Sziasztok!
Most szánom rá magam, h tanulni kezdek a szakvizsgára, most 1 eves a kisfiam. Tudna nekem valaki küldeni komplett kidolgozott C rész tételeket e-mailben a drcsikos.magdolna@gmail.com cimre. Köszönöm, ha segítetek.
szakvizsga - "C" rész (alk, közig, TB, EU...)
Sziasztok,
Akinek esetleg a bünti lenne a következő eladóak a következő könyvek:
Büntetőjog I (általános rész - 2013) és II (különös rész - 2014) Dialóg Campus
Bv és szabálysértés 2014 Novissima
A különös részi könyv teljesen érintetlen, a másik 2-ben minimális 1-2 oldalon van kihúzás, de mindegyik jó állapotban van, nincs szétesve, stb. A könyvek csak együtt, csomagban eladóak az ár 11.000 Ft. (igény szerint ingyen oda adom a könyvekhez a kinyomtatott jogszabályokat is)
Érdeklődni: 0630/869-00-16
Sziasztok!
Hétfőn írtam munkajogból. A következő kérdést húztam:
X.Y. munkavállaló és egy Kft. között munkaviszony áll fenn. Ennek keretében X.Y. akadálymentesítő környezet kialakításáról szóló kiadványokat készít. Egy ebéd közben említi a főnökének és kollégáinak, hogy ajánlatot kapott egy kiadótól valamilyen munkára. Később megbízási szerződést köt az adott céggel kiadványok szerkesztésére, méghozzá akadálymentesítő környezet kialakítására vonatkozó kiadványok készítésére. A szerződés olyan kikötést tartalmaz, hogy X.Y. csak a kiadó előzetes tájékoztatásával végezhet olyan tevékenységet, amely hasonló témájú kiadványok szerkesztésére irányul. A munkáltató X.Y. egyik kollégájától megtudja, hogy X.Y. megbízási szerződést kötött a kiadóval. Felmond neki, X.Y. bírósághoz fordul. Hozzon döntést bíróként!
Az írásbelire jelest kaptam.
A mai napon vizsgáztam a Szalay utcában. Annak ellenére, hogy az EU nem sikerült csak jót tudok mondani a bizottságról. Kedvesek voltak és segítőkészek. Kb. fél órát tartott a vizsgám.
Kérdések:
Munkajog: munkavállaló kártérítése felelőssége, üzemi baleset, táppénz. (közepes lett)
Közigazgatási jog/alkotmányjog: ügyfél fogalma, szakértő-szakhatóság közötti különbség, gyülekezési jog. (jó lett)
EU: könnyű kérdéseket kaptam, de teljesen leblokkoltam sajnos. EU alapszerződései, az uniós jog autonómiája, előzetes döntéshozatali eljárás.
Jó felkészülést mindenkinek!
Sziasztok!
Csütörtökön voltam vizsgázni a Kúrián, nagyon jóindulatú, segítőkész bizottságnál.
A kérdéseim az alábbiak voltak:
- Munkajog, TB: érvénytelenség a munkaviszonyban, semmisség, megtámadhatóság, jogi tévedés, megtámadási határidők. Munkavállaló kártérítési felelőssége, általános és speciális felelősségi alakzatok: megőrzési felelősség, leltárfelelősség, pénztárfelelősség. Besorolási fokozatok a közszolgálati és közalkalmazotti jogviszonyban. Fizetési fokozat és fizetési osztály. Táppénz szabályai (nem részletesen csak néhány alapfogalom).
- Alkotmányjog, közigazgatási jog: önkormányzat és egyéb szervek közötti kapcsolat: országgyűlés, köztársasági elnök, kormány, alkotmánybíróság, kúria. Milyen jogköreik, intézkedési jogosultságaik vannak az önkormányzatok felett. Esélyegyenlőség: diszkrimináció fogalma, fajai, Egyenlő Bánásmód Hatóság jogkörei. Szakhatóság a közigazgatási eljárásban: mi a célja, mi a jelentősége, lehet-e szakértőt kirendelni mellette (nem).
- EU: polgári együttműködés eszközei, büntetőjogi együttműködés eszközei, milyen bűncselekményeket kell közösségi szinten üldözni. Bizottság összetétele, választási mechanizmusa, feladatai. Milyen jogalkotási funkciói vannak a Bizottságnak. Hatáskörmegosztás fogalma, mit jelent a kizárólagos hatáskör, mely területek tartoznak ide.
