gyermekláthatás


wers # 2018.11.21. 10:36

apukája csinál,fizet helyette mindent,tárgyalásra az ügyvédet,illetéket,gyt hátralékot,most ismét volt após fizetett ki helyette mindent.

Értem. És ettől a nagyapától akarod eltiltani a gyerekedet. Belátásod szerint.

nyomják a csengőt mint a hülyék.

Anélkül hogyan tudnád, hogy megjöttek, ha nem nyomnák meg a csengőt?

mucogi # 2018.11.21. 10:17

Az a baj,hogy ő nem intéz semmit..apukája csinál,fizet helyette mindent,tárgyalásra az ügyvédet,illetéket,gyt hátralékot,most ismét volt após fizetett ki helyette mindent.Volt após meg nem fog belemenni még egy perbe,mert tudja hogy elvesztik és fizethet.Ha ismernéd az apukát,akkor értenéd tudnád hogy ő milyen,de nem akarok jelzőket használni,lényeg,hogy aki ismeri mind tudja milyen ember ő.

drbjozsef # 2018.11.21. 10:00

Ha nyomják a csengőt mint a hülyék, akkor először megkéred szépen, hogy hagyja abba, másodszor rácsapsz a kezére alaposan, harmadszor kihívod a rendőrséget.
Végzés van arról, ki viheti el a gyereket. Ők nem.

Persze, azt neked is tudnod kell, hogy ez nem a békés együttélés felé vezető út, de ha ezen már túl vagy, és nem célod, akkor állj a sarkadra. Az apa is megkeserítheti az életedet, ha felgyűri a jogiinge ujját...

sissy074 # 2018.11.21. 09:23

Kedves Fórumozók.

Beadtam a válópert,kértem benne a láthatás szabályozást is,tárgyalás kitűzése még nem történt.Hétvégén olyan dolgok történtek ami miatt felügyelt láthatást tartok csak elfogadhatónak.Bemásolom a másik kérdésemből miért:Hétvégét gyermekeim (4,6,7éves) apjuknál töltötték április óta külön élünk,gyámhatóságon megegyeztünk láthatásban minden második hétvégében.Mivel tudom,hogy agresszív így gyermekemnél elrejtettem egy lehallgatót amit este felhívtam ekkor a gyerekek 3,5 órája voltak nála,a felvételen nagyon sokszor őrjöngve káromkodik a gyerekekkel.Többek közt elhangzik "eltöröm a kezed, agyon b...-lak benneteket,k.. anyátok,megtéplek.." Mikor másnap haza hozta őket megkérdeztem a kislánytól bántotta-e?Neki mondta többször a felvételen megtépi! A válasz:"apa hajam húz" A nagyobbik a hajhúzást megerősítette
Szeretném tudni ezt most kéne jeleznem a bíróságon a bizonyítékkal?Ha igen milyen formában?Vagy ráérek majd a tárgyaláson is?Köszönöm a választ.

mucogi # 2018.11.21. 09:00

wers!
Tudom,hogy vannak jogai,mégis hárít minden kötelességet,felelősséget a gyerekkel kapcsolatban.
Pont ezért nem neveljük együtt a gyereket,mert minden más fontosabb volt neki,na ez mai napig nem változott.
Úgy gondolom a gyerek érdekében kérhetem,hogy ő jöjjön érte,mind sem végig nézze esetleg mama papa rosszullétét a vonaton..se szívileg se vérnyomásilag nincsenek rendben,75 évesek,szerintem ha apukának lenne szíve nem hagyná hogy ők hozzák és vigyék a kislányát.

wers # 2018.11.21. 08:32

Nem jogi kérdés, ne feledd, a ti gyereketekről van szó. Neki is vannak jogai, meg szíve is.

mucogi # 2018.11.21. 08:11

Én már többször jeleztem,hogy nem adom oda a gyereket,de letojják..nyomják a csengőt mint a hülyék,meg csak magyaráznak.
Azt is tudni kell,hogy volt anyós,após nagyon nem egészségesek..bármikor bármi lehet velük.
Viszont köszönöm a tanácsot,ezt megpróbálom,jövőhéten kellene vinni hétvégére a kislányt!

drbjozsef # 2018.11.21. 08:02

Akkor nem értem, mit akarsz. Ha te se ragaszkodsz a szabályokhoz, miért érdekelje apukát.

Én ezt tenném :
Apukának jelezném előre, hogy a végzés alapján csak ő viheti el.
Átadás időpontjára a gyerek felöltöztetve, plusz 3 perc várakozás, ha nem jött, viszem moziba (állatkertbe/parkba/cukrászdába/játszóházba). Apukával kifizettetem a költségeket.
A harmadik elmaradás után jelzem a gyámhivatalnak. Ha nem tudja indokolni a láthatás elmaradását, megbüntetik.
Az ötödik elmaradás után kérném a bíróságtól az újraszabályzást, elég lesz félévente egyszer, vagy egyszer se, ha amúgy se tudja betartani.

