Házasságtörés


kiskocka # 2006.02.09. 11:57

Sziasztok

6 éve házas apuka vagyok. Van egy 4 éves kisfiunk.
Par eve megromlott a kapcsolatunk. Igazabol mar jo ideje mind a ketten valason gondolkodtunk. A fiam miatt en barmeddig huztam volna. A felesegem mar nem annyira. Kiprobaltam mindent, hogy helyrejojjon a dolog, de az O turelmetlensege miatt ez mindig kudarcba fulladt. Most pedig kiderult, hogy egy ideje volt valakije, akitol most teherbe esett, ezt elolem titkolta. Veletlenul jottem ra, es kikenyszeritettem belole a beismerest. O ezt eleg egyszeruen latja, elvalunk, viszi a fiamat is, es uj eletet kezd, valszeg egyedul, mert az illeto is csalados ember, o nem hagyna ott a gyerekeit. Van egy kozos lakasunk, amit meg egyutt torlesztunk. (Inkabb en). vagyonunk csak a berendezes es egy auto. Az en velemenyem az, hogy oneki egyedul kellene mennie, es kezdjen nullarol, amit akar. Ez igy durvan hangzik, de egy ideje mar csak en torodtem a fiunkkal, nem is jatszott velunk, nem altatta, semmi. Ugyhogy o teljesen hozzam ragaszkodik. Es en nem tudom elkepzelni, hogy a felesegem tudna vele boldogulni. Persze, ha rakenyszerulne , lehet, hogy megvaltozna, de sajnos en ismerem, kicsi ra az esely.
A magyar szokasokat olvasgatva nem tudom, van-e igy valami eselyem a fiamat megtartani (csak ez szamit), vagy igy is az anya kapna meg? Ha par honap utan meg azt mondana, hogy koszoni neki megsem megy, akkor mi van?

Bocs, ha kicsit hosszu es bonyolult voltam, de eleg ideges vagyok par napja.

Bovary # 2006.02.09. 12:18

Indítványozom, hogy elsősorban a házasság felbontását indítsd el a bíróságon, főként azért, mert természetesen mindig a férj a gyermek törvényes apja...
Hosszú és kíméletlen perre kell számítanotok... Már most kezd gyűjteni a bizonyítékokat...

pappa # 2006.02.09. 12:21

Kiskocka, fogsz kapni jogi tanácsot addig is azt mondom neked hogy a gyereket tartsd magadnál!Semmiképpen se engedd sehova költöztetni!
Azzal nem értek egyet hogy a feleségednek nulláról kellene kezdenie és menjen amerre lát.Meg kell egyezni vele higgadtan, ő a gyerek anyja és abban kell gondolkodni hogy hosszú távon legyen lehetősége törődni a kisfiatokkal.Ne keverd össze az anyagiakat a lelkiekkel még ebben a nehéz helyzetben se.

pappa # 2006.02.09. 13:03

"Ha par honap utan meg azt mondana, hogy koszoni neki megsem megy, akkor mi van?"
Erre a kérdésedre azthiszem tudok jól válaszolni tapasztalatból. Egy nő - tisztelet a kevés kivételnek -sosem mondja azt hogy nem megy, hanem inkább leamortizálja a gyereket lelkileg és mindenképpen.Nem tudja bevallani semmiről hogy nem megy,egy nő sosem fogja bevallani hogy mint anya nem bír jól teljesíteni.

Bovary # 2006.02.09. 13:26

Talán meg lehetne győzni a házastársadat, hogy avval, hogy két különböző férfitól vannak a gyerekei, jelentősen csökken a párkereső esélye. Egy gyermekkel még boldogulna valahogy... Valójában ennek realizálására csak akkor lehet számítani, amikor már a másik baba is megszületett, hisz addig a korábbi gyermekéhez természetesen jobban ragaszkodik. Sajnálatos, hogy még a gyermekáldás előtt nem rendezte a jogi vonzatát a kapcsolatának.
Mélyen elítélem a házasságtörést, úgy is mint nő és úgy is, mint anya...

nyuszt # 2006.02.09. 13:43

"Ha par honap utan meg azt mondana, hogy koszoni neki megsem megy, akkor mi van?"

