gyermekláthatás


Zsugabubus18 # 2018.10.22. 20:57

Nem várok tőle semmit, mivel ő ilyen ember. Majd a gyerekeim eldöntik kérnek-e az apjukból felnőtt korukban.

Szomorú örökös # 2018.10.22. 19:21

Zsugabubus18

Ne haragudj, de téged főleg nem tudlak sajnálni. Te se vagy különb, hiszen elszakítottad éppen őt 260 km-re a gyerekeitől. Ezek után azt várod, hogy majd ő mindig a fél fizetését utazásra költi? Te komolyan azt gondolod, hogy ez a gyerekeknek a legjobb, amire rákényszeríted őket?

Zsugabubus18 # 2018.10.22. 17:23

Sajnos, a hátteret nem tudjátok. Az, hogy az új párjával utazgat Európában és nem a gyermekeit látogatja az ezek szerint természetes. 10 hónapja élünk külön és még egyszer sem vitte el a gyerekeket magához. Akkor találkoznak pár órára, amikor a nagyszülői láthatás van.
Sajnos az 5 évesnek pedig el kell mennie 260 km-re, ha akar ha nem. Előtte pedig napokig sír és nem alszik el egyedül. Ez a jog és egy gyerek tönkretétele.
Sajnálom, hogy nem tehetek semmit, és a tartásdíj fejében mindent el kell tűrnöm.

Szomorú örökös # 2018.10.22. 16:54

Zsugabubus18

ez az állandó készenlét, apuka vajon mikor ér rá és óhajt eljönni, teljesen felemészt...

Ha azt szeretnéd, hogy tisztességesen fizessen gyerektartást, akkor ne akard, hogy elbocsássák a munkahelyéről. Neki ugyanis most is van munkahelye és szeretné, ha meg is maradna hosszútávon, hiszen csak akkor tud megélni és neked is fizetni havonta. Ha viszont arra kényszeríted, hogy ő feltételeket szabjon a munkáltatójának, akkor abból előbb-utóbb elbocsátás lesz. Ennyi toleranciát a gyerekeid érdekében igazán elviselhetsz szerintem.

Sajnos a szülei elég furán gondolkodnak, gyámhivatalnál kierőszakoltak maguknak havi 1 láthatást, ez minden hónap első hétvégéje.

Nyilván jár nekik, mint nagyszülőknek. Ez nem fura gondolkodás, hanem szimplán felelős nagyszülői magatartás. De úgy alapból az lenne a jó, ha a gyerekek érdekeit tartanád első sorban és nem a sajátjaidat. Jelenleg ahogy olvastam az eddigi soraidat, eléggé inkább az utóbbi van.

Zsugabubus18 # 2018.10.22. 15:33

Nekem mindegy, hogy melyik hétvégén áll be a rend, csak legyen rendszer, amihez mindenki tudja magát tartani és szervezni tudná az életét. A káosz miatt ment tönkre a kapcsolatunk, nem szeretném ha a mostani életemre is hatással lenne....az már az ő élete, az enyémet tartsa tiszteletben és alkalmazkodjon a megállapodáshoz.
Köszönöm a válaszod!

ObudaFan # 2018.10.22. 15:07

Vagy belementek egy nehezen megjósolható kimenetelű gyámhatósági eljárásba, vagy megegyeztek valamilyen olyan megoldásban, ami egyikőtök és a gyerek számára sem nagyon kedvezőtlen.

Zsugabubus18 # 2018.10.22. 13:54

Magyarán ugráltathat mindenki ahogy akar...a nagyszülő is és apuka is... szomorú... de ha én nem adom a gyereket( mert nem jelzett időben, és én a 3. héten várom, és másik hétre programot mertem szervezni) , akkor irány a gyámügy.
Milyen lehetőségem van? Sokáig ez nem fog menni....

ObudaFan # 2018.10.22. 13:47

Zsugabubus18

Azért a munkáltató nem köteles ehhez igazítania a munkarendjét.

