Kizárhatom az apát a gyerek életéből?


Jamina # 2011.01.19. 13:11

Titkon azt reméltem Kinguka a hozzászólásokat olvasva (egéybként ingyen ügyvédi szakvéleményt is kapott) talán észre veszi magát, de nem.

Jamina # 2011.01.19. 13:07

Kinguka, csak ámulok az ámokfutásodon.
Te vagy az, akit még az sem ment fel, hogy terhes.

A szüleid büszkék lehetnek Rád! Csak így tobább.

Állj össze bármelyik hajléktalannal és írasd alá. Már ha találsz ekkora balekot. Az exed meg remélem dns vizsgálatot és egyben elmeorvosi szakvéleményt is kér Rólad. Mert nemhogy nem láthatná, de még a gyereket is elvennék tőled. És Te vagy egy 30 éves nő. Szégyen.

zoltan01 # 2011.01.19. 12:45

"hát engem bizony kizárt"!

Jelenlegi kapcsolat szabályozás(amely hamarosan változni fog), sajnos még úgy rendelkezik,hogy hiába a minden páros hét szombat reggel 10-este 19.ig van kapcsolattartásom 4 éves,kislányommal, ha lázasan betegen hivatalosan kiírt, beteglomlányba vételben hagytam ki a soron következő láthatást.
Gondolom nem nehéz kitalálni, mi történt!
Volt feleségem a gyermek felügyeletét ellátó, gondozó szülő nem köteles pótolni, az elmaradt kapcsolattartást!
(hiába én voltam beteg,vírusos influenzával).

No comment: Made In Hugay!

Sherlock # 2011.01.19. 11:30

Csöves/alkoholista vagy csöves-alkoholista apát mindenkinek! :P

A gyerekről változatlanul nem lehet lemondani - megnézném a helyzetet ahogy igazi apuka felkeresi a csövest és elintézi neki a láthatást :D

sagit # 2011.01.19. 10:41

Csak annyit hogy marcika nagyon enyhén fogalmazott mikor azt írta amit.
Az ilyen ember egyszerűen nem tartozik a szülő de még a "homo sapiens" kategóriába sem !!!

marcika # 2011.01.19. 07:18

Ha ezt megléped biztos lehetsz benne, hogy elveszik tőled a gyereket.
Milyen tanácsot vártál? Azt, hogy hogyan tedd tönkre a még meg sem született gyermeket? Mit gondolsz, mi fog történi, ha pl 15 éves korában rájön, hogy becsaptad. Mit gondolsz, ha a szüleid már nem élnek és veled is történik valami, akkor állami gondozásba kerül, csak azért mert a félnótás anyja nem engedi azt az apát a gyermek közelébe, aki küzdd a gyermekért.
"
Mindenki jól jár:
a nő mert nem kell tovább foglalkoznia a gyerek apjával.

normális esetben sem kell foglalkozni vele, csak bíztosítani a láthatást

a gyerek mert nem kell megismernie, találkoznia és elmennie a nem kivánt férfivel.

miért is jár jól a gyermek? Mert az anya elvette tőle azt az alapjogot, hogy ismerhesse az apját? No comment

a felkért férfi, mert nem kell fizetnie semmit, és még kap is valamit érte.

eladod a gyermek lelkét pár fröccsért. Ez igen.

Minden gyermeket őrizzen meg tőled az Isten. Saját magadra is veszélyes vagy!

kingu81 # 2011.01.19. 06:12

Tisztelt fórumozok!

Sajnos itt ugyan nem keptam tanácsot, hogy mit tehetek, csak lenézést, de máshol több szerencsém volt. Az ott kapot tanácsot megosztanám itt is azért, hogy az itt kereső nők is tudjanak róla:

"A legkönnyebb ugy kizárnia az apát, ha felkérünk valakit /jobb kinézetű, hajléktalan, v. iszákos férfit/ és megegyezünk vele némi ellentételezés fejében, hogy irja alá az apaságit /persze mondjon is le hivatalosan a gyerekről/. Igy a valodi apa nem tehet senmmit.
Mindenki jól jár:

  • a nő mert nem kell tovább foglalkoznia a gyerek apjával.
  • a gyerek mert nem kell megismernie, találkoznia és elmennie a nem kivánt férfivel.
  • a felkért férfi, mert nem kell fizetnie semmit, és még kap is valamit érte.

