Álláskereső jogászok

Egyjogász # 2009.09.02. 16:03

"Én nem hiszek abban, hogy egy jogszabályból véletlenül marad ki valami, mert a kodifikátorok is képzett szakemberek, de nekik is a jogalkotók diktálnak."

Ami jogalkotás terén néhány éve folyik, azt inkább nem kívánom minősíteni, mert csúnya lenne.....

Ha olyan szuperek és átgondoltak azok a jogszabályok, miért kell egyeseket évente többször is módosítani, sok esetben még a hatályba lépésük előtt.....

Ma elemeztük Gordonka nagy üdvrivalgással fogadott lex BKV rendeletét (amely alapján a legutolsó kis önkormányzati cég csoportvezetőinek a bérét is közszemlére kell tenni, úgy hogy megint átestek a paci túlsó oldalára), első blikkre hat ok miatt tekinthető alkotmányellenesnek.....

Csak azon lepődtem meg egy picit, hogy Jóri Andris is üdvrivalgott, majd ha ír neki Lópici Gáspár csoportvezető az Alsófaluvégi Önkormányzati Légykapkodó Kft-tól, hogy az ő bére (mint személyes adata) mi a túrótól közérdekű adat, és hogyha az Adatvédelmi törvény azt írja, hogy ilyen adatok közzétételt csak törvény rendelheti el, a Gordonka rendelete meg még azért nem törvény, majd elgondokodik......

Kacsa1111 # 2009.09.02. 15:38

Kedves Impossible,

szerintem jelentkezz hozzájuk...most úgyis hírdetnek:)
energia szektorral gondolom teljesen képben vagy:)))

ha mégsem vennének fel, akkor biztos lehetsz benne, hogy ott dolgozom :)))))))))))))))

Kacsa11

Impossible # 2009.09.02. 14:10

Szerintem viszont Andrékó, vagy ha nem, akkor valamikor közöd kellett legyen hozzájuk. De nem nyomozok utánad, szóval hagyjuk is a témát.

Impossible # 2009.09.02. 14:09

Jó, annyira nem izgat. :P

Kacsa1111 # 2009.09.02. 14:04

Kedves Impossible,

van egy pár...sok sikert!:)

Kacsa11

hunfrakk # 2009.09.02. 13:49
Impossible # 2009.09.02. 13:23

Budán nemzetközi iroda???
Na majd szétnézek. :D

Nem a raifeissen fekete betűi, hanem az andrékóé... azért voltam annyira józan, hogy ne olvassam félre. :D

Kacsa1111 # 2009.09.02. 13:19

Kedves Impossible,

jamerthogy ők a raiffeisen épületében vannak és azért sárga épület fekete betűkkel!:)

ha szerinted ott dolgozom, akkor ott dolgozom...pedig nem kelek át a dunán munkába menet, oszt mégis budán lakom:)))

Kedves 30-06,

ez csak neked mese:)))

Kacsa11

Impossible # 2009.09.02. 12:14

Szal akkor nem Andrékó Kinstellar. Szerintem pedig az. De végülis mindegy.

bajussz # 2009.09.02. 11:48

BUNDA! :D

Kacsa1111 # 2009.09.02. 11:14

a sárga épületes duna partos hülyeséged erre vonatkozott? hogy ott dolgozom-e?
mi van a sárga épületben?

nem sárga épületben dolgozom...

Kacsa11

Impossible # 2009.09.02. 11:03

Kacsa, te úgy írsz, mintha már legalább 50 lennél, közben meg...nem tálalom ki, mennyi vagy, de én tudom. :D

Amúgy amit tippeltem a munkahelyedre vonatkozólag, az trafált?

Kacsa1111 # 2009.09.02. 10:51

Kedves Impossible,

ne feszegesd ezt a témát, mert már megint az orrodra lesz koppintva...:)

Kedves 30-06,

Én nem hiszek abban, hogy egy jogszabályból véletlenül marad ki valami, mert a kodifikátorok is képzett szakemberek,...

mert még túl fiatal vagy...
az IRM-ben a legmagasabb a dilettáns/négyzetméter arány...:)

Na most az ügyvéd feladata, hogy biztosítsa az ügyfelének azokon a kiskapukon való átjutás problémamentes lehetőségét, amit a jogalkotók saját maguknak hagytak meg.

azok az ügyfelek, akikkel én foglalkozom, mindig azt kérdezik meg, hogy a jog miként rendelkezik (mert üzleti döntéseiket egy valós, lehetőleg világos kép alapján szeretnék meghozni)...nem azt miként lehet kiskapukat találni...de valszeg nem ugyanazon ügyfélkörrel dolgozunk.;)

Kacsa11

bajussz # 2009.09.01. 17:55

az se mindig a becsületességen "alapul"

Impossible # 2009.09.01. 17:04

bajusz,

azért a jog nemcsak arról szól, ami a becsület körén kívül esik. Becsületes dolgokra is van szabály, pl. házasság.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.01. 16:18

30-60, ez vegytiszta cinizmus. (És egy kicsit talán mentegetődzés is.)

Legislator # 2009.09.01. 14:43

"Legalább egymilliárd forintnyi, törvényben nem garantált étkezési jegyet, üdülési csekket és ajándékutalványt osztott szét nyolc minisztérium a munkatársainak a válság kitörése óta, adja hírül a Magyar Nemzet.“

Tegyük fel, hogy az újságíró igazat írt. A fentebb leírtakért (gazdasági világválság idején) a Horthy-rendszerben és a Rákosi-rendszerben kötél járt volna annak, aki ilyet kitalál:-). De legalábbis hivatalvesztés.

Sunshine after the rain.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.01. 09:53

„A jog ott kezdődik, ahol a becsület véget ér.“

Inkább úgy, hogy a "jog feladata"...

bajussz # 2009.09.01. 09:38

"Votlam olyan „interjún“, ahol azt mondta az illető (szerencsére nem jogász végzettségű), hogy „itt igazándiból az lenne a lényeg, hogy hogyan tudnánk megkerülni a jogszabályokat“. "

A jogásznak ez !is! a feladata.

Egy idézet fateromtól: "A jog ott kezdődik, ahol a becsület véget ér."

Van aki bevállalja, van aki nem. Jól tetted, hogy nemet mondtál.

Ildikóka82 # 2009.09.01. 09:03

"Jutalomeső a minisztréium munkatársainak
2009.08.27
Legalább egymilliárd forintnyi, törvényben nem garantált étkezési jegyet, üdülési csekket és ajándékutalványt osztott szét nyolc minisztérium a munkatársainak a válság kitörése óta, adja hírül a Magyar Nemzet."

Ezért "szeretem" ezt az országot....

Iwikó

Ildikóka82 # 2009.09.01. 08:02

8 éves munkatapasztalat....bocs....

Iwikó

Ildikóka82 # 2009.09.01. 07:51

http://jobline.hu/…o-allas.aspx

újabb droid meló, azért a semminél több, Imp próbálkozz...!

Iwikó

Egyjogász # 2009.09.01. 05:17

Volt itt a Fórumon néhány hete egy kérdező, akinek pont az volt a kérdése, hogy joghallgatóként megvehet-e egy ügyvédi irodát (ügyvédestől), úgy, hogy az biztosítsa neki a szakvizsgához szükséges gyakorlati időt, aztán ha leszakvizsgázik, az egész ügyfélkör az övé legyen. Nekem úgy jött le, hogy a hallgató úgy képzeli, hogy megveszi az ingatlant, és az ügyvédet (jó volt a kifejezés: kilóra), azaz az Iroda már hallgatóként az övé lenne.

Lehet, hogy most ő hirdet.