Zsugabubus18 # 2018.10.22. 13:36

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Férjemmel válunk, van egy 2 és 5 éves gyermekünk. 260 km-re költöztem a férjemtől, vissza a szüleimhez. Peren kívül megállapodtunk mindenről. Sajnos a szülei elég furán gondolkodnak, gyámhivatalnál kierőszakoltak maguknak havi 1 láthatást, ez minden hónap első hétvégéje. Így a férjem kapta meg minden hónap 3. hétvégéjét. Állami cégnél dolgozik, folyamatos munkarendben, de a beosztása kész káosz, a havi egy szabad hétvége van csak garantálva, de az is mindig változó, h mikorra esik. A férjem erre hivatkozik, hogy ő csak szabad hétvégén tudja elhozni a gyerekeket, de ez számomra nem elfogadható. Mivel ez eshet akár az első hétvégére is ami a szüleié lenne.
Kérdésem a következő: ilyen esetben, mikor valaki tudja, hogy elég sokáig, kb a gyerek 14 éves koráig neki kötelezettsége a gyerekeit minden hónap 3. hétvégéjén láthatásra elvinni, (sőt ha a szülei elhaláloznak akkor minden 1 és 3. hétvége is az övé), akkor a munkáltatónál lehetne-e kérni h a szabad hétvégéi fixen a 3 .hétre legyenek írva? Én is szeretnék új életet kezdeni, munkába állni (jelenleg még Gyesen vagyok), programokat szervezni a gyerekeimnek, de ez az állandó készenlét, apuka vajon mikor ér rá és óhajt eljönni, teljesen felemészt... Holott minden hónap végén már tudja a következő havi beosztását és nem hajlandó tájékoztatni időben, ha én nem kérdezek rá, jön-e , mert 3. hét van, nem jelentkezik.
10 hónapja élünk külön, ez lesz az első hétvége, amikor elvileg elviszi a gyerekeket.
Segítségét előre is köszönöm!

buddhacece # 2018.10.19. 08:19

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Köszönöm válaszát.
Időközben a bíróság kitűzte a tárgyalás időpontját,és az utolsó gyámügyes meghallgatáson az is kiderült,hogy volt élettársam azt hitte ha rám bizonyítja,hogy akadályozom a láthatást nem kell gyerektartást fizetnie....
Hát ezért jártunk gyámügyre...

ObudaFan # 2018.10.15. 11:42

buddhacece

Írtad, hogy már indítottál eljárást a kapcsolattartás korlátozására. Ez lehet a megoldás, csak a határidők miatt valószínűleg a gyámhatóságon és nem a bíróságon kellett volna ezt megtenni.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.10.15. 07:25

Igazad van, valószínű, hogy ilyen tényállás mellett a hatóságnak már védelembe kellett volna a gyereket.

buddhacece # 2018.10.15. 06:52

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Megpróbálom érthetőbben leírni...
A problémám az,hogy az anyának biztosítva van a láthatás,csak amikor eljön nem a gyerekkel foglalkozik!Rövid időn belül belémköt,kiabál,minősíti az életmódunkat,a páromat(És ezt nagyon finoman írtam le!)majd távozik.
És már megyünk is a gyámügyre!
A fiunk nem akar vele elmenni,hiába erőltetem.Olyan ellenséges magatartás alakult ki benne az anyjával szemben a viselkedése miatt,hogy pszichológushoz is el kellett vinnem-ezek feloldására.
Ezért nem értem a gyámügyet...
Exem elismerte,hogy nem foglalkozott a gyerekkel(Már vont is vissza keresetet!),a gyerek elmondása és a pszichológiai papír ellenére miért kell ezt rendszeresen ujrajátszani?

Kovács_Béla_Sándor # 2018.10.12. 10:22

+1

ObudaFan # 2018.10.12. 10:13

A hétvége a szünet része.

Sammrita # 2018.10.11. 11:37

Szerintem a hétvége nem a szünet része. Ilyenkor tömbösíteni kell (célszerű) a folyamatost és sz időszakost a gyereké érdekében.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.10.10. 05:13

A gyámügy határozatait bíróságon támadhatod meg, panasszal pedig az osztályvezetőhöz, hivatalvezetőhöz fordulhatsz.
De nem nagyon értem, mi a problémád. Biztosítsd a határozat szerinti kapcsolattartást, és akkor a gyámügy felé sem kell menned.