Nekem ez volt az utolsó vizsgám, és nagyon pozitív élményem volt. A mi csoportunkban és a mellettünk lévő csoportban is mindenki átment. Csak azt tudom mondani, hogy nem szabad izgulni, mindenből csak a lényeget kérdezik, ha nem tudsz egyből válaszolni rögtön segítenek, szóval abszolút teljesíthető a vizsga.
Mindenkinek kitartást, és nagyon sok sikert kívánok!!!
Sziasztok!
Valaki át tudná küldeni az Ates jegyzetet nekem a dinarena@gmail.com email címre. Köszönöm előre is ha valaki segít nekem.
sziasztok,
ma voltam a Szalay utcában vizsgázni, korrekt bizottság volt, 3 ffi, bíróság elnöke, tanszékvezető, AB tanácsos.
Kérdések:
MJ/TB: sztrájktörvény (mikor lehet, nem lehet, még elégséges szolgáltatás), szabadságok kiadása, tanulmányi szerződés részletesen (mire nem lehet kötni), kormánytisztviselői döntőbizottság eljárása, nyugdíj (öregségi + özvegyi feltételrendszer)
KIG/ALK: csak közigből volt kérdés, és abból is nagyon érintőlegesen a Ket, viszont szervezetrendszer komolyan, kp-i állig szervek, hogy épül fel a magyar közigazgatás, ki-kit ellenőriz, utasít, stb., hatósági bizonyítvány - ehhez kapcsolódóan ppből közokirat fogalma, vélelem fogalma, fikció fogalma, közigazgatási perben a keresetlevél tartalmi elemei, miben tér el a pp-s simától (határozat csatolása + meghatalmazás kiterjedjen a bírósági eljárásra)
EU: jogforrások rendszere, irányelv részletesen, közvetlen, közvetett hatály jogesetekkel, kötelezettségszegési eljárás jogesetekkel
Sikerült a vizsga, a KIG-es rész fogott meg legjobban, mert ott azért belementünk a szervezetrendszerbe, amit őszintén nem néztem meg eléggé, én Ket-et + alaptörvényt tanultam, abból szinte semmi nem volt.
Sok sikert mindenkinek!
Kedves C vizsgázók!
Eladnám az alábbi, legutóbbi kiadású könyveket:
Alkotmányjog (Dialóg Campus; lezárva 2013.jún.1.)
Munkajog és társadalombiztosítási jog (Dialóg Campus; lezárva:2013.09.01.)
Európai Közösségi Jog (Novissima; lezárva:2011.03.31.)
Érdeklődhettek itt, vagy a 06/70/594-1246 számon.
Nagyon hálás lennék ha valaki megküldené az ATES jegyzetet a kurtocska@gmail.com címre.
Kedves Felhasználók! Nagyon nagy segítséget jelentene, ha valaki megírná a közös e-mail cím jelszavát. Előre is nagyon köszönöm.
Sziasztok!
Novissima 2011-es kiadású teljesen új Közigazgatási jog könyvem eladnám (1.700 Ft)
Érdeklődni a clover.livia@gmail.com címen lehet.
szaboedit köszönöm szépen!
Sziasztok! Elküldené nekem valaki az ATES- féle jegyzeteket? Köszi
hohmann.johanna@gmail.com
Sziasztok! Az új e-mail cím, amin fenn vannak az anyagok: jogiszakvizsga.c@gmail.com jelszó: vegyes2014
Az elküldött e-mailek között keressétek. Jó tanulást!
Sziasztok! Én is közkinccsé teszem a tapasztalataimat, nekem is sokat segített a felkészülésben a többieké :)
Munkajogból írtam, nagyon egyszerű feladat volt, felmondás védett korban - tanácsot kellett adni a munkáltatónak és elkészíteni a felmondást.
Szóbelizni a Kúrián voltam, nagyon rendes bizottságnál.
Munkajog és tb kérdések: azonnali hatályú felmondás, munkavállaló és munkáltató kártérítési felelőssége, leltár felelősség mikor jön létre, köztisztviselők munkaügyi vitája, egy szabadon választott TB jogszabály alapelvei és a szolgálati idő bizonyítása
EU: Európai Tanács - Európa Tanács - Európai Unió Tanácsa, főtanácsnokok hol múködnek és mi a feladatuk, Szerződések alapelvei (tőmondatokban válaszoltam nagyon röviden, bőven elég volt)
Közig: nemzetiségek jogai és képviseletük, jegyző feladatai, Alkotmánybíróság feladatkörei.
Én is csak megerősíteni tudom, hogy a lényeget kérdezik, az sem gond, ha valami pont nem ugrik be (legalábbis az én bizottságomnál nem volt az), rávezetnek.