Nos, Pappa és Kiskocka, én konkrétan tudok egy ilyen esetről: A jelenlegi férjem első felesége a válás megindításakor (ő akart válni) beleegyezett a közös szülői felügyeletbe, majd saját maga kijelentette, hogy inkább viszi mind a két gyereket, mert akkor anyagilag jobban jár. Azután néhány hónap elteltével, látva, hogy a gyerekek mennyire ragaszkodnak az apjukhoz, és megtapasztalva, hogy

  1. nem is jár jól anyagilag, mert 2 gyerek rengetegbe kerül
  2. nem élhet szabadon, amire annyira vágyott, és amiért el akart válni

szépen beadta a gyermekelhelyezés megváltoztatása iránti keresetet, és megegyezett az apával, hogy inkább visszakerülnek hozzá.

Szóval van ilyen nő is (bár én elég ambivalensen érzek iránta), és igen Kiskocka, ha netán beismerné, hogy nem bírja, akkor visszakerülhetne hozzád a gyerek minden hercehurca nélkül is,

DE a gyereknek nem mindegy a bizonytalanság és az ide-oda rángatás, úgyhogy alapból ne engedd, hogy magával vigye az anyja. Azt viszont a válóper legelején kezdeményezném a helyedben - ha erre van jogi lehetőség, ehhez nem értek annyira - hogy már a per folyamán a helyi gyermekjóléti szolgálaton rendszeresen tartsa a fiaddal az anyja a kapcsolatot, mert neki azért mindkettőtökre szüksége van.

Zoltán György # 2006.02.09. 14:27

Kiskocka!

Az ex-ed szokott napokra eltünni?

Ha nem, akkor a fiaddal együtt költözz albérletbe, vagy a szüleidhez időlegesen.
Add be a válópert, kérj azonnali ideiglenes elhelyezést, de elötte 3-4 nappal, költözz és irasd át a gyermeked új óviba. Péntek-hétfő.

A bíróságnak leírod az igazat, hogy a párod elhanyagolta, elhagyta a családot, mástól vár gyereket, kapcsolatotok véglegesen és helyrehozhatatlanul megromlott; nem látsz esélyt arra, hogy a problémáitokat megoldjátok.

Elsődlegesen, azonnal.

Kérd, hogy a közös ingatlan használatát neked ítéljék, ahol a gyermekeddel szeretnél továbbra is élni, és csak a békesség miatt mentetted ki a gyermekedett a pszichikai csaták színhelyéről, hogy NE SÉRÜLJÖN a kettőtök konfliktusa miatt!

Most hol is tartasz???

vendég # 2006.02.09. 15:06

Kiskocka!Szerintem nagy esélyekkel indulsz a gyermekért való HARCBAN ez holt biztos!Ha bizonyított a rátermettséged,törődésed,kötődésed a Fiadhoz NYERT ügyed van!A Feleséged abszolut bizonytalan minden szempontból,hiszen akitől várandós...már az is ki tudja merre van?!Tehát a számára olyan,mint CSALÁD nem igen létezik,s egy gyereknek azért CSALÁDBAN kéne felnőni jobb helyeken!
Úgyhogy HAJRÁ!

ObudaFan # 2006.02.09. 18:28

Önmagában az, hogy melyik fél miatt romlott meg a házasság, ezen belül a házasságtörés csak akkor hivatkozási alap egy gyermekelhelyezési perben, ha a szülő önző magatartásából arra lehet következtetni, hogy a gyermekkel szemben is hasonlóképpen a saját életét tartaná majd fontosabbnak. Ha külön is költözött volna, és otthagyott volna a gyerekkel, akkor valóban kevés esélye lenne, hiszen a gyermekelhelyezés megváltoztatásának szigorú feltételei vannak. De jelenleg mind együtt éltek, vagyis a bíróság egyszerűen azt fogja eldönteni, kinél lesz jobb helye a gyermeknek szerinte.

pappa # 2006.02.09. 18:48

Nyuszt, az általad leírt eset szerencsés. Ha annak az anyának több önismerete lett volna akkor el se vitte volna a gyerekeket sokmindent megspórolt volna a gyerekeinek, az apának és saját magának is.

