Még az email címemet is rosszul írtam nagy idegességemben. pozsgaib@jms.co.hu. Nagyon várom a válaszod mert meglehetősen megijedtem, hogy nem tudom felidézni a feladatomat.
Előre is köszi
Még az email címemet is rosszul írtam nagy idegességemben. pozsgaib@jms.co.hu. Nagyon várom a válaszod mert meglehetősen megijedtem, hogy nem tudom felidézni a feladatomat.
Előre is köszi
Kedves Jaku!
Ha jársz még ma fent a neten vagy holnap délelőtt kérlek, hogy írd már le azt a pár mondatot amit a barátod írt a 823-as bv írásbeliről! Teljesen bekeveredtem mert nem tudom hogy EVSZ volt vagy fokozat váltás és már abban sem vagyok biztos hogy jól csináltam. Ha esetleg a tel számod megadod azt is megköszöném, de ha ide nem írnád le kérlek hogy a pozsgai@jms.co.hu ra küldd el és esetleg felhívnálak. Előre is köszi
Kedves Jaku!
Ha jársz még ma fent a neten vagy holnap délelőtt kérlek, hogy írd már le azt a pár mondatot amit a barátod írt a 823-as bv írásbeliről! Teljesen bekeveredtem mert nem tudom hogy EVSZ volt vagy fokozat váltás és már abban sem vagyok biztos hogy jól csináltam. Ha esetleg a tel számod megadod azt is megköszöném, de ha ide nem írnád le kérlek hogy a pozsgai@jms.co.hu ra küldd el és esetleg felhívnálak. Előre is köszi
Sziasztok!
Komplett kidolgozott „B“ tételsor eladó (10.000,– Ft)
Kérésre küldök mintaoldalakat, de akkor is telefonon keressetek, NE mailben! :-) Köszi!
Tel: 06–20–223–9240
Sziasztok!
Kérésre küldök mintaoldalakat, de akkor is telefonon keressetek, NE mailben! :-) Köszi!
:))
Kedves Boszika! neked is nagy kalappal!!
Kedves Jaku!
Megvagy:) szóval te voltál az velem átellenben. Én kaptam bv-ből a másodfokú határozatot, mely szerint engedélyzni kell az EVSZ-t.
Kitartás és nagy kalappal csütörtökre!
Na, közben megtaláltam a választ ...és pont egy hasonlót húztam..:)
EVSZ iránt tett az intézet indítványt, de a meghallgatáson bejelentik, hogy nevezett ellen új belj. indult, de csak tegnap tudták meg
....úgyhogy elutasítottam 28/A. § (2) d. alapján + a piszkozaton meg feltüntettem, hogy a korábbi szabályozás alapján megkapta volna az EVSZ-t, csak nem hagyhatja el a BV-t.
Még azt nem tudom, hogy így bemondás alapján elfogadja-e ezt a bíró vagy nem, de ha nem akkor nézze meg a bűnügyi nyilvántartást, azt kész :)
na, ennyi..csütörtökön szóban
bözsi82!!
ha még olvasol fórumot esetleg a vizsga után, akkor mi lett a jó megoldás???, mert pl. a Vokó fél TK is azt mondja a BH-ra hivatkozással, hogy fegyház után is mehet EVSZ-re a 28/A. § (1) f. pont ellenére..itthon meg nincs jogtáram....
üdv
Sziasztok!
Boszika!
huhh legalább nem leszek egyedül :))
Sziasztok!
Végre sikeresen túl vagyok az utolsó részen is! :) Mivel én is sokszor olvastam a fórumot, megosztom a tapasztalatokat, kédéseket.
A Fővárosi Ítélőtáblán voltunk és a bizottság nagyon rendes volt. (Ahogy másoktól hallottam, más bizottságról is csak pozítív vélemények voltak.) Nem kérdeztek részleteket, és segítőkészek voltak, nem voltak túl kimértek, szóval kellemes volt a légkör. Amennyire ez egy vizsgán lehetséges. :)
Kérdéseim:
1. Btk.:
2. Be.:
3. Bv.:
Szóval nem kell izgulni! Persze ezt könnyű utólag mondani, de ha látják, hogy az embernek van fogalma a dolgokról, akkor már segítenek!
Kitartás mindenkinek és sok sikert!
Judit
Kedves Jaku !
Én is sorstárs vagyok a hétfői Bv dologban........
nem jön vki BV-ből írni dec. 14-én?
Sziasztok!
bözsi82: Szívesen.
Én a törvényeket a complexből nyomtattam, és ott minden lap alján fel van tüntetve, hogy mikor módosult utoljára.
Sok sikert a szóbelihez!
Szakvizsgázó!
Köszönöm a segítségedet. Igazad van. Csak ugye nem vihetek be egy laptopot, hogy nézzem, mikor mi midosult. Csak arra emlékeztem, hogy előtte este olvastam egy bh-t, ami nagyon hasonló volt. De tényleg 90-es évek beli. Így viszont szóba tudok javítani, hogy korábban lehetséges lett volna engedélyező határozatot hozni, de most jogszabály kizárja. Beadtam a piszkozatot is, ahol jogszabály alapján kizártam. Az lett volna akkor jó megoldás. Csak utána ugrott be a bh, aminek nem tudtam az idejét.
