szakvizsga - "B" rész (büntető)


Tisztelt Uram # 2020.09.11. 07:26

Kedves Tudóstársak!

El szertném adni azt a behemót complexes Büntetőjog II. kommentár könyvet, 2019. decemberi lezárásút.
Egyáltalán nem firkáltam bele; teljesen eredeti állapotú.
7000 forintot kérnék érte.

Vásárolni szeretnék egy legalább 2017-es Gombos Katalin-féle EU szakvizsga könyvet (csere is szóba jöhet).

Székesfehérvári vagyok, de szívesen elpostázom térítés ellenében.

06 20 669 58 03

Üdv:
Attila

Loretta9797 # 2020.09.01. 12:39

Kedves Kollégák!
Szeretnék hozzáférést kérni a szakvizsga.bunteto@gmail.com postafiókhoz.
Címem: loretta9797@gmail.com
A segítséget előre is nagyon köszönöm!:)

wasdfg # 2020.08.31. 14:52

Sziasztok!

Eladóvá váltak az alábbi könyveim:

Büntetőjog I. (Dialóg Campus 2018. Kézirat lezárva: 2018. február 20.) 3000 Ft.
Büntető-eljárásjog (Dialóg Campus 2019. Kézirat lezárva: 2018. december 10.) 3000 Ft.
Büntető-eljárásjog (Patrocinium 2. átdolgozott kiadás 2020. Kézirat lezárva: 2020. április 6.) 3500 Ft.

Újszerű, sérülés és kihúzásmentes állapotban. Egyben 9000 Ft.

Személyesen átvehető Jászberényben, de postázni is tudom címre vagy csomagautomatába.

Érdeklődni: konyvhasznalt1@gmail.com

NagyAndrea1990 # 2020.08.26. 07:32

Sziasztok! Eladóvá vàltak a büntetőjog szakvizsgához szükséges Dialóg Campusos könyveim (legutóbbi kiadásúak), a Büntetőjog I. kivételével teljesen érintetlenek, ez a rész is csak ceruzával van kihúzva! Egyben az egész 12.000,- Ft. Àtvehető Szegeden személyesen vagy szívesen küldöm foxpost útjàn.

Érdeklődni a nagyandrea100@gmail.com címen tudtok!

Üdv. Andrea

DrFruzsina88 # 2020.08.25. 10:41

Sziasztok!

Szeretném a segítségetek kérni abban, hogy hamarosan a szakvizsgázni fogok, és úgy tudom létezik egy e-mail cím, ahová tananyag miatt be lehet lépni.
Ezt az e-mail címet szeretném elkérni jelszóval együtt, amennyiben lehetséges.

Továbbá érdeklődni szeretnék hogy van -e valaki aki a Patrocinium gondozásában lévő B rész jogi szakvizsgához kapcsolódó használt könyveitől megválna?

A fentiekre való figyelemmel e-mailben keressetek bátran: bartos.fruzsina@gmail.com

Köszönöm a segítséget.

Üdv, Fruzsina

Tisztelt Uram # 2020.07.21. 13:02

Remek, csak akkor végre ki kellene mondani, hogy meztelen a király! :)
Facebookom nincs :(

chava # 2020.07.21. 12:58

@Tisztelt Uram,
Biztos vagyok benne, hogy nem csak én, hanem minden egyes ember, aki valaha szakvizsgázott, vagy éppen benne van egyetért veled. Ezen a fórumon ezzel kapcsolatban nem várnék sok véleményt, de a 3 legtöbb taggal bíró szakvizsgázós facebook zárt csoportban gyakran vannak beszámolók és fontos egyebek, bár ott főleg a sikeres vizsgák tapasztalataival villognak (és így abszolút nem adnak reális képet a valóságról...)
Hidd el, nem vagy egyedül ezzel...

Tisztelt Uram # 2020.07.21. 12:26

Tisztelt Tudóstársak!

Egyet tudok érteni az egyik lenti hozzászólóval, aki nehezményezi, hogy a jelszó-meg a könyvbiznisz nagyon megy, de élménybeszámolóra senki sem szakít időt. Íme, az én sztorim, és a véleményem a szakvizsga rendszeréről:

A Budapesti Ügyvédi Kamarában vizsgáztunk most júniusban. Nagyon sokat kellett várakozni, 4 vizsgázó több, mint 3 óráig felelt, és a jegyadási tanácskozások se voltak rövidek.

