatt a csaj? Nagyon bűzlik ez az egész nekem. Van esély rá, hogy a csaj hazudik, aki azt állítja, hogy nem ő hívta vissza, de ebben az esetben ő is nagyon meg fogja szívni, ha keresztbe tesz nekem, az tuti. Ha nem tud meglenni egy percre sem bráner nélkül, akkor menjen innen máshová lakni, de ne nekem tegyen már keresztbe azzal, hogy hülyét csinál belőlem a hatóságok előtt! :-O

wers # 2016.11.05. 19:21

Na, egy biztos, amit a fiktiválási eljárásokról el lehet mondani, hogy nem vicces. Nem szórakozásból idézik be az érintett felet. Tapasztalatom alapján kb. 80%-ban nem fiktiválásssal végződik az eljárás. Vagy önként létesit másik lakcimet, vagy zavarosak a viszonyok, és olyankor többnyire a meglevő állapotot hagyják.
Többnyire családi, személyes dráma, az eljárában viszont kőkeményen csak törvényeket szabad nézni. Főként, hogy tulajdonképpen csak erőfitogtatás "majd én megmutatom" a történet, mert sokkal előrébb nem kerül senki. Viszont igen sok munka van mögötte (és jópár kg papir)
Amennyiben felmerül, hogy nem az irta alá a bejelentőlapot, aki arra jogosult, akkor nem fiktiválásat kell kérni, hanem a bekelentést kell felülvizsgáltatni. Igen nagy a különbség.

Szomorú örökös # 2016.11.05. 17:36

wers

Én azért örülök neki, hogy nem idézést kapott és nem direkt kérdezik meg tőle szemtől szembe, hogy valóban elhagyta-e a lakást és nem kíván tovább ott maradni. Sokkal jobb ez így, hogy mostmár azt hiszi, nincs állandó lakcíme itt. :-)

Egyébként azt továbbra sem értem, miért nem hagyják ezt a tulajdonosra, hogy eldöntse, ki lehet hozzá bejelentkezve és ki nem, de mindegy. Ez egy faramuci dolog, hogy bárki akár hamis aláírással bejelentkezhet hozzám, aztán ha ki akarom tenni innen, akkor nekem kell bizonygatni, hogy elhúzott innen a vérbe, sőt még őt is megkérdezik róla, hogy valóban így van-e...mondhatnám, hogy vicces egy dolog ez így, de valójában nem az. Ha én most eladom a házrészem - folyamatban volna ez is - akkor ő akár simán itt ragadhat állandó lakcímen? Na ez az, ami röhejes.

Burn Out # 2016.11.05. 12:55

Napi több függőt hozok, így vágom, hogy kinek kell kiküldeni... Annyira egyértelmű. Nem Téged nézlek hülyének.

wers # 2016.11.05. 12:17

Szomorú örökös, senki sem néz téged hülyének, csak kifogtál egy ügyintézőt, aki nincs éppen a helyzet magaslatán. Egy végzéssel két főbenjárót vétett (mivel vélhetően csak egy feje van, az nem fogják kétszer levenni), a függőt csak neked, és "kapják még" nélkül kellet vona megküldenie. Persze elhisszük, hogy tényleg igy kaptad, de te is hihetsz nekünk. Neki egy idézést kellet volna kapnia. Többször nem irom le neked.

Egy vicc jutott eszembe, fiatalasszony váratlanul hazaér, és a férjét khmm.. egy idegen nővel találja.
Férj üdvözni: Szia Drágám, most nekem hiszel, vagy a szemednek?

Szomorú örökös # 2016.11.05. 11:11

Burn Out

Bocsi, de nem vagyok hülye.
Ott van a levél alján:

Végzésről értesül:

  1. Én (tértivevény)
  2. Fiktiválandó lakcímű csávó neve (tértivevény)
  3. Irattár

Szerintem te nem érted még mindig, mi van a levélben.
A csávó valamit csak kapott tértivevényesen, amiből azt szűrte le, hogy fiktiválva lett a lakcíme. Hozzá teszem, ha ez a végső határozat lenne, akkor arról nyilván én is tudnék, mivel én voltam a kérelmező tulajdonos. Tehát nagy valószínűséggel még nem az volt, hiszen több napja nem jött újabb tértivevényes levél a Kormányhivataltól. ;-)

Burn Out # 2016.11.05. 07:26

Sajnos tuti, hogy nem...

wers # 2016.11.05. 07:11

Burn Out, szerinted Szomorú örökös érti, ami irunk neki?