NAgyon köszönöm Neked a segítséget!
bözsi82:
igen, volt több olyan BH, de ha megnézed, azok 1996-osak, illetve 1997-esek, a Bvtvr 28/A.§-át szerint:
28/A.§ (2): Az enyhébb vh-i szabályok nem alkalmazhatók:
A jogtárban meg kell nézni, hogy ez a paragrafus, mikor módosult utoljára, de szerintem a BH-k után...
Mivel ebben az esetben a törvény zárja ki az EVSZ alkalmazását, így:
Bvtvr 7/A.§ (2)
(2) Az enyhébb végrehajtási szabályok alkalmazását az elítélt vagy védője is kezdeményezheti. A kérelmet a büntetés-végrehajtási intézet - értékelő véleményével és javaslatával - tizenöt napon belül továbbítja a büntetés-végrehajtási bíróhoz. Ha az enyhébb végrehajtási szabályok alkalmazását a törvény kizárja [28/A. § (2) bek.], illetőleg, ha az egy éven belül ismételten előterjesztett kérelem új körülményre nem hivatkozik, az értékelő vélemény és a javaslat elkészítését a büntetés-végrehajtási intézet mellőzheti.
Szóval nekem az a véleményem, hogy egyértelműen el kell utasítani az EVSZ iránti kérelmet.
van több olyan BH, miszerint, ha bv bíró helyezte át fegyházból börtönbe és nem a jogerőset kiszabó ítéletet hozó bíró, akkor lehet evsz eredeti fegyház mellett is. Nekem az a bajom, hogy ha nincs értékelő vélemény, akkor mehet-e?
Bár annak utána kell nézni, hogy mikortól hozták be ezt az új szabályt, lehet, hogy 2006-ban még nem volt iylen szabály...
bözsi82: Semmiképp sem lehet evsz, mert fegyházban kezdte meg a büntetését (Bvtvr 28/A.§ (2) f. pont)
Sziasztok!
Ma voltam írásbelizi bv-ből. A feladatom a következő volt:
A vádlottat a bíróság 5 év fegyházra ítélte, melynek letöltését 2003. novemberben kezdte meg. Bv bíró 2005 december 10-én eggyel egyhébb fokozatba, börtönbe helyezte. 2006. július 10-én kérte a védő és az elítélt az evszt-t. Bv parancsok értékelő vélemény nélkül küldte meg a bv bírónak azzal, hogy nem javasolja az evsz-t. Erről kellett határozatot hozni.
Szerintetek lehet evsz, ha nincs értékelő vélemény, vagy el kell utasítani?
Sziasztok,
szerdán voltam vizsgázni és hál' Istennek túl vagyok rajta, nem is akármilyen eredménnyel, pedig simán ki is vághattak volna.
Írásbeli bv: elítélt enyhébb vh szab. alatt az eltávról 3 nap késéssel jön vissza mondván, hogy balesete volt, kórházban feküdt és igazolása is van, de senkinek nem szólt, hogy hol van. Parancsnok fogolyszökésért feljelenti, indítványozza az enyhébb vh szab-k megszüntetését.
Nos, én megszüntettem, mondván, hogy szólnia kellett volna, így ráhúztam az önhibát.
4-est kaptam rá, de be kell vallanom, amikor az ügyész kezdte a vizsgátatást és véleményezte az írásbelimet, nem tudom pontosan felidézni, idegességem okán,de mintha azt mondta volna, hogy itt nincs önhiba és én szigorú voltam.
szóbeli:
bv: befogadás, mikor nem fogadja be, mit csinál a gyerekkel, a vagyonnal, mikor őrzésre befogadás, meg még valami, de nem emlékszem
szabs:hogy jön a bíróság a szabs-ba, milyen utakon, és az ügyész? ezeket körbe jártuk,
5-öst adott és nagyon rendes volt
anyagi: (Főv.Bírós elnöke)beszáll a nagydarab kigyúrt fickó a liftbe az elnök 85 éves 150cm-es anyósával. azt mondja:add ide a zsét nyanya (szó szerint)nyanya bicskát előránt, hasba szúrja támadóját. mi ez? ezzel kapcsolatban jogos védelem, arányosság, rablás tényállása, kísérlet, aztán adócsaláshoz hasonló tényállások különös részben-csak 3-at kellett mondani, csak címet
Kedves volt,5-öst adott.
be: kissé kukacos idős ügyvéd, mindig egy szót akart hallani
óvadék, hogy jön be mégis az előzetes? hogyan állapítja meg az összegét a bíróság? van e fix összeg? (azt akarta hallani, hogy mit vizsgál a bíróság az összeg megállapításakor)
tárgy mellőzésével hozott határozat.
Megkérdezte, melyik be-ből tanultam.olyan hülyének éreztem magam... merthogy mi az ami most benne van a be-ben,de előtte nem volt? (na, kösz...)mondtam neki, aktuális, augusztusi változások utáni be-ből
Tárgyalás mellőzésesnél csak az elejét akarta, semmi mélyen belemenős. Végül 4-est adott
Meg kell jegyeznem, hogy ez 2/3-ad részt ugyanaz a banda volt, akik 2 héttel korábban mindenkit kivágtak be-ből és egy órán keresztül vizsgáztatták az embereket.
Kitartás!
OFF
Kínáért azért irigyellek:-D.
ON
Sunshine after the rain.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02