Új formátumú fórum


nanemaaa # 2021.07.15. 09:31

Még 2-3 javítás és olyan lesz, mint a régi. :D
Ami valóban jobb is volt.
Például gépelés közben a beírt szöveg miért ilyen sejtelmesen halovány? Az ember kinézi a szemét, hogy mit is írt valójában?
A beírandó helynek hagyott szövegdoboz egyrészt nem elég széles, ám de baromi magas, és legtöbbször felesleges. Sokkal egyszerűbb lenne, ha a szövegdoboz mérete mindig rugalmasan igazodna a gépelt szöveg mennyiségéhez. Legalább is egy bizonyos határon belül. Utána már lehetne benne görgetni, mert az látszik, hogy ez a webes felület a görgető izmok edzésére van leginkább optimalizálva.

Kovács_Béla_Sándor # 2021.07.15. 07:58

Alakul.
Most még azt tessék megoldani, hogy ne kelljen minden alkalommal bejelentkezni, és hogy a post küldéséhez ne kelljen egy képernyőt görgetni. (Utóbbi baromi egyszerű: azt a hosszú, amúgy is formális, senki által nem olvasott szöveget tessék a "rendben" gomb alá tenni.

Kovács_Béla_Sándor # 2021.07.12. 08:43

Meglesz az. Elsőre ott volt, de valószínűleg rosszul programozták, és amiatt nem működött az egész. Kivették, hogy legalább a többi menjen. Gondolom, dolgoznak rajta, keresik a hibát.

Szomorú örökös # 2021.07.12. 06:04

Nekem kicsit hiányzik jobboldalon a legfrissebb hozzászólásokat tartalmazó topikok listája. Nem lehetséges ezt a részt is hozzá adni az új formátumú fórumhoz?

drbjozsef # 2021.03.16. 17:54

Nem működik.

bocorp # 2021.03.16. 17:22

T. Jogi Fórum!
"Volt róla szó korábban, hogy a fórumban bevezetésre kerülhetne a linkelt válasz lehetősége, így a forómhozzászólásokon látszódhatna, kinek a kérdésére válaszol a hozzászóló." Ha ez működik már, hogyan műküdik?

Üdvözlettel

Szilágyi Károly # 2005.08.31. 13:18

A funkció szerepel a fejlesztések listáján, de nem hiszem, hogy a közeljövőben (1 hónap) be fog kerülni.

the big cat # 2005.08.30. 07:47

Kedves Károly!

Volt róla szó korábban, hogy a fórumban bevezetésre kerülhetne a linkelt válasz lehetősége, így a forómhozzászólásokon látszódhatna, kinek a kérdésére válaszol a hozzászóló. Néhány pörgősebb, nagy hozzászólásszámú fórumban sokat segytene az áttekinthetőségen, de úgy általában is jó lenne. Tervek vannak ilyen irányú fejlesztésre?

Leiterjakab # 2003.12.20. 10:43

Jó ötlet ez a találkozó, szívesen résztvennék, a január vége azért is jó ötlet mert addig - legalábbis a joghallgatókat tekintve - kötelező programja van mindenkienk bőven :-)

Kellemes Karácsonyt és Boldog Újévet!


Leiterjakab

Szilágyi Károly # 2003.12.18. 23:15

Jó ötlet, egy fórumos összejövetelen már mi is gondolkodtunk korábban, talán most jött el az ideje :) Én inkább egy "beszélgetős" találkozót szeretnék, azt akár egy csendes kávéházban is meg lehetne szervezni.

De idén már nem hiszem, hogy lesz rá idő, gondolom nem csak nálunk van ilyenkor bolondokháza. Szerintem térjünk vissza erre egy kicsit később, január vége felé.

Addig is minden érdeklődő megírhatná részvételi szándékát, ötleteit, akár ide, akár e-mailben.

Kellemes Karácsonyt és Boldog Újévet!

Béres-Deák Attila # 2003.12.18. 21:48

Kedves Károly!
Kérdezem, hogy lesz évvégi értékelés, netalántán "Jogifórum buli"?Gondolom az utóbbi szponzor kérdése, de el lehetne gondolkodni azon, hogy az év végén egy alkalommal, ha találkozhatnának a hozzászólók talán hasznos lenne.
Kívánok kellemes karácsonyt és Boldog Új Esztendőt!


attika

Béres-Deák Attila # 2003.11.20. 21:10

Köszönjük Károly!


attika

Szilágyi Károly # 2003.11.19. 16:59

A fórum új elnevezése:

munkajog, foglalkoztatás
munkaviszony, közalkalmazotti, köztisztviselő jogviszony, megbízás, bér, juttatások, felmondás, elbocsátás, szabadság

Leiterjakab # 2003.11.14. 21:34

Na akkor már veszem is elő a Ktv.-t...:-)


Leiterjakab

Béres-Deák Attila # 2003.11.14. 20:26

Szerintem is legyen " Munka -és közszolgálati Jog" Főleg, hogy a közszolgálatban dolgozókat sorra rúgják ki a szociálisan érzékeny új kapitalisták. Bizonyára sok közszolgálati jogi probléma fog felvetődni.


attika

Szilágyi Károly # 2003.09.03. 12:02

A "segítségkérés" kategória fórumai a laikusoknak készültek, ezért nekem inkább a "munkajog, foglalkoztatás" cím szimpatikusabb - de szerintem a mostani egyszerű "munkajog" cím is teljesen egyértelmű.

