Sziasztok Csajszikáim!
Nem tűntem el, csak belep a munka és a fahéj illat. :) :)
pedig hiányoznak az itteni csevejek.
Berényi Miki, Neked írtam levelet. jól.
Jövök ígérem, jövő héttől az ünnepi hangulaté és tietek vagyok! :) :)
BHH
Sziasztok Csajszikáim!
Nem tűntem el, csak belep a munka és a fahéj illat. :) :)
pedig hiányoznak az itteni csevejek.
Berényi Miki, Neked írtam levelet. jól.
Jövök ígérem, jövő héttől az ünnepi hangulaté és tietek vagyok! :) :)
BHH
jahhh és Kriszti:
Tiszta szívből gratulálok! Nagyon nagyon ügyes vagy!
Decemberben is éljenek a lókupecek! :)
Gyerekek, én ma voltam csak büntető eljárásból.
Kötelező védelem körei, a speciálisak is,tanú mentességek, és egy kis különleges rész.
Borsopanna a királynő aki külön a lelket tartotta benne.Köszönöm. Most fél év pihenő legalább... :)
Kedves Lebron,
itt az egész csapat tartja a lelket a másikban! Ettől jó ez a fórum :) Szívből gratulálok ehhez a csodás karácsonyi ajándékhoz, nagyon ügyes vagy! :) Tudtam, hogy sikerülni fog. :))))
Jó pihenést, töltődést, megérdemled! :)
Berényi Miki: ha már BHH írt, én nem teszem. Én azt követném, amit ő mond, mert piszok jó jegyeket kapott! :) Sok szerencsét neked is! :)
BHH: de jó, hogy végre itt is itt vagy! :)
Szép hétvégét mindenkinek! :)
Üdv Mindenkinek,
A január végén szakvizsgázók egyik úttörőjeként regeltem, miután tegnap átpörgettem az elmúlt néhány hét hozzászólásait.
Hát...engem is a megcsapott a vizsgadrukk jótékony szele az élménybeszámolók olvasgatása közben. :)
Csak most szedegetem össze az anyagokat..és a hozzászólásokból úgy tűnik, hogy nem is érek rá annyira, mint azt korábban gondoltam.
Hálás lennék, ha a sikeres lókupecek közül valaki tudna küldeni nekem valami használható jegyzetet/ segédanyagot/ kidolgozottat/ ezek kombinációját, hogy legyen mit busa fejjel nézegetni a karácsonyfa alatt.
Előre is köszi! :)
mail: lawyersawyer83@gmail.com
Gratula azoknak akik túl vannak és kitartás azoknak, akik még távol!
Kedves Sorstársaim!
Eljött az idő, hogy én is csatlakozzak a b részhez.
Sajnos a jogiszaki.hu még mindig nem működik, én pedig nem voltam annyira előrelátó, hogy letöltsem az anyagokat. Ahogy látom, többen is így jártak...
Ezért kérlek benneteket, hogy bármilyen hasznos anyagot (de leginkább bv, szabs írásbeli jogeseteket) küldjetek e-mailben.
Láttam, hogy felmerült egy közös e-mail ötlete, hogy közkinccsé tehessük a hasznos anyagainkat, de nem láttam, hogy megvalósult volna.
Ezért csináltam egy e-mail címet:
szakvizsga.bunteto@gmail.com
jelszó: bunteto2013
Nagyon örülnénk (az utódok nevében is) ha Pracli, Borsopanna, Gyheni, Lebron, Banánhintahercegnő, Mókusok és bárki más feltöltené a hasznos anyagait. A felajánlásokat a fenti e-mail címre küldjétek légy szíves.
Nekem nem nagyon van elektronikus anyagom ehhez a részhez, de azt a minimálisat már feltöltöttem...
Nagyon szépen köszönöm!
Vikesz
Sziasztok!
Áprilisban kezdem a B résszel a szakvizsgát. Tudnátok nekem abban segíteni, hogy miből érdemes tanulni? Szakvizsga könyvek, törvények, kommentárok?
Előre is köszönöm!
Köszönet Anettnak, a Vikesz által létrehozott gmail-es postafiókba való feltöltésért!!! ;)
Különösen az összefoglaló táblákért!
Gratulálok a vizsgádhoz Anett!
Bármilyen további felajánlást szívesen fogadunk...
Sziasztok!
Nem kell majrézni a vizsgabeszámolóktól, azt kell levonni hogy sokat tanultunk, sokat nyűglődtünk de mindenkinek sikerült a végén :) Jót pihent és ünnepelt mindenki, majd megy tovább az élet és jön a következő vizsga:) Nektek a büntető, ami azért tényleg büntet :)
Vikesznek írtam már, nekem sajnos nincs elektronikus anyagom (illetve ami van azt szerintem Borsopanna már prezentálta)de szerintem ez a tárgy az, amiből érdemes a könyvet tanulni (már büntetőjogból, az általánost is és a különöst is. A másik kettőből elég a törvény. Azt látom még, hogy aki nem bv ből írt attól azért nem kérdezték annyira szigorúan, ez a saját tapasztalatom is.
Lebron: neked az ünnepi készülődés közeben elmaradt a gratuláció!! Most akkor pótolom: gratulálok!!!
Sok sikert a felkészüléshez a többieknek:)
Vica
Sziasztok! :)
Itt is BÚÉK mindenkinek! :)
És itt is szia Vica! :))))))
Vikesz, Wittekind, írtam nektek!
Ági: Vicával mindenben egyetértek.
Btk: szerintem is jól jön a könyv az általános részhez a képbe kerüléshez, különösnél pedig az elhatárolások miatt. Én a régi egyetemi könyveimet haszbáltam.