A másik megoldás: kimenni külföldre pár évre /mindig egy-két napra haza jöve, v külföldre bejelentkezni ha lehet/ igy nem tudja bíróságra vinni az ügyet."

vacsi # 2011.01.12. 15:56

bonita!
Nem kell aggódnod a miatt, hogy az apa 20 milliós tartozását a gyereked örökli! A magyar törvények szerint a tartozás csak az örökség erejéig örökölhető, magyarul: ha az apa meghal, és az öröksége pl. 30 millió, akkor levonják belőle a 20 milliós tartozást, a maradékot öröklik a gyerekei (ahány gyerek, annyi fele osztódik!)
Ha az öröksége 20 millió, vagy annál kevesebb, akkor a gyerekek egy fillért sem kapnak, de tartozásuk nem lesz!
Arra senkit nem lehet kötelezni, hogy életbiztosítást kössön, bárki javára!!!

vacsi # 2011.01.12. 15:39

kingu81!
Ahhoz képest, hogy már 30 felett vagy, nagyon gyerekesen viselkedsz, szerintem egyáltalán nem vagy alkalmas anyának! Ha mégis születik gyereked, azt tönkre fogod tenni, hisz ilyen szemlélettel boldog, egészséges, kiegyensúlyozott gyereket nem tudsz felnevelni! A gyereknek igenis szüksége van apára, még akkor is, ha Te ezt nem szeretnéd! Ha az apa kéri, ma már DNS vizsgálattal lehet igazolni, hogy ő a gyerek apja, és nagyon könnyen járhatsz úgy, hogy végül a bíróság is azt fogja dönteni, hogy a szemléleted nem alkalmas egy gyerek felnevelésére!
Lehet ez a véleményed, de akkor ne akarj gyereke! A gyerekvállalás komoly felelősség, egy gyereknek család, apa, anya, testvérek és nagyszülők is kellenek!

szizoka # 2011.01.12. 10:24

kingu81-,nek üzenném:: ezért tartunk itt mi apák , mert ilyen anyák vannak a világon. az én exem sem különb tőled, ne aggódj. de remélem lesz rá mód az életben, hogy ti sírtok,és szenvedtek úgy mi mi.

kadaj01 # 2011.01.12. 09:28

A legjobb viszont a 50-60 éves "fiatal" szülök, akik még 50-60 évig biztosan élnek. :)) Mennyire szép napok lesznek kedves kingu81, amikor neked kell majd gondoskodni két 70-80 éves szülőről még évtizedekig, valamit egy apa nélküli gyerekről egyszerre, miközben biztosra veheted, hogy 40-50 évesen se munkád nem lesz, és senkinek nem is fogsz kelleni. Tényleg ilyen szinten vannak a mai csajok?

kadaj01 # 2011.01.12. 09:19

Durva az egész. Valószínű a topic nyitó kingu81 apja sem az "eredeti", ha ennyire támogatják...

sió # 2011.01.12. 09:07

Gabicsek # 2011.01.10. 14:25

A vége különösen tetszett. 110% ban egyetértek.
Valahogy por alakúvá kellene ezt a szemléletet formálni, és belekeverni minden lakott település víztornyába. Szépen megiszogatnák az érintettek, és alapjaiban változna meg a hozzáállásuk.

monalisa1 # 2011.01.12. 08:13

Van vegyes tartalmú biztosítás, egyrészt életjáradék -tehát lejártakor fizetnek x összeget-, másrészt életbiztosítási elemet is tartalmaz. Erre kell megpróbálni rábeszélni az apát.

sagit # 2011.01.12. 05:42

visszautasítod....

bonita # 2011.01.12. 04:43

Kedves Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy a gyerekemnek, aki 16 éves, az apját lehet-e kötelezni arra, hogy kössön életbiztosítást, mert hogy olyan életet él, hogy rengeteg tartozása van, nekünk sem fizet és mi lesz, ha történik vele valami? A gyerekem örököl 20 millió forint tartozást? Mit tehetek ez ellen?
Köszi
Kati

hz78 # 2011.01.10. 14:07

Na igen

de nálunk a párom nem akarta aláírni, é s szülésnél sem nevezet meg senkit.
Én így a lejárt módon jártam el erre kaptam azt a h... választ!
Bár du. hívtak a megyei gy.ü.-től, hogy szerintük is én vagyok az apa, és nem értik az városi döntést :)
Talán mégis lesz valami belőle.
Gyereküket vállaló apák csak rajta, hajrá, ne hagyjuk magunkat!

