Végrehajtás


Kovács_Béla_Sándor # 2012.02.22. 12:36

Igen. Nem.

Almosluca # 2012.02.22. 21:32

Kedves Kovács Béla Sándor!

Nagyon köszönöm a gyors választ.De hát akkor mi értelme a fizetésletiltásnak?! A végrehajtó megtalált és végrehajtotta a fizetésemen a követelést. Akkor miért nincs itt "vége"? Aztán majd kitalálja, hogy az ingatlan sem elég, meg semmi sem ???? Mi alapján kérhet új végrehajtást a már egyszer végrehajtott követelésre?

Előre is köszönöm!

végrehajtó1 # 2012.02.23. 09:21

Nem újat kér.
Tessék fizetni.

Ercsi71 # 2012.02.23. 10:18

Tisztelt Fórumozók!

Mennyire gyakori az, hogy egy faktoring cég nyomozást folytat az ellen, hogy volt-e az adósnak felesége, és kötelezhető-e a családjogi törvény alapján az adós tartozásának kifizetésére?
/közös vagyonból rá eső rész erejéig../
Mi a gyakorlat ebben, ha egyébként a kölcsön felvételekor nem írt alá semmit a másik házastárs, mivel nem is tudott róla?
Vajon nyomoznak, vagy nem valószínű?


Ercsi

végrehajtó1 # 2012.02.23. 10:34

Ezt mondták neked a telefonba?:)

Ercsi71 # 2012.02.23. 10:44

Nem volt ilyen telefon, csak úgy tudom van ilyen.
Sajnos már fizettem az ex után a napokban, és félek, volt még hasonló ügye.Az élettárs+vagyonmegosztásnál most írtam hozzászólást.
Kicsit nyugtalanít, hogy kezdődhet a hercehurca előről egy másik ügye miatt, amit szintén velem akarnak kifizettetni.


Ercsi

Almosluca # 2012.02.24. 10:58

Kedves végrehajtó1!

Köszönöm a választ. Azt írta: "Tessék fizetni." Igen, minden hónapban fizetek, nem arról van szó, hogy ülök a bömösben és a törlesztés helyett a tengerparti villámat tataroztatom... Ha tehetném egyben kifizetném a tartozást, de sajnos nem tehetem. Nem mindenki akarja kikerülni a felelősséget, egyszerűen csak nincs olyan helyzetben, hogy egyben lerendezze a tartozását, nem vagyok bűnöző, annak ellenére, hogy a bíróságtól kezdve a végrehajtókig mindenki úgy tekint ránk adósokra ....

Kovács_Béla_Sándor # 2012.02.24. 11:44

A végrehajtás során a követelés kielégítés érdekében foglalható az adós teljes vagyona (szűk kivétellel). Nincs olyan lehetősége, hogy megszabja, miből enged végrehajtani, miből nem; és olyan szabály sincs, amely a végrehajtót arra kötelezné, hogy egyszerre csak egy vagyontárgyra vezethet végrehajtást.
És ez így van jól.

Almosluca # 2012.02.24. 21:33

Kedves Kovács Béla Sándor!

Ebben egyet is értünk, még egyszer hangsúlyozom, hogy nem kibújni szeretnék a felelősség alól (a kapott válaszok nagyon ezt sugallják), hanem jobban átlátni az ügymenetet. Nem gondolom, hogy ez olyan nagy probléma, szeretem tudni mi után mi jön, mik a lehetőségek, esélyek az ügy lezárására, úgy hogy pl. ne árverezzék el a mondjuk 20 milliót érő ingatlant a végrehajtás során az 1 milliós tartozás fejében.

Alexu # 2012.02.25. 13:19

Tisztelt Végrehajtó, Fórumozók!

Kérdésem az lenne, hogy megnyertem a pert a Telenor ellen. Viszzvégrehajtást eszközöltem, mert a Telenort hiába szólítottam fel, hogy adja vissza a pénzt amit jogtalanul levont, ő semmilyen nemű válaszra sem méltatott.
Kérdésem a visszvégrehjatási folyamat meddig tart és mikor kaphatom vissza a pénzem, másodszor visszakértem a végrehajtótól is a levont összeget, amit ő hajtson be a telenortól és ő sem adta vissza, sőt le sem állította kb 1 hónapja végrehajtást, amit valamelyik nap tudtam, hiszen a munkahelyem írt, hogy még mindig tart a végrehajtás. Ilyenkor a végrehajtónak nem kötelező az azonnali leállítás?