(Úgy emlékszem, két év után nem a bíróságnak van hatásköre a kapcsolattartás módosítására.)

buddhacece # 2018.10.10. 04:28

Tisztelt Fórumozók!
Láthatáshoz kapcsolódóan szeretnék segítséget kérni.
3 éve a bíróság nálam helyezte el a fiunkat.A volt élettársamat a szokásos láthatási idő illeti meg-minden második hétvége+az ünnepek fele.Két évig volt élettársam nem igazán látogatta a fiunkat,de az idei évben feléledtek benne az anyai ösztönök..
A láthatások során most sem a gyerekkel foglalkozik,hanem az elmult egy évben kialakult kapcsolatommal és a párommal.Richárd fiunk 15 éves,unszolásom ellenére sem akar az anyjával elmenni.
Ezért az exem folyamatosan gyámügyre idéztet bennünket a láthatás elmaradásáért és annak pótlásáért.Már viccnek nevezhető meghallgatásokon veszünk részt.A gyerek kimarad az iskolából,én a munkából.
Én időközben pert indítottam a láthatás korlátozására,mert az anya viselkedése minősíthetetlen.
A kérdésem az:meddig kell ezt elviselnünk és fordulhatok-e valahová a gyámügy eljárásai miatt??
A kérdésem az

Piroska86 # 2018.10.09. 06:42

Köszönöm a gyors választ!

ObudaFan # 2018.10.08. 09:57

A hétvége is a szünet része és a szünetekre a folyamatos kapcsolattartás nem vonatkozik, tehát ebből a szempontból mindegy, hogy kinek a hétvégéje lenne egyébként. Ami viszont nem a szünet része, az a kétnapos ünnep, amiről külön szabályozás van, tehát a karácsony, húsvét két napja hiába esik a szünet idejére, arra a külön szabályozás az irányadó.

Piroska86 # 2018.10.08. 08:35

Kedves fórumozók! Segítségüket szeretném kérni kapcsolattartási kérdésben.

A gyámhatóságon a párom és a gyermeke anyja megállapodtak, hogy párom kéthetente hétvégenként van a gyerekkel (folyamatos kapcsolattartás) valamint az EMMI által kijelölt tanítási szünetek második felében (időszakos kapcsolattartás).
Két kérdésem van ezzel kapcsolatban.

  1. Az EMMI 18/19-re vonatkozó rendeletben csak azt találtuk, hogy a rendelet a szünet előtti utolsó, és szünet utáni első napokat jelöli. Ez azt jelenti, hogy a két időpont közé eső napok teszik ki a szünetet, vagy csak a két időpont közti hétköznapok, amik tanítási napok lennének? (Tehát hétvége nem)
  2. Ha a hétvége is a szünet része, és a szünet első felére páromnak folyamatos kapcsolattartás szerinti hétvégéje esik, akkor mi a teendő? Pl a mostani őszi szünet esetén: velünk tölti az elejét folyamatos kapcsolattartás miatt, hazamegy, majd a végét is velünk tölti az időszakos szerint, vagy a szünet felülírja a folyamatos kapcsolattartást (tehát csak a végét tölti velünk)?

Ettől függ jelenleg a kapcsolattartás az őszi és téli szünetekben.
Segítségüket előre is köszönöm!

ObudaFan # 2018.09.20. 10:36

Picii

Olyat nem mondhat a gyámhatóság, hogy a kapcsolattartás alatt az apa menjen el hazulról, de olyat igen, hogy a nagyszülő a kapcsolattartás alatt tőletek elviheti a gyereket.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.09.20. 06:36

Elvileg. Gyakorlatilag meg lehet, hogy rád hívják a rendőrséget.

Minél gyorsabban indíts pert a kapcsolattartás szabályozása iránt, kérj ideiglenes intézkedést.

Glad18 # 2018.09.20. 02:23

Kedves fórumozok!
Szeretném kérni a segítségeteket a következő ügyben:
Van egy kisfiam,akit az anyuka nevel,októberben lesz egy éve h szétmentünk,azóta az anyuka neveli egyedül az 5 éves gyereket,előtte 4 évig közösen neveltük.
Nekem az életem az utolsó fél évben kicsit nehézkes volt,és nem tudtam látogatni a gyereket,most viszont minden rendbe jött,az anyuka viszont nem akarja nekem odaadni a gyerkőcöt,arra hivatkozva, hogy fél évig nem voltam rá kiváncsi,akkor már ne keresem.
Kicsit elegem lett a dologból,és arra gondoltam,h önkényesen elhozom öt az oviból h egy kicsit eggyüt legyünk,de még aznap hazavinném.
Az lenne a kérdésem hogy ezt megtehetem-e, elkövetek ezzel bármiféle jogsértést?
Elvileg az ovi kiadja,mivel nincs semmilyen bírósági végzés,vagy folyamatban lévő eljárás,elvileg közösen gyakoroljuk a szülői felügyeletet.
A segítséget előre is köszönöm!

A választ előre is köszönöm!

Rexor # 2018.09.06. 13:25

Picii: Ez nem jogi kérdés.