Burn Out # 2016.11.05. 05:55

Nagy valószínűséggel a függőből ő nem kapott... Az nem tartozik rá. Amúgy nem mókás ugyanarra a címre küldeni, ha az a lakcíme és más címe nincs.

Szomorú örökös # 2016.11.05. 05:25

wers
Nagy valószínűséggel erről a függő hatályú végzésről kapott ő is egy példányt, ezzel jelezvén, hogy a lakcím fiktiválása folyamatban van. Egyébként valóban mókás lenne, ha a lakcím fiktiválásról arra a lakcímre küldenének neki egy példányt, amelyik címet éppen fiktiválták, mert már nem tartózkodik ott. :-D

Mindegy, a lényeg, hogy ő úgy fogja fel, fiktív a lakcímkártyája, tehát előbb-utóbb máshová kell bejelentkeznie, mert állandó lakcím nélkül nem igazán lehet sokáig. De ez már legyen az ő gondja. Hogy nem tudta értelmezni azt a levelet, amit kapott - látjátok, még nekem sem volt egyszerű - ez már legyen az ő gondja.

wers # 2016.11.04. 07:04

A fiktiválásról a határozatot neked is meg kellett volna kapnod. Valamint nem illik rajta lenni, hogy kik kapják még.

Szomorú örökös # 2016.11.04. 05:31

Régebben ilyenkor mindig kaptam egy levelet tőlük, hogy az eljárást meghosszabbítják 30 nappal és ezzel ők le is tudták a dolgot. Gondolom ezeket igyekeznek redukálni, mert mostantól lóvéba kerül.

Burn Out # 2016.11.04. 04:47

Nagyon leegyszerűsítve ez lenne a lényege, csak sokszor az ügyintézőn kívüli okok miatt nem lehet 60 napon belül lezárni egy ügyet, pl.: más hatóságok döntése hiányzik, megkeresések kellenek, hiánypótlási felhívás van az ügyben, az ügyfél további határidőt kér stb.

Szomorú örökös # 2016.11.04. 04:43

No lassan kezdem felfogni, bocsi, hogy kicsit lassú vagyok.
Ezzel az ügyintézőt igyekeznek ösztökélni, hogy végezze a dolgát határidőn belül.
Ha nem teszi, akkor pénzébe kerül az államnak, bár szerintem ez nem fog bekövetkezni. :-)

Egyébként egyértelműen ott van az alján, hogy két személy (én és a csávókám), illetve az irattár értesül a végzésről, mi ketten tértivevényes formában. És hát valami történt, mert az élettársától tudom, hogy közölték a csávóval a lakcíme fiktiválását. Nem láttam azt a levelet, így egészen határozottan nem tudom, mi van benne, de majd kiderül akkor hamarosan, hogy valóban így történt-e. Köszi a segítséget! :-)

Burn Out # 2016.11.03. 22:04

Valahogy nem tudom elhinni, hogy a függő hatályú döntésből a kérelmező ügyfelen kívül más is kapott volna. Szerintem ezt elnézted.

A függőnek az a lényege, hogy fent kitalálták az okosok, hogy lassú a közigazgatás, ezért gyorsítani kell. Ha beadod a kérelmed és 60 napon belül nem kapsz érdemi döntést vagy megszüntetést, akkor kapsz 10ezret, mert lassan dolgozott az ügyintéző, ésszerű időn belül nem volt az ügyedben döntés és kapsz 10ezret. Leegyszerűsítve ennyi lenne. (Inkább hagyjuk, hogy mennyi értelme van...)

wers # 2016.11.03. 19:38

Bravo, jó kezekben vagy! :(( Alapvető eljárási szabályok nem ismerete (mármint az ügyintéző részéről).
Nem tudok jósolni neked. Izgatottan várom a végét. (na annyira nem izgatottan) Remélem számodra jó ujját harapja.