Maga a vizsgáztatás eléggé nagyképűen zajlott; megvoltak a gúnyos összenézések meg látványos kollektív, kuncogós fejrázások, miszerint „mi vagyunk a királyok, ez a kis hülye meg miket beszél”. A kis félrecsúszáson percekig lovagoltak, de ha valami okosságot elkezdtem volna mondani, nem engedték.

Az elnök a büntető anyagi jogot kérdezte, és nagyon belement a részletekbe; teljes struktúraátlátást követelt meg. Az előkészület és a kísérlet rejtelmeiben mélyedtünk el, majd a sikkasztás és a közokirat-hamisítás gyönyöreiben volt részünk. Mondott gyakorlati példát, és el kellett találni, hogy melyik vagyon elleni bűncselekményről van szó, de tőlem is kért gyakorlati példát. Kissé kevertem a dolgokat, nem tetszett neki. Ott rontottam el szerintem, hogy a közokirat-hamisításnál nem említettem azt az esetet, amikor három bcs. kerül halmazatba egymással (a magát másnak kiadó gyanúsított esete), de nem mertem kinyögni, mert nem jutott eszembe a harmadik. Kérdezte olyan cselekmény minősítését is, ami szerintem nem is volt benne a tételsorban (egyedi azonosító jellel visszaélés). Nem engedett át, mert nem ismertem kellő mértékben a kommentárt. Kijelentette, hogy neki az anyagi jog a legkönnyebb, 5 nap alatt végigtanulná átlag szinten. Nyilván ő a hatalmas király, én meg életemben nem foglalkoztam büntetőjoggal a gyakorlatban, és nem is érdekel, ráadásul nem vagyok egy magolós típus. Az anyagi jogi vizsgát szerintem jogtalanul nem összességében értékelte (előkészületnél és kísérletnél sokat tudtam, és a tényállásokat alapjaiban azért kinyöszörögtem), hanem kettéválasztotta az általános és a különös részt, és mivel neki az utóbbi nem tetszett, azért az egész anyagi jogra egyest adott.

A büntető eljárásjogból azt kérdezte, hogy a terhelt mikortól gyanúsított, melyek a bírói engedélyes és az ügyészi engedélyes leplezett eszközök, illetve milyen bűncselekményt és miért követhet el egy fedett nyomozó, valamint hogyan használható fel az általa szerzett bizonyíték (jelentést tesz). Még talán volt valami, de nem emlékszem. Ebből átmentem.

Végrehajtási- és szabálysértési jogból is átengedett a nő, aki a szabálysértési törvényt lapozgatta, és főleg ebből kérdezett. Pénzbírság végrehajtása érdekelte különösen, valamint a szabálysértési elzárás tartama, kizártsága, ezen kívül az alapvető jogokat sértő elhelyezési körülmények miatti kártalanítás. Egy-két szavas válaszokat adtam, és szerintem amiatt húzta le, mert nem tudtam, hogy az egészségügyi okon és a terhességen kívül milyen kizáró oka van a szabálysértési elzárásnak. Úgy tűnik, nála kettest ért, hogy azt a másik két kizáró okot nem tudtam.

Remélem, Ti jobb seggelősök vagytok, mert én a felét elfelejtem, mire a vizsgateremhez érek, de a feléből is a harmada a fáradtság miatt morzsolódik le. Szóval nekem ez a büntetőjog egy felesleges szenvedés. Mások lehet, hogy benyalják még a telefonkönyvet is, ha arra utasítják őket, de nekem meg úgy működik az agyam, hogy az értelmetlen kényszerrel belevésni vágyott dolgokat kihajítja. Nagyon remek, hogy el lehetne mélyülni a büntetőjogi szakirodalom rejtelmeiben, és komolyan lehetne elemezni vizsgán is érdekes témákat, de akkor cserébe legyen rövidebb a tételsor.