Azt, hogy a láthatás ideje alatt mit csinálnak, abba nem szólhatsz bele (kivéve természetesen ha árt a gyereknek).

mucogi # 2018.11.21. 07:23

drbjózsef!

Végzésben az van,hogy átadás-átvétel a gyermek mindenkori lakhelyén kell hogy legyen Apuka által.Akadályoztatásra külön nem tért ki a bírónő,mert mikor már tudtam mikor költözöm apuka elvitette a gyermeket ismeretlen helyre(1 hét után kaptam vissza a rendőrségen a kicsit) ,így tiltva is lett hogy a nagyszülő jöjjön érte ,ezt mi lepapíroztuk.
Láthatást illetően még annyi van,hogy ha valami oknál fogva nem jön össze a láthatás,akkor pótolható,ergo nem kötelező pótolni..pótlásról már leszoktam.
Én elég rugalmas voltam és vagyok a láthatást illetően még többet is engedem a gyermeket mint kéne szünetekben,de kezd elszakadni a cérna hogy apuka ennyire nem tesz a gyerek érdekében semmit.Arról nem beszélve,hogy a 10 éves gyerek menni se akar,ahogy mondja csak azért megy hogy apa ne haragudjon rá.

drbjozsef # 2018.11.21. 06:17

mucogi,

Mi van a kapcsolattartást szabályzó végzésben az átadás-átvételre? Ki jogosult rá? Van benne olyan passzus, hogy az apa akadályoztatása esetén a nagyszülő is átveheti?

Ha igen, akkor lényegében szabályos a dolog : időben, jogosult viszi el. Hogy utána hova mennek az már más kérdés, a láthatás ideje alatt ezt az apa dönti el, nyilván.

Ha nem jogosult a nagyszülő, akkor ne add ki neki, ragaszkodj a végzéshez. Jöjjön csak el az apa, ha el akarja vinni a gyereket.

mucogi # 2018.11.21. 05:31

Üdv!
Nekem olyan kérdésem lenne,hogy van egy 10 éves lányom,aki nálam lett elhelyezve..kapom rendesen a gyt-t is,idén sikeresen feljebb is lett emeltetve.Viszont....nem apuka fizeti,nem apuka hozza viszi a gyereket,hanem a beteg szülei(ez vonattal történik 82km oda és ugyenannyi vissza) most már az is van,hogy nem apukánál tölti a gyerek a hétvégét és szüneteket,hanem egy nő ismerőse lakásán és apuka oda megy látogatni a gyereket.
Mit lehet tenni hogy ezek ne igy legyenek?
Láthatási joga apukának van senki másnak....,próbáltam apukával beszélni,azt mondta este 7kor hogy alszik a gyerek,holott akkor se az ö lakásán tartózkodott a kiskorú...meg vannak még hasonló dolgok,szóval egyáltalán nem tesz eleget a bírósági végzésnek/ítéletnek!
köszönöm

Zsugabubus18 # 2018.10.24. 10:36

Ha bármit leírunk, és ő úgysem tartja be, mert nem tud jönni mert dolgozik, akkor hiába variál a bíróság is...

ObudaFan # 2018.10.24. 10:27

Akkor az még nem végrehajtható és könnyebben is módosulhat.

Zsugabubus18 # 2018.10.24. 09:40

Még nincs válás, várjuk az első tárgyalás kitűzését. A két ügyvéd által aláírt megállapodásunk van, ami be lett küldve a bíróságra is.

ObudaFan # 2018.10.24. 04:39

Nincs még meg a válás? Akkor jelenleg milyen megállapodásotok van, ki hagyta jóvá?

Zsugabubus18 # 2018.10.23. 19:09

A megállapodásunkban a minden hónap 3. hétvégéje van az apának, az apai nagyszülőknek pedig a minden hónap 1 . hétvégéje (nyilván az édesapa keretéből vonódik). Mint már korábban írtam, folyamatos beosztásban dolgozik, tuti hogy nem tud megjelenni, minden hó 3. hétvégéjén, mint ahogy most is a 4. hétvégén viszi el a gyerekeket.
Kérdés, ha meglesz a válás, ragaszkodhatok-e az abban leírtakhoz, hogy már pedig, 3. hétvégén jöjjön vagy oldja meg a nagyszülők segítségével a kapcsolattartás kivitelezését.
Értem én, hogy legyek toleráns, meg a gyerek érdeke, de sajnos eddig sem a gyerekei voltak számára az elsők... és én csak szeretném normális keretek közé terelni az életünket már nélküle... egy újraszabályozás ilyenkor mit tud tenni? vagy így dolgozik, örüljek a tartásdíjnak és kakukk...

drbjozsef # 2018.10.23. 18:38

Így jogos. Ő dolga - csak ne csodálkozzon.

Szomorú örökös # 2018.10.23. 17:04

drbjozsef

Ha ezt 3-4-szer nem teszi meg, legalábbis nyomós és alapos indok nélkül, akkor már lehet menni a bíróságra, és hidd el, az korlátozni fogja a láthatást.