Zoltán György # 2006.02.10. 07:33

Obuda Fan igazat szólt!

Ezért nagyon vigyázz Kiskocka!!!

"vagyis a bíróság egyszerűen azt fogja eldönteni, kinél lesz jobb helye a gyermeknek szerinte.”"

Azaz, jobb komolyan venni a dolgokat. Asszony hányadik hétben van?

kiskocka # 2006.02.10. 08:24

Sziasztok

Koszonom mindenkinek a sok valaszt.
Zsong is mar rendesen a fejem.
Az a helyzet, hogy a dolog elegge friss meg. Masfel honapja derult ki , hogy van valakije. Akkor kovetkezett egy viharos megbanas, bekules. Megbeszeltuk vegre, hogy kinek mi a gondja, ugy tunt teljesen jo iranyba haladnak a dolgok. Megigerte, hogy abbahagyja a baratjaval a dolgot. Azt mondta, hogy nem volt semmi komoly, csak az illeto mar regota szerelmes belé, es oneki pont az hianyzott, hogy ezt erezhesse, de nem tartott sokaig es nem volt semmi komoly reszerol, bar lehet, hogy O is beleszeretett valamennyire. Megbeszeltunk sok mindent, es vegre hallottam tole azt, amit regota vartam, hogy a csaladunk az elso neki is. Szoval ugy nezett ki eleg jol haladnak a dolgok, mikor par napja kiderult hogy terhes tole, osszeomlott persze minden. azota nem igazan tudtam vele beszelni. Vagyis o nem hajlando velem, mintha en lennek a hibas a dolgokert.
Bevallom, meg olyat is mondtam neki, ha nem tartja meg es visszajon hozzank, akkor en meg tudnek neki bocsatani, meg ha sokaig is fog tartani. (Ezt mar nem tudom, hogy kellet-e volna, valamint azt sem tudom van-e lehetosege erre)
Ugy dontottem, hogy en fogok lepni, de elotte mindenkepp beszelni akarok vele. remelem a hetvegen ez sikerul, es jovo heten tovabb tudok lepni valamerre.

„természetesen mindig a férj a gyermek törvényes apja...”
Ez pontosan mit is jelent szamomra?

„mondom neked hogy a gyereket tartsd magadnál!Semmiképpen se engedd sehova költöztetni!
Azzal nem értek egyet hogy a feleségednek nulláról kellene kezdenie és menjen amerre lát.Meg kell egyezni vele higgadtan, o½ a gyerek anyja és abban kell gondolkodni hogy hosszú távon legyen leheto½sége töro½dni a kisfiatokkal.”
Ezzel en is pontosan egyetertek. A nullarol kezdest nem anyagiakra ertettem, hanem az O gyerekukre.

„Erre a kérdésedre azthiszem tudok jól válaszolni tapasztalatból. Egy no½ - tisztelet a kevés kivételnek -sosem mondja azt hogy nem megy, hanem inkább leamortizálja a gyereket lelkileg és mindenképpen.Nem tudja bevallani semmiro½l hogy nem megy,egy no½ sosem fogja bevallani hogy mint anya nem bír jól teljesíteni. ”
En inkabb arra tippelnek, hogy a csaladja segitseget fogja kerni, es en ezzel sem igazan ertenek egyet, hogy nem O nevelje, hanep papa, mama (nem a szemelyuk miatt)

„Talán meg lehetne gyo½zni a házastársadat, hogy avval, hogy két különbözo½ férfitól vannak a gyerekei, jelento½sen csökken a párkereso½ esélye. Egy gyermekkel még boldogulna valahogy... ”
Igen, en is erre gondoltam eloszor.