Véleményem szerint az egyetemi államvizsga nagyon fontos. Na de minek egy ugyanolyan magolós, brutális, elméleti vizsga? Az lenne a lényeg, hogy az ember abból legyen jó, amit gyakorlatban művel, és az lenne az ideális szerintem, ha a munkahely igazolná az időt és azt, hogy késznek tart az önálló jogászi tevékenységre. Hiszen pont a munkáltató tudja ezt megítélni; szinte semmit se ér az elméleti tudás a gyakorlatban, ezt már életem első munkanapján tudtam. Ez lenne az igazi minőségbiztosítás, mert így tulajdonképpen akár eldolgozgathat valaki akár több munkahelyen is olyan szintre elérve, ami még önálló munkára egyáltalán nem teszi alkalmassá, de mivel megvan a 3 éve, rohan vizsgázni, és hát mivel seggelni azt nagyon tud, jól benyal mindent, megvan a vizsgája, és már alapíthatja is a gyenge gyakorlati tudásával az ügyvédi irodát.

Különben is, minek bemagolni a jogszabályt, mikor úgyis állandóan változik? Nekünk a hatályos joganyagot kell ismerni, e tekintetben azt hiszem, nincs vita. Ráadásul (még ha nem is változna, akkor se) fogunk fejből soha jogeseteket megoldani, hanem mindig megnézzük a jogszabályt, és a konkrét eset tükrében elemezzük az értelmét, alkalmazhatóságát.

Jönnek azzal is, hogy de bizony ez az összesített vizsga azért kell, hogy aztán bármelyik jogterületen elhelyezkedhessünk. Ez is teljesen logikátlan gondolat, hiszen az, hogy hol fogunk dolgozni, megint csak nem ettől az elméleti vizsgahalmaztól függ, hanem attól, hogy hol szereztük gyakorlatot és miben. Például egy 5 évig egy nemzetközi ügyvédi iroda kártérítési csoportjában dolgozó jogász mehet a rendőrség bűnügyi osztályára lobogtatni a jogi szakvizsga bizonyítványát, mondván, hogy hát ő ezt azért csinálta meg, hogy bárhol önállóan végezhessen jogi munkát, úgyse veszik fel nyomozónak, mert nem ért fingot se a bűnügyekhez. Persze lehet, hogy felveszik előzetes gyakorlat nélkül, de semmiképpen nem a lobogtatott bizonyítványa miatt, hanem mert egyébként is felvennék (okos, nyelveket tud, ambíciózus, különös érdeklődését bizonyítja, netán kapcsolatai vannak stb.).

Nem a szőlő savanyú; ugyanezeket elmondtam már az ismerőseimnek a legelső, polgári jogi vizsgát megelőzően is, de valamiért mindenki olyan belenyugvó, beletörődő, hogy hát ez van… Én viszont szeretem átgondolni ezeket a dolgokat, és az illetékesekhez fordulni. Mindenesetre itt is szívesen várom a véleményeket, mert tán valaki hajlandó erről gondolkodni, és vannak meggyőző érvei.

Alexandra04 # 2020.06.26. 14:02

Kedves Kollégák!
Szeretnék hozzáférést kérni a szakvizsga.bunteto@gmail.com postafiókhoz.
Címem: szedelyialexa04@gmail.com
A segítséget előre is köszönöm!

Tisztelt Uram # 2020.06.26. 10:48

Kedves Keszőce!
Egy földhivatali számot tetszett megadni, amit ma csak 11-ig lehetett volna hívni.
Szükségem lenne a büntetőjog 2. könyvre.
titus@digikabel.hu
Üdv:
Attila

Eci1992 # 2020.06.24. 17:34

Sziasztok
Van aki tudna segíteni bünti zv-re felkészülni?

rashid # 2020.06.23. 11:00

Kedves Kollégák!

Az IM tematika alapján készült A,B,C rész kidolgozott és hatályos jegyzetek elérhetők.

rashid93@gmail.hu

Bea729 # 2020.06.16. 08:32

Sziasztok!

Szeretnék hozzáférést kérni a szakvizsga.buntetojog@gmail.com fiokhoz!
Email cimem: moldovanbeata0729@gmail.com

Előre is köszönöm szépen!

wasdfg # 2020.06.07. 08:36

Sziasztok!