Kérem valaki adjon választ:

Köszönettel

B.O.R.S.O # 2012.02.25. 14:39
Jó napot! Egy nagy kérdéssel fordulok ide!A bajom az,hogy nem tudom,miz vihetnek a végrehajtók,ha nincs a nevemen semmi!A volt munkahelyemen a nagy főnük meg fenyegettet minket,ha nem fizetjük ki a leltár hiány összegét (8napon belül-
  • 265.000Ft,akkor kiküldi a végrehajtókat!Én a szüleimmel élek,semmi nincs a nevemen!
Előre is köszönöm!
gerbera317 # 2012.02.26. 16:38

Miért állította volna le a végrehajtó a végrehajtást. Talán mert te adósként kérted?

A végrehajtó a bíróság által elrendeltek szerint jár el. Ha te pert nyertél, de a bíróság nem rendelte el a visszvégrehajtást, a végrehajtó teljesen jogszerűen folytatja ellened a végrehajtást. (Az éppenséggel nem tiszta, miért nem függesztette fel a per idejére a bíróság a végrehajtást, de ez egy másik kérdés.)

vegrehajtasugyintezo # 2012.02.26. 20:37

Almosluca

Elidegenítési tilalom van-e az ingatlanon?

Alexu # 2012.03.01. 11:36

Kedves gerbera317!

A visszvégrehajtást nem rendeleték el azonnal, mert az egy külön eljárás. A végrehajtást felfüggesztése egy más kérdés az most hosszú lenne. A vissz-végrehajtást elindítottam már, csak szerettem volna megegyezni normálisan a Telenorral nem lehetett. A végrehajtóról meg annyit, hogy a végzésben benne, hogy a végrehajtást le kell állítani az ítélet jogerőssé válásával és nem tette meg. Most is levonta a fizetésemből, ezt én hogyan kapom vissza, megint pereskednem kell, vagy megint vissz-végrehajtás?
A legrosszabb az egészben ha végrehajtani kell azonnal megteszik, de visszafelé a végrehajtónál ez nem így működik. Most futhatok a pénzem után ami sok pénz.
Nem én kértem amúgy bírósági ítélet így szól, hogy a végrehajtás a jogerőre emelkedés napján le kell állítani!! Ezért kértem ismételten és nem én hanem a bíróság, amin amikor beadtam a végrehajtást még a bíróság is megkérdezte, miért nem lett leállítva a végrehajtó részéről hiszen a végzésben benne van!

Na ennyit erről! A kérdés még mindig az a vissz-végrehajtás meddig tart?

szm70 # 2012.03.06. 19:05

Tisztelt Végrehajtó!

Az alábbi kérdésben várom szíves válaszát.

Társasház közös költség tartozás miatt végrehajtást jegyeztetett be az ingatlanra. Az ingatlanban a tulajdonos volt neje és gyerekei laknak. A volt feleség bírói ítélet alapján lakik az ingatlanban, használati díj ellenében, amiből még egyetlen fillért sem fizetett meg a haszonélvezőnek. A haszonélvező az év elején meghalt, így minden jog visszaszállt a tulajdonosra.

Kiüríti-e a végrehajtó a lakást árverezés előtt, arra hivatkozással, hogy a bennlakó lakhatásának már nincsen jogalapja az új helyzetben?
Ha kiüríti, akkor van-e még lehetősége a tulajdonosnak, hogy megegyezzen a társasházzal, hiszen bérbe adással, egy fizető bérlővel rendezhető lenne az adósság részletekben?

Válaszát előre is köszönöm!

Bitumen73 # 2012.03.07. 17:45

Tisztelt végrehajtó! Érdeklödnék , hogy a fizetésem 50% letiltás alá került a volt férjemmel felvett régi hitelek miatt. azóta elváltunk de én gyerektartást se kapom illetve minimálbéremből vonják az 50% ot. albérletben élek 2 kiskorú gyermekemmel. maga az albérletre se tudom félretenni a pénzt. azután érdeklödnék, hogy van-e arra lehetőség hogy felfüggesztést kérni vagy egy bizonyos ideig szüneltesék a levonásokat,mert megélhetési problémák illetve a gyerekek étkeztetését se tudom megoldani. Várom válaszát üdvvözlet.

vegrehajtasugyintezo # 2012.03.08. 03:28

Amennyiben a "használó" felelős a tartozás kialakulásáért, beköltözhetően árverezhető!
(vagy árverés hatályával árverésen kívül....)

harry # 2012.03.08. 15:40

Tisztelt Végrehajtó!