Az EU-t Ates jegyzetéből tanultam, a többit Dialóg könyvekből és a lényegesebb jogszabáyokból (Mt, Ket, Mötv, Alaptörvény, a többi törvényt én speciel nem olvastam végig), nekem elég volt 11 nap intenzív tanulás.
Sok sikert kívánok mindenkinek!
sziasztok!
Tényleg az új jelszót valaki tegye már közzé, mert nem lehet belépni a közös levelező listára.Üdv.
Sziasztok. Valaki legyen olyan kedves és küldje el nekem az ATES-féle jó kis jegyzetet, vagy legalább adja meg a jó gmailes jelszót mert én sem tudok belépni sajnos és nagyon nagy szükségem lenne rá. :( Előre is nagyon köszönöm!
Sziasztok! Nekem is nagyon kéne a c vizsgarészhez vmi jó jegyzet! Akinek van legyen szíves segítsen és küldje el a burokb@gmail.com e-mail címre! köszönöm
Sziasztok!
Meg tudná írni valaki a közös e-mail cím pontos felhasználó nevét,és jelszavát?Próbáltam a szakvizsga.vegyes@gmail-t, valamint jelszónak a vegyes201414,vegyes2014-et, de sajnos egyik sem nyert... :-(
Előre is köszi a segítséget....
Sziasztok!
Tegnap sikerrel vizsgáztam a Kúrián, egy nagyon pozitív bizottság előtt.
Az írásbelim a következő volt:
20 hónapja gyeden lévő kismamának megszületik a második gyermeke. E gyermekre tekintettel a kismama tgyás iránti kérelmet nyújt be a tb kifizetőhely munkáltatóhoz, aki elutasítja a kérelmet. A feladat az volt, hogy adjak jogi tanácsot (indoklással) a kismamának.
A megoldás természetesen az, hogy a kismamát megilleti a tgyás, a szóbelin inkább abba mentünk bele, hogy a tb kifizetőhely munkáltató döntése ellen hova lehet fellebbezni.
A szóbelin munkajogból a várandós nőket megillető védelem volt a kérdés, itt ki kellett térnem az AB új határozatára a várandósság előzetes bejelentésével kapcsolatban. A többi kérdés: biztosítottak, társadalombiztosítási nyugellátások, rehabilitációs járadék fogalma.
Alkjog/közig: jogszabályok területi hatálya, kérelem elemei, eljárás felfüggesztése, bírósági felülvizsgálat, önkormányzat kötelezően ellátandó feladatai.
EU: nemzetközi szerződések - uniós normák hatályának elismerése, előzetes döntéshozatal, erre vonatkzó magyar gyakorlat, Cartesio-ügy.
Jegyeim 5-5-5
Csak megerősíteni tudom az előttem írottakat, nem szabad elveszni a részletekben, a vizsgán inkább a gyakorlati tudást mérik.
Kitartást mindenkinek!
Sziasztok Kedves Sorstársak!
Sajnos én sem tudok belépni a közös email-be, és nekem is nagyon szükségek lenne a vegyes szakvizsga ATES jegyzetekre. El tudná nekem valaki küldeni? Eléggé szorít az idő.. :(
Előre is nagyon köszönöm, és mindenkinek kitartást, és sikeres felkészülést!!!!
Kedves Sorstársak! Ezúton is köszönöm a kapott anyagokat, időközben megkaptam a közös email cím jelszavát: vegyes201414
Sziasztok, apró ténymegàllapítás, nagyon gyorsan repül az idő, nálam már eljött az "Ajaj, baj van" érzés...
Kedves Sorstársak,
csatlakoznék az előttem szólókhoz: nekem is szükségem a lenne a C részhez bármilyen használható (hatályos) anyagra, elsősorban alkotmányjogból.
Kérem, aki rendelkezik ilyennel - és megosztaná velem -, küldje át a meszarosistvandr@gmail.com emailcímre.
Előre is nagyon köszönöm,
Üdv,
Sziasztok! Valaki tudna C-hez ATES (vagy más) jegyzetet küldeni az arva.mariann@gmail.com e-mailemre? Sajnos én sem tudok belépni a jelszóváltás miatt... :( Előre is nagyon köszönöm! :)
Sziasztok! A szakivzsga.vegyes@gmail.com jelszava 3 napja megváltozott. :((( Az új jelszót tudja valaki? C részhez kérném szépen a segítségeteket, ATES jegyzet is jöhet, e-mail cím: shopinaminute@gmail.com. Köszönöm mindenkinek előre is!

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02