„Az ex-ed szokott napokra eltünni?
Ha nem, akkor a fiaddal együtt költözz albérletbe, vagy a szüleidhez ido½legesen.
Add be a válópert, kérj azonnali ideiglenes elhelyezést, de elötte 3-4 nappal, költözz és irasd át a gyermeked új óviba. Péntek-hétfo½.”
Napokra nem, csak delutanokra, vagy kesobb jon haza, de nem sokszor, miota lebukott azota soha, igazabol en elhiszem hogy annak vege lett volna, de ugye most a terhesseg megvaltozatthat dolgokat, azt tudom, hogy azota is beszelnek telefonon, es hat egy munkahelyen dolgoznak.
Az ovodavaltast semmikeppen nem lepnem meg, mert a fiam elegge erzekeny, es nehez volt beszoknia az oviba, most viszont mar szereti, nagyon jo baratai vannak, ezt nem tehetem meg vele. Igy meg ugybar az elkoltozesnek sem lenne ertelme, mert tenyleg elmenne erte.
ha ezt kihagyom az mennyivel rontja az eselyeimet?

vagyis a bíróság egyszeru½en azt fogja eldönteni, kinél lesz jobb helye a gyermeknek szerinte.
Nagyon orulok, hogy egy ember szepen eldonti a dolgot par kerdes alapjan. Olyan nincs, hogy valami szakerto elotte megvizsgalja adolgokat, mindkettonkkel elbeszelget, aztan velemenyt ir?

Azaz, jobb komolyan venni a dolgokat. Asszony hányadik hétben van?
Nem arulja el :(

Most nekiallok megirni a valoperes levelet, hogy keznel legyen. Kell ehhez ugyved, vagy jo egyenlore, ha sajat magam leirom a dolgokat? Valamint ezt hova kell beadni, es mikent? Kel hozza valamit csatolni?

pappa # 2006.02.10. 09:29

Kiskocka,nagy a tét és sokmindent kézbe kell venned most.Úgy veszem ki a szavaidból hogy a kisbaba meg fog születni.Mivel te vagy a férj téged fognak bejegyezni apának a gyerek a te nevedre kerül.De ez a helyzet majd biztosan rendezhető,Derillt kell erről is megkérdezni hogyan.
Várd meg mindenképpen a JOGI tanácsot és ne hamarkodd el a válókereset beadását.Jó ügyvédre van szükséged aki tényleg téged képvisel és olyat nehéz találni.Az semmiképpen nem megoldás a gyerek számára ahogy a feleséged elképzeli hogy majd a szülei segítenek a fiatokat nevelni,amikor ott vagy te,aki gondosan szeretettel odafigyelve neveli.Jól gondolod,maradjon csak az ovijában az érzékeny kiskölyök és nem kell elhagynod az otthonodat.
A nők gyakran csinálják azt hogy összekavarnak dolgokat és amire nem tudnak megoldást arról sértődötten nem beszélnek mintha a férj lenne a hibás.Ilyenkor nehéz de legyél türelmes és lehetőleg higgadt.

pappa # 2006.02.10. 10:22

Még annyit ha tényleg eldöntötted hogy válni akarsz akkor először mindenképpen próbálj megegyezéses válást elérni /miután már tisztában vagy a jogaiddal és a lehetőségeiddel/ azzal,hogy a kisfiatok nálad marad és az anyja nagyon sokat lehet vele együtt.Biztosítsd róla a feleségedet hogy nem fogja elveszíteni a gyereket semmiképpen.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.02.10. 11:48

Elég legyen emberek! Vált itt már egyáltalán valaki a tanácsadók közül? Pláne gyerekkel? Aki meg vált, azt nem érdekli más, csak a bosszú - mégha szimbolikus is? Hogy a fenébe lehet alapból azzal indulni, hogy a segítségkérő hogyan jöhetne ki legjobban a válásból?!

Figyelj kskocka! Azt javaslom, hogy felejtsd el sürgősen az összes "jótanácsot", amit egyrészt válóperes ügyvédektől, másrészt válásukat a te feleségeden megbosszulni kívánó exférjektől alább kaptál. A leírtakból úgy tűnik, van esély, nem is kicsi a házasságotok megmentésére. Erre törekedj, ez mindannyiótoknak az érdeke. Tudom - fájdalmas tapasztalatból tudom - hogy nehéz dolog megcsalatva lenni, de azt is tudom, hogy egy házasság - egy egyébként jól működő házasság - mennyivel többet ér annál, minthogy holmi félrelépések meg szerelmek miatt felborogassák.
Talán hitelesíti a véleményemet, hogy valódi névvel vállalom; és hidd el, tapasztalatból beszélek. De ezt már inkább emilben.

