fizetési meghagyás kibocsájtása


REINZSU # 2011.08.30. 12:26

Tisztelt Jogi Fórum!
Építési vállalkozóm ellen kártérítési igénnyel léptem fel szerződés szegés miatt.
A Bíróságról egy közjegyzőhöz küldtek, mivel 1 millió Ft alatti a kárigényem.
Ott ki kellene töltenem egy fizetési meghagyáshoz szükséges nyomtatványt, amelyen olyan rovat is van, hogy a kötelezett személyes adatai.
Mivel az építési vállalkozó aki nálam dolgozott, természetesen nem adta meg a születési dátumát és az édesanyja nevét és ezt nem is tudom tőle elkérni, pont a peres viszomyunk miatt ezért ezt egy patthelyzetnek találom.
Azt a felvilágosítást kaptam az Iparkamaránál és a Népességnyilvántartásban, hogy magánszemáélynek nem adhatják ki más személyes adatait csak közjegyzőnek vagy Bíróságnak.
A Közjegyző , akinél voltam azt mondta, hogy ő sem jogosult lekérni.
Itt valami nagyon nagy ellentmondás van sztem.
Akkor hogyan tudom érvényesíteni a kárigényemet, ha a Bíróság átadta az ügyet a Közjegyzőnek és , ha a kötelezett nem akar fizetni akkor én meg potyára fizethetem ki az eljárási illetéket.
Tehát 2 kérdésem van ezzel kapcsolatban:

  1. Hogyan és ki tudja lekérni a vállalkozóm személyes adatait?
  2. Ha ellentmondással és a fizetési meghagyás ellen, akkor ismét visszakerül az ügy a Bíróságra és fizethetem a kis nyugdíjamból feleslegesen a közjegyzői illetéket?
  • még telik az idő és futhatom a felesleges köreimet?

Közben meg a házam összedől, mert olyan szarvas hibákat követtek el a komfortosítás során, hogy a ház állagát is veszélyezteti és sajnos nincs pénzem a vállakozó hibás munkáját másokkal + pénzért kijavíttatni.
Válaszát rlőre is nagyon szépen köszönöm.