Gabicsek # 2011.01.10. 13:25

hz78!
Ezt találtam, hátha érdekel:

A teljes jogú alapi elismeréshez kell az anya hozzájárulása is. Tehát ha nincs ilyen, akkor ez van:

"Az apaság megállapítása iránt mikor lehet pert indítani? (Apaság bírósági megállapítása)

Az apaság bírósági megállapítására abban az esetben van lehetőség, ha egyébként nem állapítható meg a gyermek apjának kiléte. Így apaság megállapítása iránt csak akkor lehet pert indítani, ha az apai státuszt nem lehet betölteni sem az anya házassági köteléke vagy utólagos házassága, sem teljes hatályú apai elismerés, sem reprodukciós eljáráshoz való hozzájárulás alapján.Ha a származás reprodukciós eljárás következménye, nincs helye az apaság bírósági úton történő megállapításának azzal a férfival szemben, aki az eljárás lefolytatásához ivarsejtet vagy embriót adományozott. A bíróság a gyermek apjának azt a férfit nyilváníthatja, aki az anyával a fogamzási időben nemileg érintkezett, és az összes körülmény gondos mérlegelése alapján alaposan következtethető, hogy a gyermek ebből az érintkezésből származik. Az apaság bírósági megállapítását maga az apa, a gyermek, a gyermek halála után leszármazója kérheti."

itt a link:
http://www.csaladesjog.hu/…ogallas.html

Websas nagypapi!
Köszi:) Igenis harcoljon a gyerekéért, ki nem állhatom az önző nőket. Mint írtam, én meg mindig azért harcoltam, hogy a harmadik gyerekem apja foglalkozzon kicsit a fiával. Ezért nem tudom megérteni ennek ellentétjét, inkább örülne az anya, hogy a gyermekét minél többen (apa, apai nagyszülők, netán az apa testvérei, annak gyerekei, stb.) szeretik. Minél többen szeretik, lelkileg annál kiegyensúlyozottabb, becsületes felnőtté válik.

hz78 # 2011.01.10. 06:08

Mint ahogy egy másik topikban /mifolyik ebben az országban? topik/ írtam én apai részről kerültem hasonló helyzetbe /mármint úgy ahogy ennél a nőnél a volt párja/.
Sajnos az a tapasztalatom, hogy apaként majdnem lehetetlen bebizonyitani, hogy a férfi az apa.
Nálam a gyámügy és a biróság is elutasitotta a keresetett az ott leírt h.. indokal(röviden: ha az anya nem akarja nem tehetnek semmit)- bár a megyei gyámügy és bíróság most felülvizsgálja a helyi (városi) szervek döntését, remélem sikerrel jóirányba.
A m.o.-i hivatalok dolgozói anya pártiak többségében, elvenni az anyától a gyereket meg olyan képtelenség számukra, mint régen a papok számára az hogy a föld nem lapos, v. hogy az emberek előtt élhetek dinoszauruszok. :(
De sok sikert az apának, harcoljon is!

Andi2 (törölt felhasználó) # 2011.01.09. 22:58

Attika, most sajnos nem értek veled egyet:) Én épp fordítva gondolom, hogy az 1952. családjogi törvény teszi lehetővé, hogy nagy számban nem sikerül gyerektartáshoz jutni a gyereket nevelő szülőnek:) Én pld. egyedül neveltem a gyerekemet 15 évig, sose kaptam. Abban persze lehet igazad van, nem néztem ki a bevásárló központban a "fizetőt", akkoriban még nem is voltak ilyen helyek:):)

websas # 2011.01.09. 21:40

Kedves Gabicsek!

Bár én már többszörös nagypapa vagyok (1 házassággal válás nélkül)

Azt mondom: NÁLAD A PONT!

websas

Gabicsek # 2011.01.09. 19:34

kingu81!

Egyszerűen azt hittem, nem hiszek a szememnek, amiket írsz, mint pl. ezt:
"...hogy jöjjön látni a kicsit, az a picinek sem tenne jot/. Nem értem ez miért baj."

Ez hihetetlen, hogy milyen libamód gondolkodsz? Mivel írtál szüleidről, ezek szerint te apával együtt nőttél fel, tehát halvány lila elgondolásod nincs, hogy mennyire szükség van apára is a gyermek fejlődéséhez.
Szóval a lényeg: ketten csináltátok, ennél fogva a KETTŐTÖKÉ. Semmivel sincs több jogod Neked a gyerekhez, mint az apjának, tehát fele-fele az arány, pontosan, akár tetszik Neked, akár nem. Jogilag is így működik. Leírták itt már többen. Sőt, ha már megvan a gyerek és az apjának lesz annyi esze, hogy ezt bíróságon is bebizonyítja, ha te nem teszed a láthatást lehetővé, először bírság, utána büntetőeljárás kiskorú veszélyeztetésének bűnette miatt. Bizony-bizony, elvehetik simán tőled a gyereket.
Nem indok a megtagadásra, hogy te már nem szereted az apját. Ki nem szarja ezt le? Hány gyereket lehetne eltiltani bármelyik szülőjétől csak azért, mert ők nem szeretik egymást?
Nem győzök ámulni és bámulni, hogy ilyen emberek akarnak szülni. El kellett volna menned egy mesterséges megtermékenyítésre, akkor nem lenne ez a hóka-móka, mint amit most művelsz.