Az alábbiakban kérem válaszát ingó foglalásnál:

  1. a végrehajtó a megkapott lakcímet ellenőrzi-e a lakcímnyilvántartásban, vagy elfogadja azt amit a vh. kérő mond?
  2. Ha a nyilvántartásban az fog szerepelni, hogy „ideiglenesen külföldön tartózkodik” akkor is jön az utolsó bejelentet címre foglalni? (az ingatlan a nagyi tulajdona, az én állandó lakcímem is, de a külföldi állásom már megvan, tehát nem fogok ott tartózkodni)
gerbera317 # 2012.03.08. 16:08

1. Ha közokirat (pl. végrehajtási lap) mondja ki, hogy az adós ott lakik valahol, ellenkező bebizonyításig vagy megállapításig vélelmezni kell, hogy az adós valóban ott lakik. A végrehajtás során a végrehajtó megtekintheti és átvizsgálhatja az adós lakását és egyéb helyiségét, bármely vagyontárgyát, gazdasági tevékenységével kapcsolatos iratait. A végrehajtó szükség esetén az adós lezárt lakását, a tartózkodási helyéül szolgáló vagy egyéb helyiségét, a hozzájuk vezető bejáratot, továbbá az adós bútorát vagy más ingóságát felnyithatja.

2. Ha az adós távolléte miatt a végrehajtható okiratot nem lehetett a helyszínen átadni, ez a végrehajtás foganatosítását (értsd: az 1. pontban leírt helyszíni cselekményeket) nem gátolja. Ilyenkor a végrehajtható okiratot a végrehajtási cselekményről készített jegyzőkönyvvel együtt postán kell kézbesíteni az adósnak.

harry # 2012.03.08. 17:22

gerbera317

Köszönöm a választ!

Tegyük fel, hogy átjelentkezem egy baráthoz, a vh. kimegy, ő elmondja hogy nem lakom ott, a vh. mit tesz, foglalja az ő dolgait?

gerbera317 # 2012.03.09. 22:16

És miért kell átjelentkezni máshová? Talán rejtegetnivalód van? Ha nincs semmid, akkor azt miért nem állapíthatja meg a végrehajtó ott, ahol nincs. Miért kell ehhez másik helyre bejelentkezni?

Azt, hogy mit visz el a végrehajtó a helyszínről, megtudhatod a "Mit vihet a végrehajtó?" elnevezésű, rendkívül fordulatos topikszobában.

vegrehajtasugyintezo # 2012.03.10. 02:52

Ki jelentkezhetsz "település szintre" is.
A hajléktalansághoz neked is van jogod.
Vagy adhatok neked címet én is......

bigmancs@citromail.hu # 2012.03.10. 19:15

Tisztelt végrehajtó!

Volna nekem egy olyan kérdésem, ill kérdéseim :

Tmobile felé van egy kb 200000ft-os tartozásom, amit megpróbáltam részletekben törleszteni de sajnos nem tudtam minden hónapban fizetni. Nos a héten kaptam egy levelet a Tmobile-től amiben felszólítanak hogy tartozok a fent említett összeggel, és mivel még befizetés szerintük nem érkezett(??) az ügyemet, az eljáró közjegyző által hozott ....számú jogerős fizetési meghagyás alapján kénytelen intézkedni a végrehajtási eljárás megkezdése iránt.
De a Tmobile lehetőséget biztosít nekem 6 havi részletfizetést de a havi összeg 37000ft lenne amit sajnos nem tudok kifizetni.
Kérdésem az lenne, hogy mihez kezdjek? Vegyem fel a Tmobile-val a kapcsolatott és kérjek kisebb részletet?

A másik kérdésem pedig az lenne hogy papíron egyedül lakom egy önkormányzati bérlakásban. Oda is jöhet végrehajtó, ha esetleg odáig fajulna az ügy?
És akkor visznek mindenemet?
Vagy mivel lehetne esetleg igazolni hogy a lakásban lévő dolgok nem az enyémek, kivéve a ruháim?
Vagy letiltják a munkabéremből?

Válaszát előre is köszönöm

gerbera317 # 2012.03.25. 09:36

Van munkabér? Akkor az lesz a megoldás.
Egyébként pedig magánszemély ne csináljon 200 ezer forintos telefonszámla-tartozást.

Alexu # 2012.03.28. 20:29

Tisztelt Valaki!
Segítséget vagy információt szeretnék. megnyertem egy pert, visszvégrehajtást kértem, hogy a jogtalanul levont pénzt visszakapjam. Beadtam a bíróságra a papírom, eltelt több mint 30 nap és még nem csináltak semmit, arra hivatkoztak kevesen vannak, és nem tudják megcsinálni. Ebben az esetben hova fordulhatok, hogy a pénzem végre visszakapjam. A céget hiba hívtam fel a pénz visszatérítésére levélben, reagálás nuku!