kissember # 2006.02.10. 13:31

KBS már ne haragudj, de pont olyan férfiak vannak itt, akik éppenhogy egy női bosszúnak estek áldozatul, velem együtt. Eszünkben sincs a bosszú amit mondassz, mi csak szeretnénk a gyakorlatban is olyan jogokat, ami megilleti az apát is nem csak az anyát.
És mivel itt már többen tudják azt, hogy milyen hibás bírói gyakorlatból helyezik sokszor automatikusan a kevésbé alkalmas szülő mellé a gyereket, jó tanácsokkal már csak lehet szolgálni nem? Senki nem bujtogatta kiskockát, csak kiindult abból amit mondott és próbált segítséget nyújtani hogy mire figyeljen. Idézek pl. Pappa írásából: " ...ha tényleg eldöntötted hogy válni akarsz, akkor először próbálj megegyezéses válást ...." Szerinted mi van ebben kivetnivaló?

pappa # 2006.02.10. 14:05

Kbs, Kiskockának sok gyakorlattal rendelkező, tapasztalt jogász tanácsára van szüksége.
Ebben a fórumban eddig még nem harapózott el a sértő, kioktató hangnem és jó lenne ha ez a továbbiakban is így maradna. Az "Elég legyen emberek!" nem elfogadható stílus.

nyuszt # 2006.02.10. 14:21

kiskocka részletesebb ismertetőjét olvasva bennem is felmerült, hogy talán még van mit megmenteni....

DE: óriási felelősség arról dönteni, hogy vállalod a feleséged szeretőjének a gyerekét. Mert, ha csak ambivalensen tudsz felé viszonyulni, azt megérzi MINDKÉT gyerek. És, mivel ők nem tudnak róla, hogy mi a háttér - nem is rájuk tartozik - nagyon mély lelki sérülést okozhat MINDKÉT gyerekben az, ha látják, az egyik kedves a szívednek, a másikhoz meg igyekszel jó képet vágni.

Szóval el kell döntened, hogy elég erős vagy-e ahhoz, hogy egy idegen gyereket is szeretni tudj. Ehhez nem elég, ha a feleségedet szereted.

kiskocka # 2006.02.10. 14:31

Sajnos pillanatnyilag ezt teljesen elkepzelhetetlennek tartom.
A megmentest csak ugy tudnam elkepzelni, hogyha a baba nem szuletne meg. Csak nem tudom, hogy ez lehetseges-e.
Most beszelt a nogyogyasszal, de ezt nem mondta el nekem sem.
Bun ilyenkor neha belenezni a telefonjaba?

pappa # 2006.02.10. 14:55

Szerintem ne nézz bele a telefonjába.Eddig se tettél ilyet most se tegyél.Próbáld megóvni a maradék bizalmat.Nagy szükséged lesz rá hogy normális kommunikáció legyen közöttetek.Türelem.

pappa # 2006.02.10. 15:39

Hogy megtartja e a babát az csakis a feleséged döntése lehet és ne felejtsük el hogy nem könnyű döntés.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.02.10. 23:28

OFF
Ebben a fórumban eddig még nem harapózott el a sértő, kioktató hangnem és jó lenne ha ez a továbbiakban is így maradna. Az "Elég legyen emberek!" nem elfogadható stílus.

Ehhe, hehhe. Hát ez akkor mi a csuda, pappa?!
Egyébként pedig még finom is voltam, amikor azt kellett látnom, hogy itt egyesek mások családi életével játszanak. Mellesleg te voltál a kivétel, de ha mindenáron magadra akarod venni, hát tedd.
On

Kiskockának egyelőre nem jogász segítségére van szüksége, hanem barátéra, családterapeutáéra talán pszichológuséra is.

pappa # 2006.02.10. 23:52

Kbs, a segíteni akarásod kétségtelen. Én szükségesnek tartom, hogy kiskocka sok gyakorlattal rendelkező, tapasztalt jogásztól is tanácsot kapjon.

