Egyezség


gerbera317 # 2015.08.04. 06:23

Vagy úgy. Szóval, nem hiszel nekem? Akkor csináld egyedül...

Laci840 # 2015.08.03. 16:08

De nincs árverés mivel fizetjük rendszeresen. csak ha az apeh terhét és a végrehajtó terhét össze adjuk akkor olyan összeg jön ki amennyiért nem lehet az ingatlant eladni. A végrehajtóval már tudtam közben beszélni és ők lehet engednének egy kisebb összeget ha a többit egyben megkapják.. Az apehról viszont a mai nap után csak negativ véleményem van. Mármint az ügyintézők semmit nem tudtak segíteni és nem is akartak. Én mondtam hogy de igenis van olyan nyomtatvány amit kérek ,így nagynehezen adott a hölgy stb. Remélem sikerül írásban is kcisit egyezkedni velük. Bár a hölgy azt se tudta megmondani hogy miért állitották le az utalást mert ő ilyet még nem hallott és biztos nem dolgozunk azért (mind a kettőnk dolgozik bejelentett helyen).
tehát ha valaki tud erről hogy az államilag támogatott lakáshiteles levonásokat miért nem vonják az megirhatná:)

gerbera317 # 2015.08.03. 12:01

Ne kell egyezkedni senkivel, és nem is lehet. Az adós kérje a végrehajtót, hogy a Vht. 157. § szerint árverés hatályával, árverésen kívül adja el az ingatlant a vevőnek, a kérelemben közölni kell a felajánlott vételárat is.

Laci840 # 2015.08.02. 18:54

Sziasztok. Van egy ingatlanunk amit nem tudtunk fizetni így 2012-ben átkerült az OTP Faktoringhoz,akikkel megegyezve fizetünk rendszeresen. Anno a hitelünk államilag támogatott volt amit az állam 2,millióval támogatott. Az állam(apeh) 4,3milliót követelt amit a férjem fizetésének 33% vonta,majd ezt 8hónapja indok nélkül leállitatta és indokot azóta se kaptunk. amikor kérdeztük azt mondták örüljünk(mindenkinek ez irányú levonást megszüntettek). Na most eltudnánk adni az ingatlant végre találtunk vevőt. De mind kiderült az APEH ráterhelte a végrehajtás alatt lévő házra. Többen mondták,hogy próbáljunk egyezkedni velük van esély hogy engednek az árból. Viszont a végrehajtóval is kéne egyezkedni,hogy kicsit engedjenek ők is,mert igy hogy 2 teher van a házon igy annyiért nem tudjuk el adni. A kérdésem az hogy ha eddig tisztességesen fizettük a végrehajtónak ,lehet velük egyezkedni,hogy ha kicsit kevesebbért adjuk el a házat akkor engedne(nem zavar ha bárlistára is tesz). ha igen akkor ennek mi a menete? Volt valakinek ilyen irányú tapasztalata? köszönöm a válaszokat.