S.O.S. - összekutyult valamit a bíróság


ObudaFan # 2006.09.27. 20:26

Mondom, hogy csak akkor lehetne biztosat mondani, ha látnám a papírokat. Így most az a valószínű, hogy a végrehajtó a vh lapot tévesen töltötte ki, majd valahogy ez a bíróságon is átment, és az így elindult vh eljárás megszüntetésére. (Ugyanakkor ez tipikusan az az eset, amit peren kívül, vh lap visszavonásával is rendezni lehetne.)

nyusz66 # 2006.09.27. 18:37

Na de mi a fenére is pereskedek most tulajdonképpen?!

Hiszen nekem van egy érvényes végrehajtási kérelmem, ami a végrehajtónál van, aki már eljuttatta a papírokat a munkáltatóhoz, rákerült az ex papírjaira és slussz. Ha véletlenül egyszer annyit keresne, hogy le lehetne belőle tiltani, akkor majd letiltják.

Akkor most mire is és minek is pereskedjek én?!

Most már annyit sem értek, mint az elején :-(

ObudaFan # 2006.09.27. 18:10

Akkor nem érdemes visszavonni, sajnos a per lesz a megoldás. Viszont illetékvonzata nem lesz, a pernyertesség miatt. De az tény, hogy a tárgyaláson meg kell jelenni.

nyusz66 # 2006.09.27. 17:57

Az idézéshez mellékelték az általam írt sok-sok oldalas végrehajtási kifogást, amiben konkrétan szám alapján hivatkozom arra a végrehajtási lapra - amit a végrehajtó utóbb kijelentett, hogy eltévesztett, azt az általam az ex ellen kért végrehajtás alapján tévesen fordított nevekkel állított ki és postázott.

ObudaFan # 2006.09.27. 17:27

Szerintem nem erről van szó, hanem a bíróság az ex által követelt összeg tekintetében regisztrálta a pert. Mondom, egyszerű megszüntetni: a keresetet kell visszavonni. De hogy ez jó ötlet-e, azt az iratok ismerete nélkül nem fogjuk tudni megmondani, mert nem lehetünk biztosak benne, miről is szól a per.

nyusz66 # 2006.09.27. 15:48

Akkor most egy utolsó kérdés:

Van arra bármi reményem, hogy ezt a komolytalan "pert" még a tárgyalás előtt tisztázzam? Mivelhogy:

Nem létező (hamis, téves, stb.) végrehajtási követelés ellen

Annak tévességét még nem ismerve

nyújtottam be a kifogást, ám időközben kiderült,hogy

  1. Én vagyok az, aki a végrehajtást kérte, és én követelek
  2. Az ex az, aki az adós, és akitől követelek
  3. A végrehajtó elbaltázta, és felcserélte a neveket.
Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.27. 15:39

Valószínűleg azért vagy felperes, mert kifogást emeltél az általa kezdeményezett végrehajtás ellen.

nyusz66 # 2006.09.27. 14:58

Na de az idézésben ÉN VAGYOK A FELPERES !

Akkor most hogyan szólhatna ez az ő követeléséről? Ami - megjegyzem - soha nem is volt annyi, amennyi ezen a papíron áll, hiszen az az én követelésem! Csak a végrehajtó elkutyulta.

ObudaFan # 2006.09.27. 12:32

Ilyen nincs, mert a per egész biztosan nem arról szól, hanem az ő követeléséről. Az egyetlen veszély, hogy pervesztesség esetén néhány ezer forint illeték megfizetésére kötelezhet utólag a bíróság.

nyusz66 # 2006.09.27. 11:19

Ha elkezdik a pert, akkor azon kívül, hogy a munkahelyemen kellemetlen elsz helyettest keríteni a tárgyalás(ok?) idejére, milyen más hátrányom származhat, ha mondjum minden rosszul sül el?

Kijöhetek belőle rosszabbul, mint előtte voltam?

A követelés az én részemről egy bírósági végzésre alapozott, és arra, hogy adott időszakban ex nem fizetett, és ezt - természetesen - ő nem is tudja papirokkal cáfolni. Ugyanez áll meg őfelé is: amikor ő nem fizetett, akkor én sem fizettem őfelé (örültem, hogy hóvégéig kihúzzuk...)

Anno én beadtam egy végrehajtási kérelmet, ő erre nem élt rendes formailag megfelelő végrehajtási kifogással, hanem bejelentette a végrehajtó felé a saját végrehajtási igényét. Így most 2 egymással ellentétes irányú követelés van érvényben, amiből 200 ezer az övé, 60 ezer az enyém, azaz ő tartozik 140 ezerrel.

Nem szeretnék most pereskedni hónapokig a végrehajtó hülyesége miatt, elsősorban azért, mert félek, hogy a végén esetleg addig magyarázzák-értelmezik az ex adósságát, míg az megszűnik létezni. Van ilyen veszély?

ObudaFan # 2006.09.26. 22:20

Elvileg a keresettől elállás, de az iratok ismeretének hiányában ezt nem merném javasolni, mert ki tudja, miről szól egyáltalán ez a per. :)
Jó lenne, ha az összes iratot megmutatnád jogásznak, mert ez így - szerintem - még többesélyes.

nyusz66 # 2006.09.26. 16:01

Sürgős segítség kellene!

Egyszer már említettem, mit kavart a végrehajtó az ex tartásdíjtartozásával kapcsolatban: azaz nekem postázta az extől általam követelt összegről a végrehajtási lapot. Én ezen fölháborodtam, és beadtam egy végreahjtási kifogást. Majd később a végrehajtóhoz is elmentem, aki rájött a tévedésére: azaz véletlenül rossz mappába fűzték a végrehajtási kérelmemet.

Most erreföl kaptam egy idézést októberre, amiben én vagyok a felperes, az ex az alperes, és ezt én állítólag végrehajtás megszüntetése ügyében indítottam.

Akkor most mit csináljak?! Én nem pereskedni akarok - és nincs is miről. Exnek van cirka 200 ezer tartozása, nekem van 60 ezer őfelé és slussz. Ezen nincs mit pereskedni.

Mit lehet ilyenkor tenni? Semmi kedvem tárgyalásokra járni, csak amiatt, hogy egy végrehajtó elkavart valamit.

Az idézéshez csatolták a végrehajtási kifogásomat, amiben természetesen kértem, hogy szüntessék meg az ellenem folyó (mint kiderült általam indított) végrehajtási eljárást. Csakhogy maga a végrehajtási lap, amire föl én ezt a kifogást írtam hamis, téves, hiszen a végrehajtó rossz nevet/neveket írt rá.

Mi a törvényes módja, hogy ezt valahogy visszakavarjam?!