Szomorú örökös # 2016.11.03. 19:20

wers

Rajta van, hogy a csávókámat is értesítették. És kapott is valamit a fiktiválásról, ezt már tudom. Sőt, ő hamarabb kapta meg, mint én. Számora ez a 10 000 Ft a kevésbé érthető. Én miért is kapnék állam bácsitól bármit is? Számomra, mint tulajdonos, az ügyintéző azt mondta, hogy ingyenes az eljárás. Én ennek azért bevallom, örültem. Lényeg, hogy ne kelljen érte fizetni és mielőbb legyen vége, a srác legyen kijelentve, mert ez a cél. Nagyon remélem, hogy nem fog keresztbe tenni dec. 19-ig.

wers # 2016.11.03. 18:49

Csak halványan kérdezem, a függőhatályú végzésen ott van, hogy kik kapjápják még? Alapban csak az irattári példányon szerepelhetne.

wers # 2016.11.03. 18:44

NEEEEEM

A függő hatályú végzést szerintem csak te kaptad meg, mert te vagy az ügyfél. Ennek lényege, hogy valakik azt állapitották meg, hogy lassúak az eljárások, 2016-tól be kell gyorsitani. Állitólag ez jó az ügyfélnek. Szóval, ha 60 napon belül nem születik az ügyben érdemi döntés, az ügyfél vagy visszakapja az illetéket, vagy, ha eleve illtékmentes volt (mint pl. a fiktiválás) kap állambácsitól 10.000 Ft-ot (ezt egyébként az ügyintézőn valahogy leverik)
Tehát az ügyintéző szeme előtt már nem a te ügyed lebeg első sorban, hanem a 60 nap. Abból fog határozni, ami addig összegyült. Hogy kinek a javára???? Összeharapdálja az ujjait, amelyik kevésbé fáj. Ha van utána fellebbezés, mindenképpen a másodfok dönt.

Szomorú örökös # 2016.11.03. 18:07

Na szóval tegnap kaptam egy függő hatályú végzést - ezt a csávókám is megkapta. Elviekben ha december 19-ig nem érkezik kifogás, akkor fiktiválják a lakcímét. És mivel én, mint tulajdonos indítottam az eljárást, állítólag díjmentes. Ez olvasható benne:

Jelen végzéshez akkor kapcsolódnak joghatások, ha 2016. december 19. napjáig az ügy érdemében nem döntök, vagy az eljárást nem szüntetem meg. Ebben az esetben intézkedem a kérelmező ügyfél részére tízezer forint megfizetése iránt.

Ki tudna segíteni ezt értelmezni kicsit? Én azt vettem le belőle, hogy ha mondjuk a csávókám bemegy és közli, hogy nem szándékozik innen mégsem kiköltözni, azaz meghiúsítja a történetet, akkor nekem fizetnem kell 10 ezret. Jól értelmeztem?

Szomorú örökös # 2016.10.27. 05:04

Túl sokat feltételeztek erről a kis börtöntöltelékről, aki folyamatosan menekül a hatóság elől és esze ágában sincs együttműködni velük. Jelenleg szinte csak ágyról ágyra jár, ahol éppen megtűrik, nincs egy stabil pont az életében. Itt is csak egy darabig fogja a rokonom megtűrni, aztán ez megint változni fog, ahogy eddig is volt. Lecsúszott, egyre lejjebb halad és előbb-utóbb a parkban fog aludni, mint a többi hajléktalan. Persze majd azután, hogy leülte a magáét.

Mondom, itt anélkül meg fog oldódni ez a probléma, hogy bármilyen összeesküvésre szükség lenne. Hogy miként, az maradjon az én titkom. Egy a lényeg, semmilyen törvénybe ütközőt nem fogok elkövetni. Ezt az opciót meghagyom ennek a kis majomnak. De hogy ő most is saját maga és a kedves rokonom alatt vágja a fát, az egészen biztos.