Sőt, hogy még kicsit idegesítselek: Nemcsak az apjának lesz láthatási joga, hanem az apja szüleinek, ugyanis ők is nagyszülők, képzeld el, nemcsak a te szüleid. És azoknak a nagyszülőknek is pontosan UGYANOLYAN láthatási joguk van, mint akár az apának is. Inkább örülnél, hogy olyan apja lesz a gyerekednek, aki törődni akar vele, mert gőzöd sincs, mit jelent egy gyereknél legelsősorban az APA HIÁNYA, másodsorban egyedül nevelni. Mégha a szüleid a hátad mögött is állnak (no, ez egy külön kérdés, miért heccelnek a gyereked apja ellen!), hogy gondoltad a felnevelését, a gyerek lelki, egészségi fejlődését apa nélkül. Nem gondolod, hogy a természet nem véletlenül találta ki, hogy egy gyerek elkészítéséhez anya és apa is kell??

Mint háromgyerekes anya, egyszerűen fel vagyok háborodva az állítólag 30 éves agyadon, mert ha ezt egy 14 éves írná, még azt mondanám, gyerek még, majd rájön, hogy így nem megy, de olyan ember vagy, aki úgy vállal gyereket, hogy a kisgyerek lelkéhez, pszichológiájához, erkölcsi és testi fejlődéséhez gőze sincs, hát, ez számomra hihetetlen!
Én mellesleg azért harcoltam, hogy a harmadik gyerekem apja igenis látogassa és lássa a gyerekét, annak ellenére, hogy képzeld el, már kiszerettem belőle! Önző libának tartalak, mert csak SAJÁT MAGADRA gondolsz, márpedig aki igazi ANYA, az a gyereke érdekeit tartja szem előtt!
Ahogy itt írták: Ahogy viselkedsz, az sem kizárt, hogy az apa megnyerne egy gyerek-elhelyezési pert, mert ha pszichológiailag alkalmatlan vagy a gyereknevelésre, bizony, az apának is ítélhetik. Jobb, ha ezen elgondolkodsz, és együttműködve az apával, a gyerek érdekeit szem előtt tartva KETTEN (és nem nagyszülőkkel) próbáljátok a gyereket felnevelni, mert ez szolgálja az Ő (ÉS NEM A TE) egészséges fejlődését.
Ne abban bízz, hogy majd valakivel később összejössz és a nevére veszi, mert ilyen hülyét keveset találsz! Az más kérdés, hogy esetleg később összeköltözöl valakivel, de megint más - ha belegondolnál - hogy örökbe is fogadja majd. Egyébként ebbe a biológiai apának is van beleszólása, és ha már most harcol a gyerekéért (nagyon jól teszi!), sosem fog ebbe beleegyezni. Abba is bele kell gondolnod, hogy a gyerekek ám marha gonoszok már az óvodában is, nemhogy az iskolában. Belegondoltál már abba (mert hogy a gyerek fel fog nőni), hogy milyen érzés lesz neki, amikor azzal fogják csúfolni, hogy "neked nincs is apukád!"
Szóval, száz szónak is egy a vége, nem vagy te normális teljesen, ez az én véleményem.
Jogilag pedig: Az apa pert fog nyerni, ebben biztos lehetsz!

marcika # 2011.01.09. 17:14

;)

Dr.Attika # 2011.01.09. 17:06

Egyébként fiús szülők és lányos szülők is van egy nagy különbség.
Klasszikus írónk szerint: Nagy különbség, ha a fiam látogat végig minden fiatal lánykát a lépcsőházban éjszakánként, mintha a lányomat látogatja végig a lépcsőház összes fiatal embere.

Dr.Attika # 2011.01.09. 16:59

Kedves Marcsika!
Megoldják ezt a problémát a párválasztó fiúk. Ahogy hallom és olvasom Erdélyben keresnek feleséget. Összeállnak hárman-négyen és kiutaznak Erdélybe. Ott találnak olyan leányokat, akik még tudnak feleségek lenni. ismerik a háztartás fortélyait, tudják a férj megtartás módját. Tudják gyermeke(-i) apját helyén kezelni.

Most olvastam Gábor Zsaza egy mondását. Magyar nyelven adta elő, az amerikai angol nem is tudta értelmezni.
"Én a háztartásban nagyon nagy vagyok. ha elválok egy férjemtől a házát mindenképpen megtartom."