Azokat vittem túlzásba, amiket komolyan számon kértek: munka, polgár, nemzetközi mj, asszem más nemis volt.
Off - topic
Amúgy gondolj bele, ha annakidején nem megy szét a csoport, most lehet, hogy ott tanítanánk a kollíziósat. :D
Kollíziósat én szívesen tanítanék. Polgárt is, de a polgárhoz szerintem sokkal több gógyi kell, nagyobb tudás, szerteágazóbb ismeretek. A kollízióhoz elég az az egy könyv, plussz még a Mádl-Vékás. Vékás marha jól ír. Abból kell inspirálódni. :DDD
Impy!
A "polgárt" meg ha így hívod, hagyd meg itthon Orbánnak, majd közel kétharmados alapon, vagy ahogy régen nekünk is mondták Nelson Mandelának, hiszen ő még azért harcolt.
Ha tanítanál meg kéne jelenned élőben, (ami tudjuk számodra már "net" nélkül "Impossible".
erre én is allergiás vagyok.
na megyek Spanyolba! :PPPPPPPPPPP
Imp,
Rosszul látod a dolgot. Pl. az NMJ-hez idegen nyelveket kell(ene) tudni, a magyar polgári joghoz elég a magyar. Senki sincs, aki az egész PJ-t tudná. Az egyik személyi joggal, vagy (és) családjoggal foglalkozik, a másik dologival, a harmadik kötelmivel, a negyedik, szellemi alkotásokkal, az ötödik társasági joggal, a hatodik öröklési joggal. A másik, hogy a való életben nincsen anyagi jog eljárásjog nélkül, az oktatásban/ tudományban ma ez szétválasztott: aki anyagi jogász, az anyagi jogász, aki eljárásjogász, eljárásjogász, a kig.-et kivéve tanszékileg is elkülönülnek. Ehhez hozzájön, amit Engel Pál történész mondott nekem, aki akkor gimnazista voltam: "Hidd el, hogy nem lehet két-három kisebb területnél (részterületné) többet eredményesen művelni egy tudományban sem." Igaza volt. (Érdekesség: gimnazistaként tegezett, egyetemistaként magázott. Igazi, régi vágású figura volt.)
Sunshine after the rain.
bajussz Spanyolországba, Írországba utazgat:-D. Jól élnek az ügyvédjelöltek:-D.
Sunshine after the rain.
Marci, egy helyen polárnak hívta, mint azt a dzsekit:-D.
Sunshine after the rain.
Írországba még nem kaptam meghívást, de jelenlegi állás szerint nem is mennék, mert ott nagyon terjed a h1n1. Bár pénteken kapok oltást.
Spanyolországba februárra foglalok jegyet, akkor 15 fokkal melegebb van, mint itthon:)
nem vagyok jelölt, van rendes állásom:D
Kedves bajussz,
nem tunt fel, hogy oly nagyon terjedne a kor:)
Kedves Impossible,
ha az NMJ-t a vekas konyvbol akarnad tanitani, akkor az regen rossz...;)
Kacsa11
Bajussz: ez nem igaz. Ősszel tényleg melegebb van (októberben voltam ott, kb. 30 fok volt), de télen kb. ugyanolyan mint nálunk. Ehhez délebbere kellene menned :). A kór pedig bárhol elérhet.
"nem vagyok jelölt, van rendes állásom:D"
Ezért tudsz utazgatni. Én meg ironizáltam szegény jelöltek sorsán:-D.
Sunshine after the rain.
Rexor: de igaz! :)
http://www.koponyeg.hu/vilagjaro.php itt csekkolhatod pl Budapestet, és Barcelonát, havi átlagok vannak, min és max.
Kacsa: még nem, de ki tudja mi lesz egy hónap múlva. Mondjuk akkor én már védett leszek.
Egy dolog a statisztika, és más dolog, hogy mi az adott helyen adott időpontban az éghajlat. Pl. áprilisban Londonban tavasz volt, itt meg téli hideg. Párizsban olyan savas esőt kaptam érkezéskor novemberben, hogy szinte kimarta a szememet, amíg meg nem találtam a szállodát, utána viszont végig kellemes idő volt. Brüsszelben szép volt tavasszal a reggeli virágpiac, és jól elbeszélgettem egy közeli csipkeboltban a hölgyekkel franciául a régi csipkékről:-D.
Sunshine after the rain.
ó micsoda ismereteid vannak. biztos csak lestek a hölgyek;)
most írta az egyik haverom, aki kinn él Valenciában, hogy 10 fok alá egész évben nagyon nagyon ritkán megy a higanyszál.
most itt is jó idő van, megyek is bringázok 1-2 órát az erdőben, utána természetesen krémesezés! :D
Kacsa,
mi a bajod a Vékás-könyvvel?
És szerinted miből kellene tanítani?
Leg,
egyetemistáknak nem kellenek extra ismeretek, alapképzés van, szerintem örülhetnek, ha a Vékás-könyvet megértik. Akit jobban érdekel, az meg ássa bele magát más könyvekből, felőlem.
Egyébként meg tudok idegen nyelveket, csak nem azon a szinten mint kacsa (egyelőre), meg egyetemisták tanításához elég a magyar nemzetközi magánjogból meg polgárból.
És miért ne hívnám polgrának vagy polárnak? Tudjátok, miről van szó, én meg tudom, hogy rosszul mondom. :D Ezekután semmi értelme polgári jogozni, az elég volt államvizsgán.
Kacsa,
Leg,
egyetemistáknak nem kellenek extra ismeretek, alapképzés van, szerintem örülhetnek, ha a Vékás-könyvet megértik. Akit jobban érdekel, az meg ássa bele magát más könyvekből, felőlem.
Egyébként meg tudok idegen nyelveket, csak nem azon a szinten mint kacsa (egyelőre), meg egyetemisták tanításához elég a magyar nemzetközi magánjogból meg polgárból.
És miért ne hívnám polgrának vagy polárnak? Tudjátok, miről van szó, én meg tudom, hogy rosszul mondom. :D Ezekután semmi értelme polgári jogozni, az elég volt államvizsgán.
Kacsa,
Leg,
Kedves Impossible,
pont az a bajom vele, hogy érthetetlen és értelmetlen...:)
mintha maguk az írók sem lettek volna tisztában a dologgal...:)))
kiváncsi vagyok, hogy a róma I-II-t neves professzoraink hogyan dolgozzák fel...:)
Kacsa11
Kedves kacsa,
attól még, hogy valamit nem értesz, nem értelmetlen. :DDD
Kacs: "Kedves Impossible,
pont az a bajom vele, hogy érthetetlen és értelmetlen…:)
mintha maguk az írók sem lettek volna tisztában a dologgal…:)))"
Én a Burián-Kecskés-Vörösből tanultam, így véleményt nem tudok az említett kötetről mondani, mert csak a beleolvasás szintjén ismerem. Viszont sok jogi tankönyvre igaz az utolsó mondatod.
Sunshine after the rain.
bajussz: "ó micsoda ismereteid vannak. biztos csak lestek a hölgyek;)"
Na igen:-), csinosak is voltak, én pedig ezen felül az árak miatt lestem. A régi csipketerítők 10x olyan drágák, mint az újak...
Sunshine after the rain.
akkor régi cérnából kell varrni:)
na egyszer majd Frnaciaországot is megjárom, annyira olcsók a repülőjegyek.
nem túlzás, de pl Milánóba olcsóbb a repülőjegy, mint elutaznom innen Bp-re, pedig én is Magyarországon élek
Egyesek nem átallanák az állóhelyet is bevezetni a (fapados) repcsiken:-DDD. És a mellékhelyiség használatáért is zsét kérnének...
Sunshine after the rain.
állóhely repcsin a biztonsági előírások miatt kivitelezhetetlen
ha pénzt kérnének a TOALETT:) használatáért, akkor pedig megmondanám, hogy vagy beengednek, vagy a pilótafülkébe fogok menni a dolgom végezni.
nem mintha azt az 1 eurót gond lenne kifizetni, de ragaszkodjunk az elveinkhez:D

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02