Legislator # 2003.09.03. 11:32

A Munkajog fórum neve legyen munka - és közszolgálati jog. A közszolgálati jogot én önálló entitásnak veszem, akkor is, ha sokan ezzel nem értenek egyet.
Koi Gyula


Sunshine after the rain.

Szilágyi Károly # 2003.09.01. 09:13

Viszont, ha így gondolkodtok, akkor érdemes lenne néhány fórumot még átnevezni, és a leírást is változtatni részben. Pl. a Munka törvénykönve fórumot "Munkajog, foglalkoztatás"-ra változtatnám és aleírást is úgy változatnám, hogy abba az össze foglalkoztatási jogviszony beleférjen, még azok is melyek egyébként polgárjogi szerződések ("munkaviszony, közalkalmazotti, köztisztviselő jogviszony, megbízás, bér, juttatások, felmondás, szabadság, stb.") A Segítségkérés alfórumot a Segítségkérés fórumon belül pedig "Egyébre" változtatnám, hogy a címében is egyéb legyen, ne kelljen minden témát belőle utólag áthelyezni amegfelelő boxba, csakazért mert nem olvassák el a részletes leírást.

Ebben is van igazság. De most egy ideig a szerkezeten ill. elnevezéseken nem szeretnénk változtatni. Mindenkinek kell egy kis idő, amíg megszokja az új beosztást. Kb. szeptember vége felé, az addig összegyűlő tapasztalatok és javaslatok alapján átgondoljuk, hogy mit érdemes változtatni.

Szilágyi Károly # 2003.09.01. 08:56

Igen, ez is egy szinte kötelező elem a fórumokon, itt is be fogjuk vezetni ezt, vagy egy hasonló rendszert. Egy másik lehetséges megoldás az előző hozzászólás beidézése (mint a régi fórumon), ez azonban néha nagyon sok helyet vesz el feleslegesen, viszont - legalábbis szerintem - sokkal átláthatóbb.

Egyébként köszönöm az eddigi észrevételeket!

the big cat # 2003.09.01. 08:53

Egyébként tetszik, hogy a segítségkérés fórumot átszerveztétek, és nem a szokásoso jogági felosztás alapján, hanem a laikusok gondolkodásmódja, alapján csoprtosítottatok. (pl. nekik az öröklés az családi ügy, hát egyszerűbb a családjoggal összevonni, mint az általános polgári joggal)
És kiemeltetek laikusoknak fontos án több jogágat is érintő témákat (pl. ingatlan, gépjármű). Szerintem nagyon okos dolog.

Viszont, ha így gondolkodtok, akkor érdemes lenne néhány fórumot még átnevezni, és a leírást is változtatni részben. Pl. a Munka törvénykönve fórumot "Munkajog, foglalkoztatás"-ra változtatnám és aleírást is úgy változatnám, hogy abba az össze foglalkoztatási jogviszony beleférjen, még azok is melyek egyébként polgárjogi szerződések ("munkaviszony, közalkalmazotti, köztisztviselő jogviszony, megbízás, bér, juttatások, felmondás, szabadság, stb.") A Segítségkérés alfórumot a Segítségkérés fórumon belül pedig "Egyébre" változtatnám, hogy a címében is egyéb legyen, ne kelljen minden témát belőle utólag áthelyezni amegfelelő boxba, csakazért mert nem olvassák el a részletes leírást.

the big cat # 2003.09.01. 08:36

Ha már fórum:
Igazából jó lenne még egy "válasz erre a hozzászólásra" gomb is, úgy hogy a válaszban lenne egy "válasz erre:........" referencia, kötelezően. Ehhez viszont számozni kellene a hozzászólásokat. A hosszabb fórumok sokkal jobban követhetőek így. (Ahogy az index fórumai működnek)

Szilágyi Károly # 2003.09.01. 08:15

Nagyon örülök, hogy pozitív az első benyomás, remélem ez a későbbiekben sem változik.

A megújult fórummal még csak ismerekedek, de azt hiszem hiányolni fogom a kis lámpácskákat amik jelezték az új hozzászólásokat.

A "kis lámpácskák" mindenképpen vissza fognak kerülni, mert sokat segítenek a rendszeres látogatóknak. Egyenlőre csak a fórum főoldalán látható dátumok adnak eligazítást.

Leiterjakab # 2003.09.01. 08:04

Hát nem is rossz...., de a régiben a betűk nagyobbak voltak, most meg kicsit olyan zsúfoltanak tűnik, de majd megszokjuk, FÕ, HOGY ÚJRA VAN!


Leiterjakab

the big cat # 2003.09.01. 08:00

Szóval, kinek mi a véleménye az site megújulásáról?

Én speciel a régi formátumot is szerettem, de az új desingn is tetszik, azt hiszem áttekinthetőbb egy kicsit.

Remélem a szerkesztés is hasonló megújuláson megy át, ami a rendszerességet illeti.

A megújult fórummal még csak ismerekedek, de azt hiszem hiányolni fogom a kis lámpácskákat amik jelezték az új hozzászólásokat. Egyébként úgy tűnik nekem, hogy gyorsabb lett, és a csoprtosítás átszervezése is racionálisnak tűnik.

Szóval az első összbenyomásom meglehetősen pozitív.