Be, Szabs, BV: csak jogszabály, főleg utóbbiakhoz. Nekem volt Be. szakvizsga könyvem, jó volt, hogy minden egy helyen van, mert nem kellett keresgélnem a plusz dolgokat, de anélkül is tökéletesen fel lehet készülni.
Összességében véve elég sajátságos, de nagyon szép, érdekes anyag a büntető! Sok szerencsét kívánok majd hozzá! :)
Sziasztok!
Sikeres vizsgákban és színes lapokban gazdag boldog új évet mindenkinek! :)
Wittekind, nagyon szívesen az e-mailt! És köszi a gratulációt! Remélem hasznát veszitek a táblázatoknak, nekem sokat segített! :)
Borsopanna! :) Nem tudom te hogy vagy vele, de én még mindig szívesebben garázdálkodom itt, mint az A fórumon :DD
Jó felkészülést mindenkinek!! :)
Pracli, Borsopanna!
Először is köszönöm a tanácsokat! (Muszáj valahogyan szelektálni ás a tapasztalataitok ebben sokat segítenek)
Az írásbelivel kapcsolatban kérdeznék:
Jómagam büntető anyagiból írok. Ez nagy eséllyel elsőfokú ítélet írását jelenti?
Hogyan érdemes(lehet-e)készülni rá? Iratmintatár vásárlása-forgatása ajánlott?
Wit
Sziasztok!
Akkor most melyik Btk. a hatályos? A 1978.IV. törvény vagy az 2012. évi C. ?
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat, én is kitartást kívánok mindenkinek a felkészüléshez!
Kedves kondidori!
1978. évi IV. törvény, a 2012. évi C. 2013. július 01. napján lép hatályba.
Üdv
Capisca
A 2012. évi C. tv. érvényes, de nem hatályos.
Köszi, csak mert 12.30-án azt olvastam a neten a jogszabályi változásokról, hogy 1-én hatályba lépett az új Btk., aztán meg néztem a Complexet és a régi 78-ast hozta ki hatályosként. Ez kicsit elbizonytalanított.
Üdvözletem valamennyi sorstársnak aki nekivág a szakvizsgának.
Ha valakinek megvannak esetleg elektronikus formában a B rész kidolgozott tételei és nem nagy fáradtság számára, akkor elküldené a lerboy55@gmail.com email címre őket?
Volt nekem egy használható, de ellopták a laptopom én meg máshova nem mentettem le...
Köszönettel,
lb55
Kedves lerboy55 és mások!
Kezd feltöltődni a szakvizsga.bunteto@gmail.com. Nyugodtan használjátok. Szemezgessetek...
Jelszó: bunteto2013
Mindenkinek köszönöm, aki megosztotta az anyagait! :)
Kitartást mindenkinek!
Vikesz
Sziasztok!
Eljött a nap, hogy én is csatlakozzak a fórumhoz... első szakvizsgám a bünti lesz és jómagam bv-ből írok.
Tudatosult bennem, hogy a jogiszaki.hu oldal megszűnt, így Sorstársaim segítségét kérem és bízom abban, hogy nem tűnök szemtelennek...
Jelenleg elég kaotikusnak tűnik minden és azt sem tudom, hogy-hogyan kezdjek neki a tanulásnak.
Szeretnék csatlakozni lerboy55 kéréséhez, amennyiben tényleg nem okozna gondot senkinek sem, kérlek , hogy nekem is küldjétek el a tételeket a kicsimazsola12@gmail.com címemre.
lerboy55, Neked van már anyagod?
Esetleg tudnátok tanácsot adni a bv írásbelire vonatkozóan?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
kicsimazsola
Sziasztok, jó reggelt mindenkinek! :)
Wittekind: én nem anyagiból írtam, nem tudom, milyen típusfeladatok vannak. Viszont az iratmintát, mint olyat mindenképpen hasznosnak tartom, hogy lásd miből áll egy ítélet/végzés/határozat/beadvány, mit tartalmazzanak az egyes részei, mi után mi következzék... Az alakiság és a nyelvezet, amit érdemes használni nagyon meg tud ragadni, már csak azzal is, hogy nézegeted az iratmintákat!
Minderre nincs szükség, ha évek óta büntetőzől és mindez a kisujjadban van. :)
Lerboy: sajnos nekem olyan nincs, de ha valakitől kapsz, akkor légy óvatos a változások miatt! (Egyébként ha megengeded: én inkább a törvényt+többi jogszabályt javasolnám, Btk. ált. és kül. részhez meg még a régi egyetemi könyveket.)
Mindenkinek hasznos napot kívánok! :)
Sziasztok!
A friss (?) tételsorban szereplő jogszabályok közül kettő nincs hatályban a Complex netjogtár szerint, ezek:
Mi a helyzet ezekkel, mi lépett a helyükre? Illetve engem az is megnyugtatna, ha megerősítenétek, hogy nem volt még példa arra, hogy ezekből kérdezzenek vizsgán. Köszönöm!
Szia Berényi Miki!
Én annyit tudok, h az Európai Unió tagállamaival folytatott bűnügyi együttműködésről szóló 2012. évi CLXXX. számú törvényt novemberben fogadta el az ogy és hirdették ki. Teljes egészében január 1-jével lépett hatályba, de tudtommal csak a 2003-as tv-t helyezte hatályon kívül.
Én úgy tudom, h a Nbjt. továbbra is hatályos!
Tőlem nem kérdeztek ebből a részből.
Hahóóó! Ki megy a közeljövőben B részből??? Várjuk a beszámolókat!!!!
Mindenkinek nagyon sok kitartást a tanuláshoz, sikeres vizsgát és Boldog Újévet kívánok!
Sziasztok,
én jan. 31-én adom el a lovat :) Valaki még velem tart?

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02