Hibás teljesítés, megtévesztés ?

Templomegere # 2026.03.01. 09:21

úgy árulta hogy az autóhoz tartozik egy extra csomag ami alapján a BMW ingyen javít bármilyen hibát 2027.08-ig vagy 80000 km-ig.
aztán kiderült hogy az a csomag ami van hozzá azzal csak a folyadékok és szürők cseréje ingyenes . Egy ilyen autónál ez akár több millió ft-os tétel , csak a fékcsere 1.2 millió ft , ami garantáltan szükséges lesz ebben az idő/km tartományban . Az igért / mondott szolgáltatás miatt mertem megvásárolni az autót .

Én nem azt a szolgáltatást kaptam amit az eladó igért / mondott .

osztap # 2026.03.01. 09:11

Templomegere,

Az eladó úgy árulta, hogy minden hibát kijavíttat, nem? Ennek egy részét lefedi a Service Inclusive csomag. A többi az eladó terhén marad, majd megoldja valahogy. Neked akkor lehet igényed, az eladóval szemben, amikor ténylegesen javíttatni kell valamit. Pont, mintha egy biztosítóval szerződtél volna.

Templomegere # 2026.03.01. 08:40

Tisztelt Szakértők!
Tanácsot kérek egy magánszemélytől vásárolt BMW M240i xDrive kapcsán. Az eladó félretájékoztatása miatt jelentős vagyoni hátrány ért, az ügyben az alábbi bizonyítékokkal rendelkezem:
Tényállás és bizonyítékok:
Hirdetés: A Használtautó.hu-n megjelent hirdetés (kód: 22793365) címében szerepelt: „gari 2028.08 ingyen jav”. Erről fotóm van, és már hivatalosan kértem a portáltól a hirdetés archiválását és kiadását.
Szóbeli ígéret: Az eladó többször megerősítette a teljes körű ingyenes szervizt 2027.08-ig vagy 80.000 km-ig. Erről írásos tanúnyilatkozatom van egy, a vásárlásnál jelen lévő személytől.
Műszaki tartalom: A vásárlás után a BMW márkaszerviztől kapott tájékoztatás szerint az autón csak alap Service Inclusive csomag van, a kopó alkatrészekre (fék, tárcsa) nem terjed ki. A BMW közölte: a csomag utólagos bővítése már nem lehetséges.
Kárigény pontosítása: A BMW-től kértem hivatalos árajánlatot a 2027-ig várható kopóalkatrész-cserékre (fékek, tárcsák, munkadíj), ez képezi a követelésem alapját.
Eladói beismerés: Az eladó e-mailben elismerte: ő is azt hitte, minden ingyenes, így tájékoztatott engem is, de a kártalanítástól elzárkózik, mondván: nincs károm, amíg nem romlik el semmi.
Jogi kérdéseim:
A Ptk. 6:157. § (1) szerinti hibás teljesítés megáll-e, ha a hirdetés és a tanú igazolja az eladó valótlan állítását?
Mivel a hiba (szervizcsomag-bővítés) természetben nem javítható, követelhetem-e vételár-leszállítás címén a BMW által kalkulált várható szervizköltséget?
Hogyan befolyásolja az esélyeimet, hogy az eladó írásban elismerte a tévedését? Ez tekinthető-e a tartozás elismerésének vagy a hibás teljesítés beismerésének?

a chatgpt-vel irattam meg ezt a szöveget , én totál laikus vagyok a témában.
Van levelezésem az eladóval , direkt emailben kommunikáltam hogy legyen nyoma .... ezeket ha kell bemásolom ide ha segít. az eladó felesége bírónő , nagyon lazán kezeli az eladó a dolgot , boldogban várja hogy találkozzunk a békéltető testületnél . Az autót azért mertem megvásárolni mert ingyenes szervizzel hirdette, azt mondta bármivel még egy csavar problémával is bemegyek boldogan ingyen cserélik, rákérdeztem a fékre , mert tudom hogy jelentős összeg egy ilyen autónál , a válasz az volt minden ingyenes .

köszönöm ha valaki segít , tanácsot ad .