A Budapest belvárosának szívében működő Deák Ferenc Továbbképző Intézet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán folyó szakirányú továbbképzésekért felelős. Célja nem más, mint a jogi diploma megszerzését követő szakosodás elősegítése.

Pályakövetési felmérésekből tudjuk, hogy a hagyományos jogászi pályák telítettsége miatt a friss diplomásoknak csak egy töredéke tud jogászként elhelyezkedni, nagyobb részük más területeken, így egyre többen a közigazgatásban próbálják hasznosítani jogi oklevelüket. Volt hallgatóink visszajelzéseiből egyértelműen látszik, hogy a diploma megszerzését követő gyors és biztos érvényesülés első és legfontosabb feltétele a szakosodás, azaz valamely jogterület elmélyült ismerete, amely ismeretek megszerzésére továbbra is a felsőfokú, szakirányú továbbképzések keretében nyílik csak lehetőség.

Az immár 11 éve működő Intézetben eddig több, mint 2000 hallgató szerzett oklevelet, összesen 16 szakon. Oktatóinkat a szakma legkiválóbb képviselői közül kérjük fel. Az elmúlt néhány évben az Intézet is megérezte a gazdasági világválság hatásait. Számos cégigazgató vagy HR vezető számolt be arról, hogy pénzügyi keretszűkítés esetén a továbbképzés az első áldozatok között szerepel. Ennek ellenére nagy sikerrel folynak azok a képzéseink, amelyeket a piaci igényekre is figyelemmel a Kar maga akkreditáltatott, így például a versenyjogi szakjogász képzés, a sportigazgatással, sportvezetéssel kapcsolatos jogi ismereteket felölelő sportjogi szakjogász képzésünk, ami a küszöbön álló új sporttörvényre tekintettel most különösen is aktuális. Nagy érdeklődés övezi az országban egyedül meghirdetett agrárjogi és agrárigazgatási képzést is, ahol a mezőgazdasággal és vidékfejlesztéssel összefüggő hazai és uniós szabályozással ismerkedhetnek meg, nemcsak jogász végzettségűek. Egyedülálló szakosodást kínál az évek óta nagy létszámmal induló, ugyancsak az Intézet által akkreditált kriminalisztikai szakjogász képzés, amely a bűnügyi társtudományok területén nyújt nélkülözhetetlen elméleti és gyakorlati ismereteket a büntető igazságszolgáltatásban tevékenykedő jogászok számára.

Az Intézet széleskörű kedvezményrendszerrel kívánja megkönnyíteni a munka, esetleg család melletti továbbtanulást. Mindezekről bővebb információt honlapunkon olvashat.