Csip,
"Olvasd el figyelmesen, nem azt mondtam, hogy seggeld be, hanem vedd a fáradtságot, hogy felkészülj. Ha olyan szupertehetség vagy, akkor tán kellene tudni helyesen értelmezni."
És mit jelent a felkészülés? Tán nem a beseggelést? (Csak mert másra vizsgán nincs szükség.) :)
Szóval szerintem helyesen értelmeztem.
"Ezzel a „sztorival“ (amiben egyébként szerintem a legfelháborítóbb, hogy te még jópofának is tartod, és büszkén meséled) pontosan azt erősítetted meg, amit már korábban is mondtam neked: nincs benned semmi alázat a szakma iránt."
A vizsgának a szakmához nem sok köze van, mivel a szakma nem a szabályok visszaböfögéséről szól, hanem az alkalmazásukról, a vizsgán pedig alkalmazni nem kell általában, csak visszaböfögni; tehát ha én a vizsgát a szabályok visszaböfögése nélkül is ki tudom hozni elégségesre, azzal nem vétek a szakma ellen, sőt: "cigánykodni" nemcsak vizsgán érdemes, utána az életben is ez történik, pl. bíróság előtt mégtöbbet kell "cigánykodni". :D
guba,
"[...]ha nem ismered a jogszabályt, akkor nem tudod alkalmazni sem[...]"
igen, és ha alkalmaznod kell, akkor szükségképpen meg is ismered.
A legutóbbi hozzászólsásoddal egyebekben teljesen egyetértek. :)
cat,
"én amúgy nem egy helyről hallottam már, hogy ha valaki beseggeli a jogszabályokat, de nem ért az egészből gyakoraltilag semmit, 3-as érdemjegyet kap vizsgáján…"
sőt! A legtöbbje így kap 5-öst is (jogon).