Más szolgáltatásának védjegyoltalom alá vétele


ObudaFan # 2018.10.06. 09:12

Van védelem, de nem hasonlítható össze azzal, ha már le van védve. Már csak a bizonyítási teher miatt sem.

_andrew # 2018.10.05. 18:49

Köszönöm!

"ha a megjelölésnek a korábbi használó hozzájárulása nélkül történő használata jogszabályba ütközne"

Jól gondolom hogy a Tpvt 6.§ miatt védve vagyok ha bizonyítani tudom hogy mikortól használnom?

"Tilos valamely forgalomképes ingó dolgot (a továbbiakban: termék) vagy szolgáltatást a versenytárs hozzájárulása nélkül olyan jellegzetes külsővel, csomagolással, megjelöléssel - ideértve az eredetmegjelölést is - vagy elnevezéssel előállítani, forgalmazni vagy reklámozni, továbbá olyan nevet, árujelzőt vagy egyéb megjelölést használni, amelyről a versenytársat, illetve annak termékét, szolgáltatását szokták felismerni."

ObudaFan # 2018.10.05. 13:15

Nem részesülhet védjegyoltalomban a megjelölés, amelyet más lajstromozás nélkül korábbtól fogva ténylegesen használ belföldön, ha a megjelölésnek a korábbi használó hozzájárulása nélkül történő használata jogszabályba ütközne.
A védjegybejelentés meghirdetésének napjától számított három hónapon belül a bejelentett megjelölés védjegyként való lajstromozásával szemben felszólalhat a korábbi használó.
A felszólalásért díjat kell fizetni a felszólalás benyújtásától számított egy hónapon belül.

_andrew # 2018.10.05. 10:52

Sziasztok!

Alapítunk egy céget, lenne egy működő online szolgáltatás, regisztrálunk hozzá egy domaint. Eddig semmi extra. Viszont szeretnénk várni egy-két hónapot amíg stabil bevétel lesz az ügyfelektől és csak utána jegyeztetni be a védjegyet a szolgáltatásra. (Nem kevés induló költség van) Származhat ebből valami kár: konkrétan ha egy működő szolgáltatásra a konkurencia bejegyez védjegyet és ugyanazon a néven nyomul, akkor kinek van elsőbbsége?

Megfordítva a kérdést: tönkreteheted-e valakinek a vállalkozását azzal hogy bejegyezteted az ő bevett brandjét? Vagy a korábbi használat ténye ezt ellensúlyozza?

köszi