Persze, csak pont azt írtam, hogy ha ez az apát nem érdekli - láthatóan megoldja akkor, amikor a nagyszülőknél van a gyerek - akkor hiába korlátozzák, azzal őt nem fogják túlságosan meghatni. Mint írtam, az ilyen apáról is megvan a véleményem. Meg úgy alapjában az ilyen kapcsolatokról is, ahol a válás után mindkét fél csak a saját érdekeivel foglalkozik, nem a gyereket tartják elsősorban szem előtt.

drbjozsef # 2018.10.23. 16:46

Sz.ö.

Majd az apa eldönti, hogy szeretne-e a gyerekekkel találkozni, ezt nem tudod ráerőltetni, az az ő döntése marad.

Ez csak akkor igaz, ha még a láthatás bírósági döntése előtt lennének. De ha a bíróság döntött a láthatásban, akkor azt _mindkét_ félnek kutya kötelessége betartani, különben a másik fél újraszabályozást fog kérni. Vagyis ha az apának az első hétvégén van láthatása, akkor meg KELL jelennie a gyerekért. Ha ezt 3-4-szer nem teszi meg, legalábbis nyomós és alapos indok nélkül, akkor már lehet menni a bíróságra, és hidd el, az korlátozni fogja a láthatást.

Zsugabubus18 # 2018.10.23. 11:47

Hidd el nem én kérdeztem, hol jár, kivel van... Bár erőltetné a barátságot a férjem, én kijelentettem, hogy NEM tartok igényt a barátságára. Nekünk csak a gyerekek a közös pont az életünkben, minden ami velem kapcsolatos számára már ne legyen fontos. Felőlem elmondhatja a dolgait, de reagálni nem fogok, mert nem érdekel.
Így van, erőltetni nem lehet senkire semmit. De akkor ne várjon el majd ragaszkodást a gyerekei részéről, csak azért mert fizetett egykor tartásdíjat, azon kívül viszont havi 3 órát volt velük.
Azért köszönöm a hozzászólásotokat.

Szomorú örökös # 2018.10.23. 11:21

Zsugabubus18

Apósomtól tudom, hol volt a szeptemberi szabad hétvégéjén.

No ez az, amihez 260 km távolságból szerintem nem sok közöd van.
Hidd el, őt sem érdekli, hogy te mit csinálsz a szüleidnél otthon.

Én döntöttem így, hogy elköltözöm és köszönöm hogy aggódtok, de bejött az élet! :)

Akkor meg mi a gond? Majd az apa eldönti, hogy szeretne-e a gyerekekkel találkozni, ezt nem tudod ráerőltetni, az az ő döntése marad. Bár erről is nyilván megvan a véleményem az apát illetően is, de ez nem ide tartozik. Az egyetlen dolog az, amit jogilag hivatalosan is követelhetsz, az a gyerektartás, más nem szerintem. Örül neki, ha fizet! Sok egyedülálló nő van, aki még ezt is bíróságon kell, hogy kikövetelje.

Zsugabubus18 # 2018.10.23. 10:56

Szóval, a munkája miatt nem utazgat. Mivel 10 hónap alatt egyszer sem sikerült a havi 1 szabad hétvégén elvinnie a gyerekeit, ebből nyilvánvaló, hogy kellemesebb elfoglaltsága volt. Apósomtól tudom, hol volt a szeptemberi szabad hétvégéjén. Én döntöttem így, hogy elköltözöm és köszönöm hogy aggódtok, de bejött az élet! :)

Szomorú örökös # 2018.10.23. 04:49

ObudaFan

Most akkor Európában utazgat, vagy a munkája miatt nem tudja tartani a kapcsolatot? Mert egyszer ezt mondod, egyszer meg a másikat.

Szerintem hamarosan kiderül, hogy a munkájából kifolyólag utazgat Európában és ezekre az utakra elkíséri a barátnője is. Neki inkább az a baja, hogy a férje köszöni szépen, de nélküle is jól megvan. Neki meg 260 km költözés után se nagyon jön be az élet. De hát a gyerekvállalás felelősséggel jár és Magyarországon többnyire az anya az, akinek a felügyeleti jogot megítélik, mindenki más csak időnkénti láthatásra jogosult. Azt állítja, hogy peren kívül mindenről megállapodtak, de úgy látszik, hogy mégsem sikerült mindenről...gondolom ez a 260 km se volt benne az egyezségben. :-O

ObudaFan # 2018.10.22. 21:48

Most akkor Európában utazgat, vagy a munkája miatt nem tudja tartani a kapcsolatot? Mert egyszer ezt mondod, egyszer meg a másikat.

Igen, a nagyszülői kapcsolattartást a nagyszülők szokták erőltetni és ehhez joguk is van.

Zsugabubus18 # 2018.10.22. 21:02

Ja és a nagyszülői kapcsolattartást nem én erőltetem, hanem a nagyszülők. Mivel képesek voltak koholt vádakkal a gyámhivatalnál előhozakodni, kiderült számomra, hogy nekik az önös érdek az első. Megkapták a papírt, a gyereknek mennie kell. Ennyi.