Eladóvá váltak az alábbi könyveim:

Büntetőjog I. (Dialóg Campus 2018. Kézirat lezárva: 2018. február 20.) 3500 Ft.
Büntető-eljárásjog (Dialóg Campus 2019. Kézirat lezárva: 2018. december 10.) 3500 Ft.
Büntető-eljárásjog (Patrocinium 2. átdolgozott kiadás 2020. Kézirat lezárva: 2020. április 6.) 4000 Ft.

Újszerű, sérülés és kihúzásmentes állapotban.

Személyesen átvehető Jászberényben, de postázni is tudom címre vagy csomagautomatába.

Érdeklődni: konyvhasznalt1@gmail.com

wasdfg # 2020.05.26. 09:00

Sziasztok!

A lentebb meghirdetett könyveim elkeltek.

Impossible # 2020.05.19. 22:36

Akkor ha megkaptad a hozzáférést, esetleg megoldhatnátok h nyilvánosan elérhetők legyenek azok a dolgok, amiket annyira szeretnétek megnézni, és akkor nem azzal menne a fórum, hogy százával kérik a hozzáférést.

K. G. Orsolya # 2020.05.18. 11:01

Kedves Kollégák!

Szintén szeretnék hozzáférést kérni a szakvizsga.bunteto@gmail.com fiókhoz.
E-mail címem: drgergity@gmail.com

A segítséget előre is köszönöm!

b.melinda92 # 2020.05.11. 05:45

Sziasztok!

Szeretnék hozzáférést kérni a szakvizsga.buntetojog@gmail.com fiokhoz!
Email cimem: nemethbeki92@gmail.com

Előre is köszönöm szépen!

wasdfg # 2020.05.05. 19:51

Sziasztok!

Eladóvá váltak az alábbi könyveim:

Büntetőjog I. (Patrocinium 3. átdolgozott kiadás 2019.) 3000 Ft.
Büntetőjog II. (Patrocinium 2. átdolgozott kiadás 2019.) 4000 Ft.
Büntetés-végrehajtási jog (Patrocinium 3. átdolgozott kiadás 2019.) 3000 Ft.

Újszerű, sérülés és kihúzásmentes állapotban.

Aki egyben viszi annak 9000 Ft. Személyesen átvehető Jászberényben, de postázni is tudom vagy csomagautomatába.

Érdeklődni: konyvhasznalt1@gmail.com

jv.vanda # 2020.04.29. 15:36

Sziasztok!

Szeretnék hozzáférést kérni a szakvizsga.buntetojog@gmail.com fiokhoz!
Email cimem:jv.vanda@gmail.com

Előre is köszönöm szépen!

zCevard # 2020.04.28. 12:59

Ez komoly?
Az utolsó szakvizsgás beszámolókat tavaly október-novemberben írták, előtte meg februárban.
Azóta csak könyv/jegyzet biznisz és jelszó-rinyálás megy.
Hihetetlen.

Yennefer # 2020.04.24. 11:41

Sziasztok!

Büntetőjog I-II. (Patrocinium kiadó 2015-2016) eladó. 99%-ban aláhúzásmentes, az egyik borító hátulján van egy kis szakadás, tudok róla képet küldeni.

Én ebből tanultam az anyagi jogot + jogszabályból, és négyest kaptam, bőven elég volt.

Ár: 4000,- Ft + postaköltség, illetve Szegeden személyesen átvehető.

Érdeklődni: borzasitimea@gmail.com

dr Prekub # 2020.04.24. 10:54

Tisztelt Kollégák!

Szintén szeretnék hozzáférést kérni a szakvizsga.bunteto@gmail.com fiókhoz.

Email címem : p.janos@ent.hu

A segítséget előre is köszönöm!

zsuzs.s # 2020.04.20. 07:07

Sziasztok!

Szeretnék hozzáférést kérni a szakvizsga.bunteto@gmail.com-hoz.
E-mail: zsuzs.sipos@gmail.com

Előre is köszönöm!

Üdv: Zsuzsanna

Oké # 2020.04.01. 13:41

Sziasztok!

Megtennétek, hogy a részemre is biztosítotok hozzáférést a szakvizsga.bunteto@gmail.com-hoz.

E-mail: szogyenyi@freemail.hu

Előre is nagyon köszönöm!

Üdv: Szabolcs