Azt szeretném megtudni,hogy jogi végzettséggel be lehet-e tölteni bizonyos rendvédelmi szerveknél állást? (rendőrség,nemzetbiztonság), vagy ahoz kell még Rendőrtiszti is?
Köszönöm a válaszokat
Azt szeretném megtudni,hogy jogi végzettséggel be lehet-e tölteni bizonyos rendvédelmi szerveknél állást? (rendőrség,nemzetbiztonság), vagy ahoz kell még Rendőrtiszti is?
Köszönöm a válaszokat
Be lehet.
Jogi egyetemmel korábban rögtön csoportvezető lehetett az ember, ma a jogászokat is úgy dobálják, mint mást. Azért a nemzetbiztonsághoz kellenek sajátos tulajdonságok is.
Sunshine after the rain.
nem hiszem ,hogy ezt ilyen irányból kellene megközelíteni,nem hiszem ,hogy egy jogászt ide oda kellene dobni,és azt sem hiszem,hogy nekünk félni kell még egy járőrtöl is ,de ők meg röhöghetnek rajtunk kódus jogászokon akik többségének pláne a fiataloknak semmilyen esélyük nincsen az ész érveket,ill a minőséget érvényesíteni a közszférában,azaz a görög értelembe vett "köz érdekét"minőségben!szolgálni. röhej
Úgy értettem, hogy sajnos nincs olyan becsülete a mai jogászi diplomáknak, mint a 30 év előttieknek. Ez a tömegképzés. Ádám meg, ha gondolja, ennek ellenére menjen rendőrnek, mert máshol egyszerre 76.000 forintos fizetésemelést nem fog kapni (persze, mire odakerülne, lehet, hogy ott sem). A görög értelemben vett közérdekről hol lehet bővebben olvasni?
Sunshine after the rain.
Igazából nem szeretnék az lenni, csak érdekelt ez a szegmense a dolognak. Na most sokan azt mondják(köztük jogásztanárok is), hogy a jogi diploma a legjobban konvertálható diploma, tehát most a kérdésem az lenne, hogy a hagyományos jogi pályákon kívűl mi az ami még lehet a diploma tulajdonosa?
mesziadam, 12 évet húztam rendvédelmi szervnél, hivatásos állományuként. Ha megfogadsz tőlem egy tanácsot, jogász végzettséggel elkerülöd azt a helyet.
Miután meglett az egyetemi diplomám, mindenkitől megkaptam, hogy milyen jó nekem, meg mekkora előrelépés, stb. Lehet, hogy én voltam rossz alany, de ezekből semmit nem vettem észre. Ha van kérdésed, priviben szivesen válaszolok, mert úgy gondolom, hogy ez a fórum nem erről szól...
Üdv, Kyjan
engem csak az zavar,hogy a politika nem akarja észrevenni,hogy mi is pénzből élünk ,nemcsak ők!a "görög"csak olyan értelmű szó a jogban mint a köznyelvben a "király,vagy a"frankó",lényegében a közszféra elit csoportjára gondoltamakiknem csak nyalásból jelesek
és nem követnek mindent vakon,hanem néha gondolkodnak is,mert lehetőséget ad rá a demokrácia
Ádám, azért egy kiegészítésem mégis volna. A jogvégzetteknek is részt kell venni az RTF által szervezett egy éves képzésen. Mire lehet használni még a jogi diplomát? A klasszikus jogi pályákon kívül (bíra, ügyvéd, ügyész, zárójelben jogász oktató/kutató)lehetsz jogtanácsos vállalatoknál, közigazgatás (minisztérium, önkormányzat, dekószerv, központi kig. más szervei), üzleti világ, bankszakma, rendészet: rendőr, pénzügyőr, egy kis ideig még határőr, katonatiszt. Lehetsz újságíró, politikai elemző (nem kell ahhoz politológusnak lenni, ottan csak zagyvaságot tanítanak, fradi szak: mindent bele, más oldalról ebből is egy kicsit, abból is egy kicsit-magyarán semmiben sem mélyülnek el). Egyébként ha határterületekre vágysz, érdemes más diplomákkal kombinálni a jogot.
ÖC: A görög szó ilyen használatáról nem hallottam. Voltak náluk sokkal értelmesebb népek is, csak az ógörög áldemokráciát ma hazugul felnagyítják. Szabó Árpád is kimutatta, hogy mennyi választási csalás volt stb.
Sunshine after the rain.
Ez a legjobban konvertálhatóság régi mese, szerintem ezt nyomják minimum 89 óta. Azt mégsem mondhatják, hogy uraim, a klasszikus jogi pályák telítődtek, majd el tetszenek menni diplomás (dr. iur.)lángossütőnek a Balatonra.
Sunshine after the rain.
hát igen...de azért én nem adom fel.kutyából nem lessz szalonna.hiszek abban,hogy így kerek a világ,+ a demokráciában,s elveinek végső győzelmében.ja és a fejlődésben
a jogászképzés létszámának csökkenésében
színvonalának emelkedésében
nemteljesen ezt gépeltem le
mindegy
A hit tiszteletreméltó dolog.
Sunshine after the rain.
Minden negatív vélemény ellenére negem érdekelne, hogy miként lehet jogi diplomával elhelyeztkedni rendvédeklmi szerveknél. Arra lennék kíváncsi, hogy konkrétan hol és hogyan érdemes jelentkezni, milyen elvárásoknak kell megfelelni.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Én idén nyárra jelentkeztem a pécsi rendőrkapitányságra szakmai gyakorlatra, ezért engem is érdekelne a téma.
turo-rudi kérdéséhez még annyit tennék hozzá: nem tudja vki, hogy a fizetések hogyan alakulnak?
Aki járatos a témában, annak megköszönném a felvilágosítást.
Köszönöm!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |