Sziasztok! Kérdésem lenne, valaki hátha tud segíteni: papír alapon jelentkeztem március végén "c" részre és júniusra kértem időpontot. Most nem tudom, hogy egyáltalán kapok-e időpontot (bár nagyon remélem), de ha nem kapnék, akkor arról kellene értesíteniük valahogy? Vagy egyszerűen nem osztanak be, és nem is értesítenek, hogy júniusra már nem fértem be? (természetesen telefonon nem tudom őket elérni, de még próbálkozom) De hátha vki tud valami infót adni ezzel kapcsolatban, esetleg van tapasztalata....
köszi előre is!
szakvizsga - "C" rész (alk, közig, TB, EU...)
Köszi mindenkinek!
Én is csütörtökön vizsgáztam, a helyszímek az alábbiak voltak:
OIT (Szalay utca) több teremben is a földszinten
Legfőbb Ügyészség
KIM (Kossuth tér, II. emelet)
Végre!!!! sok- sok próbálkozás után sikerült az előbb elérni a vizsgaközpontot
Megvan az időpontom: jún 2 csütörtök
valaki jön még akkor? azt mondták, hogy már postázták ápr 26-án a behívót, de én még nem kaptam meg.
Valaki nem tudja .hogy csütörtökönként milyen bizottságok vannak és hol szoktak lenni vizsgák ? ezt olyanoktól kérdezném, akik csütörtökön voltak.
mert én eddig szerdánként vizsgáztam
köszi
Beáta
végre pozitív vizsgaélmények, jó ilyeneket olvasni így a vizsga előtt kb 3 héttel.
gratulálok én is
Gelsominó gratula.. tényleg jó kérdések!!! :)
Dorka, akkor ne aggódj.. van még időd :) én már nagyon izgulok.. Euból képtelen vagyok megjegyezni a jogesetek nevét... de a lényegét tudom
én május 16 és 19! Én is így tanulok... hát akkor ennyi telik tőlem is... rengeteg az anyag
Sziasztok!
Múlt héten voltam vizsgázni, a Legfőbb Ügyészségre lettem beosztva. 6-n voltunk, mindannyiunknak sikerült és jó eredménnyel. A kérdések súlya eltérő volt, én úgy érzem nagyon jó kérdéseket kaptam:
EU: uniós polgárság, irányelv és a rendelet összehasonlítása és az ügyvédek szolgáltatásnyújtására vonatkozó szabályok
Alkotmány+közig: Alkotmánybíróság szervezete, összetétele, hatásköre, az előzetes normakontroll részletesen, miként változnak az AB-ra vonatkozó szabályok az új Alaptörvényben; önkormányzat képviselő-testülete, működése, döntéshozatali rend, melyek az át nem ruházható hatáskörei, ami átruházható hatáskör, annak ki lehet a címzettje; SzMSz
Munka+TB: tanulmányi szerződésről mindent, tb-ellátások rendszere, mire köthető megállapodás a TB-vel, szülői nyugdíj részletesen.
EU-ból senkitől sem kérdeztek konkrét jogesetet, viszont a Lisszaboni Szerződést nagyon kellett tudni, azt valamilyen formában mindenkitől kérdezték (pl. az egyes intézmények vonatkozásában milyen változásokat eredményez, Alapjogi Charta tartalma, viszonya az uniós joghoz, stb.)
Szia Mamhaa!bocsi, félreértettem a kérdésedet, azt hittem a szóbelire kérdezel rá, sajna írásbelivel kapcsolatban nem vagyok mérvadó (nem munkajogból írásbeliztem)...
Mamhaa! Munkajogból én jogszabályból tanulok, plusz az MK-kat és egyéb kapcsolódó, tételsorban szereplő egyéb kiegészítő joganyagot pedig a jogiszakin található kidolgozásból.Mikor mész?Én júni 23(elvileg)
Persze a jogesetekbe benne van... hihetetlen sok ez az anyag!!
Munka írásbelire ki miből tanul?
Az alapszabadságok nagyon fontosak az Eujognál.... hiszen ezért jött létre az Unió... azt is tudni kell szerintem... és az nincs benne abban a 70 oldalban
Köszi kondidori ezt is, meg az oldalt úgy önmagában, nagyon nagy segítség szerintem! :-)
Egyébkén ezt nyomtattam ki, csak nagyon szó szerint értelmeztem amit itt írtatok, hogy 70 oldal és ez zavart be. Remélem elég lesz ez az anyag meg a zanza (bár 2 vizsgával a hátam mögött, én meg merem kockáztatni, hogy nagyon bizottság függő a történet), elég pocsékul állok a többiből is, ahhoz képest hogy van 168 órám a vizsgáig :) de nem akarom elhalasztani utolsó vizsga, meg jó lenne már túl lenni ezen az egészen.
Köszi még1x!
Ez a cime:
EU 2010-es kidolgozás
A C/3 mappában 1. oldal.
Szid drvik!
Má' bocs, hogy ilyen pofátlan vagyok, de melyik oldalon találtad meg? Első, második, többedik? Nagyon szorít az idő, jövő héten megyek, de én nem találtam 70 oldalas anyagot a jogiszakin, pedig egyébként nagyon sokat segít(ett) az az oldal. Lécci írd meg melyikoldal, vagy hogy mi a címe.
Köszi
Köszönöm a segítséget,kondidori, meg is találtam az anyagot.
Sziasztok! Én annyit szólnék hozzá (a C-n már túl vagyok), hogy függetlenül attól, mi szerepel a tételsoron, azt azért leírják, és szerintem logikus is, hogy mindíg a HATÁLYOS törvényt kell tanulni...Nos a régi JAT-ot hatályon kívül helyezték...Van helyette új törvény...ebből egyértelmű, hogy azt kell tanulni, ami hatályos...Anno februrában én is azt tanultam meg...
A www.jogiszaki.hu-ról le tudod tölteni.
Sziasztok!
Május végén megyek C-részből vizsgázni,és egy kis segítségre lenne szükségem.
Sokan írtátok, hogy a 70 oldalas kidolgozottból tanultatok, de egyszerűen sehonnan nem tudom letölteni. Ha valakinek megvan, legyen olyan kedves és küldje át nekem.
Nagy segítség lenne. Köszönöm!
Sziasztok
Az alkotmány résszel kapcsolatban lenne egy kérdésem:
A tételsorban ugye még a régi jat van, de elvileg már az újat kérdezik a 2010.évi CXXX tv?
JÓ lenne tudni, mondjuk én az újat tanulnám
és egyébként mi az amit nagyon kérdezhetnek belőle? vagy az egészet?
ezt azoktól kérdezném, akik mostanában vizsgáztak
Beáta
kedves bojtarlany
pár szót tudnál mondani esetleg a polgári jogos vizsgádról (akár a másik topic-ban)
köszönöm!
(hogy és mennyit érdemes tanulni, miből, mi volt hangsúlyos)
Szia Bojtárlány!
Ird már meg légyszi, hogy a 2 hét tanulás alatt volt arra is időd, hogy visszamondjad az anyagot, és úgy tanultad a tételeket, vagy csak többször elolvastad alaposan, vagy lassan stb.. és úgy rögzült Neked, tehát,hogy milyen módszerrel tanultál??
Nagyon kiváncsi vagyok a különféle hatásos tanulási módszerekre, ezért kérdezném.
És előre is köszi a válaszodat !!!
Bea: igen utolsó volt, a bj pj megvan meg ebből a részből a másik kettő. De én nem azért írtam h itt paráztassam az embereket, mert ahogy írtam engem ez a bukás csak annyiban idegesít, hogy ma be kellett mennem újra jelentkezni, fizetni kellett és várnom kell minimum 30 napot h mehessek újra.
Nem tudom mit néznek, de sztem az eu érdekes tanulható szval ne idegeskedj készülj ahogy eddig tetted:)! a másik kettőt simán megcsináltam és amennyire vizsgadrukkos voltam még izgulni se izgultam!
úristen bojtorlány, utolsó vizsgád volt és kirúgtak eu-ból, ezt nem hiszem el,
nekem is utolsó lesz, a polgári ,büntető megvan jó eredménnyel, ezt nem nézik??
Hát én most már rettegek az eu-tól
Üdv:
Beáta
én EU-ból a 70 oldalasat veszem alapul a tanulásánál, ill. mint már korábban írtam, a www.nemzetkozijog.hu-n is sok, hatályos diasor van Ide az Eltes tanárok teszik fel az előadásanyagaikat, szerintem használható, az egyetemen is már jó volt.
Vana jogiszaki eu eleje, eu vége doksi, én innen nézegettem azokat, amik a 70oldalasban nem voltak benne.
"zanzás" jogesetes is nagyon jó, szerintem ha épp olyat kérdeznek ami ebben nincs benne, így jártunk. Ennyi kockázat belefér, ez is nagyon sok, mindet megjegyezni, hogy mihez mi kapcsolódik, mit mondott a bíróság...
Alk: novisimmas könyvből, közigből ket, munkajog tv., Tb-hez van 15oldala kidolgozott-ez nem rossz, amit hallok a hírekben h változott (tb) azt megnézem a jogszabályban.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02