Off - topic

Kacsa1111 # 2009.11.20. 09:16

Kedves bajussz es Legislator,

az allohelyeken a ryanair gondolkozik, de erosen...a boeing-gel mar fel is vettek a kapcsolatot, hogy meg lehet-e muszakilag valositani.
a terv szerint minden gepen 20 ulohelyet (pedig mar igy rohadt szukosek a gepeik) at 60 allohellye...
az elso 20 allohely ingyenes lenne, a tobbi pedig felaron menne el...

Kedves Legislator es Impossible,

a voros-burian konyvbol tanultam magam is...
a vekas madl-ba bele-bele olvasgattam...

az utobbi sokkal erthetobb.

az mar mas kerdes, hogy most igy par evnyi gyakorlattal mar ez is megmosolyogni valo...:)

Kacsa11

Legislator # 2009.11.20. 09:16

Mondjuk általában nem a saját pénzemen utazom repcsin, de ilyen fapados izébe nem mennék bele, hogy még a levegővételért, és a gépen ott hagyott dolgaim visszaszolgáltatásáért is pénzt kérnek, a szendrókról és üdcsikről nem is beszélve:-D, hogy aztán még egy csomót utazzak valami világvégi repülőtérről a vágyott úticélig.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.11.20. 09:35

Kacs,

"Kedves Legislator es Impossible,

a voros-burian konyvbol tanultam magam is…
a vekas madl-ba bele-bele olvasgattam…

az utobbi sokkal erthetobb.

az mar mas kerdes, hogy most igy par evnyi gyakorlattal mar ez is megmosolyogni valo…:)"

Eddig úgy tűnt, hogy e könyvet csúnyán leoltottad:-).

Bajussz,

Én nem mennék fapadossal, bár nem én fizetem a jegyet:-).

Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2009.11.20. 09:44

Kedves Legislator,

elírtam:)
az voros konyv az érthetobb:)

a fapadosokkal nincs gáz, ha elotte tájékozódsz...
a reptér nem mindig található távol.
a ryanair pl. dublin egyetlen nemzetkozi repterére hozott...a lufthansa is itt száll le.

Kacsa11

Legislator # 2009.11.20. 10:06

Rulez, én jövőre Tallinba készülök, és talán lesz egy másik ország is, Kacsa sejti, hogy melyik:-D. Tallinnal szemben rögtön ott van Helsinki, és Oroszo. sincs távol. Szerintem a Ryanair meg a Skyeurope úgysem visz el Tallinba, no meg nem én fizetem:-D.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.11.20. 10:07

Mondjuk én már a Malév gép ülésébe is alig fértem bele:-D, mi lenne egy fapadosnál?

Sunshine after the rain.

bajussz # 2009.11.20. 10:27

sokat utazom itthon is, és a környező országokban is, de repcsivel ritkán megyek csak, azokkal annyira nincs még tapasztalatom, de remélem tavaszra okosabb leszek

ha nekem is fizetnék az utat, én is szívesebben lennék biznisz class utas, majd egyszer eljön az az idő is:)

Kacsa: "az elso 20 allohely ingyenes lenne, a tobbi pedig felaron menne el"

felár ugye, és nem félár? úgy lenne logikus

odakinn van egy jó thai étterem, ha ott vagy még, nézz be, Enikőt puszilom :))

Impossible # 2009.11.20. 10:29

Leg,

a repülőbe magába beférsz, az a lényeg. :D

Kedves Kacsa,

Vörös Imre is nagyon jól ír, a másikat meg én nem olvastam. :D De Vékás Lajos is jól ír (öröklési jogot). Mindegyik nagyon hallgatóbarátan fogalmaz, jól magyaráz. Meg az NMJ jó tárgy, rövid, könnyű, és hasonlít a polgárra, mégsem annyira összetett. Szóval azon a tanszéken szívesen maradtam volna. De a nemzetközi gazdasági kapcsolatok joga, ami az NMJ folytatása volt, na az már nem tetszett.

Legislator # 2009.11.20. 12:32

Impiboy írta: "Leg,

a repülőbe magába beférsz, az a lényeg. :D"

Most még...:-D.

Szintén ő firkálta:
"Meg az NMJ jó tárgy, rövid, könnyű, és hasonlít a polgárra, mégsem annyira összetett."

Ha tudományosan akarod művelni, minimum angolul, franciául, és németül kellene a szakirodalmat érteni (más kérdés, hogy ennek hányan tudnak valóban eleget tenni).

Bajussz,

Csak economy class, de arra a 2-3 órára mindegy:-D.

Sunshine after the rain.

bajussz # 2009.11.20. 13:58

az egyik ismerősöm most tartja a próbatanítását egyetem alatt.

ez a 2. suli, ahol van éppen, és most is mesélte, hogy drogoznak a gimi harmadikosok.

én ezt alig tudom elhinni. ráadásul vidéki kisvárosban

Ildikóka82 # 2009.11.20. 15:30

"Vörös Imre is nagyon jól ír, a másikat meg én nem olvastam. " by Imp
Hát ez elég fura, nálunk nem lehetett úgy átmenni vizsgán/ZV-én, hogy egyszer nem olvastad el Mádl/Vékás-féle könyvet illetve a fontosabb dolgokat (Vételi E. stb.) nem rágtad át belőle...

Jövőre Svédországba fogok utazni (rokonokhoz), jövő ilyenkorra tervezem, jó lesz, ég nem voltam skandináv országokban.. :)

Iwikó

Ildikóka82 # 2009.11.20. 15:30

még

Iwikó

Impossible # 2009.11.20. 16:04

Ildi,

én sok fontos dolgot nem olvastam el. :D

bajussz # 2009.11.20. 16:05

de ott szőkék az emberek! :)

Impossible # 2009.11.20. 16:05

Leg,

nem akarom tudományosan művelni, csak megélni. :D

Ildikóka82 # 2009.11.20. 16:15

bajussz,

és az baj? :)

Iwikó

bajussz # 2009.11.20. 16:25

nem baj a'

aki szőke, az el tud vegyülni. svédül tudsz?:)

Ildikóka82 # 2009.11.20. 16:41

svédül nem, de a rokonaim kb. 1 év alatt elsajátították...elég érdekes nyelv :)
jól tették, hogy kimentek, jobban jártak, cserébe mi "megörököltük" a shar pei kutyusukat. :)

Iwikó

Ildikóka82 # 2009.11.20. 16:42

állítólag náluk még a takarítók is beszélnek angolul(pl. az angol nyelvű filmek nincsenek leszinkronizálva, hanem feliratozzák őket a trévében..)

Iwikó

bajussz # 2009.11.20. 16:49

a shar pei a ráncos kiskutya, de cuki:)

aki kimegy külföldre, szintem mindenki jobban jár, mint itthon.

Ildikóka82 # 2009.11.20. 16:57

shar pei-ek ennivalóak és nagyon okosak, most is amikor hazamentem a szüleimhez a kutya egyszerűen nem hagyott élni, mindig a fenekemben volt :)) nagyon ragaszkodik hozzám és igényli a szeretet. (a mi családunk kicsit túlzásba is viszi a kutyaszeretet pl. külön túrórudi, ágyikó minden emeleten stb..)

Iwikó

bajussz # 2009.11.20. 17:00

az állatok már csak ilyenek.

az egyik ismerősömnél nem lehet a hűtő felső polcáról megenni semmit, mert az a cicapolc. cicatej, cicatejfől, cicasonka, 2-3 féle, ez-az :))

Legislator # 2009.11.20. 17:06

Egyszer láttam egy svéd nyelvű filmet, kb. német alapú, hollandba oltott furcsa nyelvnek tűnt.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.11.20. 17:07

...trévében XD...

Sunshine after the rain.

bajussz # 2009.11.20. 17:10

a hollandot lehet még oltani?