Pozitív srác vagy:-). Mármint a hozzáállást illetően.
Sunshine after the rain.
Pozitív srác vagy:-). Mármint a hozzáállást illetően.
Sunshine after the rain.
Köszi, Leg :) de azért ő nyilván az érdekemben beszélt, és tulajdonképpen jót akar nekem. Én igyekszem ezt nézni.
Bocs, Imp, remélem soha nem találkozom az unokatesóddal, mert az arccsontja bánná... Nem bele kell rúgni a földön fekvőbe, meg műdumát nyomni. A munkakeresés olyan, mint a vizsgáztatás...szinte sosem a legjobbak kapják a legjobbat.
Sunshine after the rain.
És mielőtt valaki félreértené, ezzel senkit sem akartam leszólni, csupán kicsit más rugóra jár az agyuk, én úgy vettem észre. :)
Erre azt fogja írni, hogy nem jól látod, és ő nem ilyen, és még igaza is lesz. Csak magaddal szúrsz ki... ismerem őket. :D
"az igazi ügyvéd onnan ismerszik meg, hogy talárban bohóckodik, minden papírfecnire, ami a keze ügyébe kerül szárazbélyegzőt nyom, és hogy a jelöltjét nem fizeti meg…:) mindenki más „tanácsadó“:)))"
Kedves Kacsa!
Nagyon sok ügyvédet ismerek, aki szinte csak abból él, hogy talárban "bohóckodik", meg szárazbélyegzőt nyomkod minden "papírfecnire".......
Én nem vagyok ügyvéd, úgy hogy jót mosolyogtam az "igazi ügyvéd"-re vonatkozó fogalmi meghatározásodon, de nem tartom kizártnak, hogy ezen néhány ügyvéd igencsak megsértődne. (Gondolom Te a "tanácsadó" kategóriába tartozol.....)
Nálunk dolgozott néhány évig egy srác, aki nemzetközi ügyvédi irodából jött (és az ottani munkája során valóban soha nem kellett talárt viselnie).
Ő úgy foglalta össze az ottani munkáját, hogy a nap 24 órájából 26-ban mindenféle nagyképű külföldi macskajancsinak kellett a kívánságait lesni, meg bármilyen baromságot kitaláltak azonnal utánanézni, kidolgozni. Ezek az otthon "huszadiksenkik" velük kb. úgy viselkedtek, mintha a jóisten földi helytartói lennének, a magyar ügyvédek meg a rabszolgáik.
Kedves Kacsa,
tudom, de én 3 órán keresztül hallgattam... ok, már úgyis hajlamos voltam arra, hogy sajnáljam magam, ebből a szempontból még jól is jött, de legalább egy kis megértés jól esett volna (amiből egy grammnyit nem kaptam, sőt... :D ). Mondjuk annak idején ő sem kapott. Ez van.
Ha pedig megszokásból napközben jó hosszú ideig mindig ott is marad a kezük, akkor nem tudnak jó mélyen belenyúlni az ügyfél zsebébe...
Majd a vidékiek...!
Továbbá a tavalyi tél olyan hideg volt, hogy számos pesti ügyvéd a saját zsebébe dugta a kezét! :-)
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
majd ha ügyvédek lesztek, ti sem fizetitek meg a jelöltet:)
az én főnököm anniyra sóher volt, hogy a saját számláira alig adott pénzt hogy befizessük. nagykegyesen odadobta a pénzt
undorító
Kedves Impossible,
unokatesódnak azért valahol igaza van...
és még messze vagyunk a rekordtól.
Kedves Egyjogász,
az igazi ügyvéd onnan ismerszik meg, hogy talárban bohóckodik, minden papírfecnire, ami a keze ügyébe kerül szárazbélyegzőt nyom, és hogy a jelöltjét nem fizeti meg...:)
mindenki más "tanácsadó":)))
kiváncsi vagyok, hogy vajon a sok kamarai ötletbörzén (amik jórészt arról szólnak, hogy miképpen korlátozzunk létszámot) felmerült-e, hogy előírnak valamiféle bérminimumot a jelölteknek...mondjuk a minimálbér kétszeresét?
Kedves Legislator,
vettem. 9.
Kacsa11
dr. jur. Segíthetek Imp
Ja: nettó
Igen, szóval én már komolyan gondolkodom a mekdonáldszon. Ott fizetnek simán 100-at.
Arra is nagyobb összegű fogadásokat mernék kötni, hogy a titkárnő fizetése jóval meghaladja a jogvégzett jelöltekét...:)))
Az egyik haveromnak vágta a képébe a principálisa (amikor néhány hónap után megkérdezte, hogy miért csak titkári feladatokat kell végeznie, és miért nem kap érdemi jogi munkát), hogy azért, mert "egy jó titkárnőt azt jól meg kellene fizetnem, jelöltet meg kapok bagóért is"...és szintén az a szomorú, hogy igaza volt.....
Tudod, mi a szomorú? Hogy nem én minősítettem extrának... :DDD És ez komoly. Egyébként jó hangulat, jó berendezés, stb stb, jó titkárnő... :D
Hát az baromira szomorú, ha azt extrának kell minősíteni, hogy egy ügyvédi iroda betartja a jogszabályt, és kifizeti a minimálbért....
Persze várd ki a végét, lehet, hogy az Mt-ben meghatározott maximális munkaidőt messze meghaladó gályázásért fizetik azt a minimálbért...:))
A jómúltkor voltam egy munkaügyi előadáson, ahol a Felügyelőség képviselője sztorizott, hogy így az építőipar, úgy a kereskedelem, bárhová mennek, tudnak szabálytalanságot találni. Egy fiatal srác (talán jelölt?:)) megkérdezte, hogy ügyvédi irodákban hányszor ellenőrzik a munkaügyi előírások betartását. A válasz lényege az volt, hogy ott inkább nem próbálkoznak.....
Hogy fogok-e, azt még meglátjuk. Az a baj, hogy nem elég jónak lenni, hanem a legjobbnak kell lenni. 20-30 vagy ki tudja, mennyi jelentkező közül ez eléggé nehezen megy, bár itt úgy vettem észre, végre felfigyeltek rám. De lehet, hogy ez sem elég. Ennél az irodánál az az extra, hogy ők oda is adják a minimálbért. Az ügyvéd unokatesóm úgy lebarmított, mi az, hogy nincs munkám, hogy nem hittem a fülemnek. Ok, igaza van, ennél mégjobban is igyekezhetnék. Végülis mindent lehet fokozni.
Szuper, Imp, ezt 8-án megünnepeljük! :-) És hol fogsz dolgozni?
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
A mostani lesz a rekord létszám?
Na megvolt az interjú, remélem, a talin már úgy mesélhetek róla (ha érdekel valakit :D ), hogy ott dolgozom. Eléggé meg voltak elégedve, de ki tudja, mire elég ez... unokatesó meg jól kiosztott, de úgy, hogy még másnap is a hatása alatt voltam, az kész. Senkinek se kívánom. :D Jobban kell igyekezni, mégjobban, mégjobban... miután beledöglöttünk, még akkor is. Hol vagyok én ettől, őrület. :P
9
Sunshine after the rain.
Leg nagyon túloz, de valóban szívesen jönnék.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
8(?):)
Kacsa11
Nekem vidéki turném van aznap, de ha emberi időben visszaérek én is csatlakoznék.
akkor bajusszal és Csipkével együtt immáron 7...
alakul.:)
Kacsa11

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02