Lilly # 2006.02.11. 16:21

Kiskocka, nekem is az a véleményem, hogy próbáld meg megmenteni a házasságodat valahogyan. Persze, ehhez kell a feleséged is, de próbálj beszélni vele. Nekem nem erősségem a magzatgyilkolás, de lehet, hogy ebben az esetben mindannyian jobban jönnétek ki belőle: a feleséged, a szeretője és te is, és persze ne hagyjuk ki a fiadat sem... Minden házasságban vannak nagyon nagy hullámvölgyek, de nem arra esküdtetek, hogy "jóban-rosszban"? Én tudom, milyen egy rossz párkapcsolat, azt is tudom, milyen, amikor a másik abszolúte ellenáll, de azt is tudom, milyen anélkül az ember nélkül létezni, aki életed párja volt... Nagyon-nagyon nehéz megbocsátani, de meg kell próbálni. Dehát ez persze csak az én véleményem...
Amit kérdeztél, a következőt jelenti: egy apasági vélelem, ami megdönthető. Házasságban született gyermek apja MINDIG a férj, ha a fogamzás idején házasok voltak. A fogamzás napja pedig a születéstől visszaszámított 182-300. nap között van, a határokat is beleszámítva. Tehát, ennek a gyereknek a vélelem szerint te vagy az apja, hogy jogilag ne így legyen, ezt a vélelmet meg kell dönteni, ami polgári perrel megy. A jog többek között ezzel a módszerrel kívánja védeni a családokat és a házasságot.

derill # 2006.02.12. 00:54

Nehéz lenne Kiskocka helyett dönteni, ezért jobb, ha senki meg sem próbálja, hiszen a következményeit mindenképpen Kiskocka viseli (és persze a gyermeke).

Lehetséges következmények: Te nem veszed magadhoz a gyermekedet, nem iratod át másik óvodába. Azonban lehet, hogy a feleséged megfogja, elköltözik a szüleihez - neki nem biztos, hogy lelki problémát fog okozni az, hogy kiveszi az óviból - és teljesen elzárja Tőled, amig a biróság nem itéli neki. Ennek abból itélve amit leirtál igen jó esélye van. Sajnos bizalmatlan veled szemben. Ha igazán megoldást keresne, illetve veled keresne megoldást, akkor tudnál a nőgyógyászi dolgokról, meg beszélne minderről veled, és főleg a terveiről.

Másik lehetséges következmény: tényleg keresi a megoldást, csak tul büszke ahhoz, hogy a segitségedet kérje.

Sajnos kétlem, hogy ez a kapcsolat megmenthető. Amikor egy nő terhes lesz egy másik férfitól, és kiderül a férje számára is a dolog, igen kicsi a valószinüsége, hogy együtt tudnak maradni. Ha a nő félrelépett, akkor erre komoly oka volt, nyilvánvalóan a férje nem felelt már meg számára valamilyen szempontból. A félrelépés tehát csak a tünet volt, az okok még fennállnak, meg kell őket keresni.

Ha az ok orvosolható, akkor esetleg van esély a kapcsolat helyreállitására. Sokan próbálnak egy kapcsolatot ugy helyrehozni, hogy szülnek még egy gyermeket (vagy csinálnak). Aztán két gyerekkel bomlik fel a kapcsolat.

Szerintem ülj le a feleségeddel, beszélgess vele minél többet. Ha már lesz elég információd arról, hogy neki mik a tervei, mi volt az oka a félrelépésének, mivel volt elégedetlen, ő lát-e esélyt arra, hogy ez változzon, illetve, hogy együtt maradjatok, ráérsz gondolkozni, hogy ezek alapján Te is látsz-e esélyt.

Az semmiképp sem jó megoldás, ha a gyereket kiragadjátok egymás kezeiből, mert a gyerek biztosan megsinyli. De ha egy gyerek az apjához jobban ragaszkodik, mint az anyjához, igen ritka az a nő, aki ebből nem csinál presztizskérdést, és ennek hatására nem akarja a gyereket elzárni az apjától.

Bovary: lehet nem szeretni a félrelépést, de az, akitől félrelépnek, legalább olyan hibás, mint aki félrelép. Mindig mindennek van oka.

Lilly: nem biztos, hogy az abortusz a legjobb megoldás, és szerintem a kapcsolatot nem mentené meg. Ez a magzat a feleségé is, és ha ő akarja, meg fog születni.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu