Álláskereső jogászok


Kovács_Béla_Sándor # 2015.08.29. 11:24

Úgy értik, nem dohányoznak az irodában. Jó cég.

Sherlock # 2015.08.29. 10:19
bonae fidei # 2015.08.19. 18:49

Valakinek esetleg lenne tanácsa az előző hozzászólásommal kapcsolatban?

elektrahun # 2015.08.11. 17:04

Sziasztok!

Ügyvédjelölti interjún írásbeli teszttel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

Összesen kb. 2 órát ölelne fel (a "szóbeli" résszel együtt), és tanácstalan vagyok hogy mivel/mire készüljek..

Köszönök minden választ előre is!

bonae fidei # 2015.08.09. 16:14

Sziasztok!

Nem találtam jobb topikot, úgyhogy jobb híján ide írom.
Utolsó évem előtt állok jogász szakosként és egyre közelebb a munkába állás ideje. Mikor elkezdtem az egyetemet eltökélt szándékom volt, hogy én márpedig ügyész akarok lenni, aztán ahogy telt az idő a tanároktól hallott elejtett mondatok és más csoportárak által mondottak elbizonytalanítottak, hogy oda bekerülni szinte lehetetlen ha nem vagy valakinek a valakije, így szépen lassan le is mondtam róla. Mostanában elkezdett érdekelni az ügyvédkedés. Valaki tudna tanácsot adni, mi az amit figyelnek az ügyvédek mikor bojtárt választanak? Milyen ügyvéd mellé lenne érdemes jelentkezni? Értve ezalatt, hogy a bojtárkodási időszak alatt tényleg tudásra tegyen szert az ember. Milyen fizetésre lehet számítani? ( Ugye sokaknak rémlik gondolom a tapasztalattal fizetek eset :D, ezt szeretném elkerülni) Igazából bármilyen tanácsot szívesen fogadok.
Gondolkoztam még rendőrségen is, de inkább csak mint "ló nincs szamár is jó", valamint egy minisztériumba is nagyon szívesen dolgoznék de ahogy elképzelem ez még inkább "belterjes", ha lehet ezt mondani.
Ha nem igazán találok olyan helyet, amire azt tudnám mondani, hogy megéri ott maradni, akkor mindenképp megpróbálom a fogalmazói versenyvizsgát már csak azért is, hogy később elmondhassam legalább megpróbáltam. Ami érdekel leginkább az nem meglepő módon a büntetőjog, TDK dolgozatot is ebből írtam.
Köszönöm mindenkinek aki elolvasta, kicsit hosszúra sikeredett és tényleg örömmel fogadom mindenki tanácsát!

Ramina # 2015.07.28. 16:40

Köszönöm a gyors válaszokat:) Akkor csak a munkáltatótól kell kérnem egy igazolást, és ha ott töltöm el a 3 évemet akkor azt benyújtani a szakvizsgabizottsághoz?

Az ügyvédi kamarára gondoltam, mert azt hittem bármilyen jogi tevékenységet végzek tagja kell hogy legyek, de akkor a válasz szerint nem :) Tehát csak akkor kell a kamara tagja lennem ha ügyvédjelöltként tevékenykedek?

Lehet hogy ezek nagyon laikus kérdések, de nem vagyok egészen tisztába ezekkel a dolgokkal még:)

Kovács_Béla_Sándor # 2015.07.25. 07:22

Ad notam: munkaügyi, egészségügyi, bérügyi, pénzügyi ...

Egyjogász # 2015.07.24. 22:28

Egyébként a tvr. szerinti munkakör elnevezés jogi előadó.

Mondjuk az is igaz, hogy annó nekem is fél évembe telt, amíg az illetékes HR-essel megértettem, hogy én nem jó gügyi előadó vagyok, hanem jogi előadó, és átkersztelték a munkaköröm nevét.....:)

Nem tudom, a munkaügyesek miért szerelmesek ebbe a "jogügyi" megnevezésbe.

Egyjogász # 2015.07.24. 22:23

"a munka megkezdésekor be kell jelentkeznem a kamarába?"

Milyen kamarára gondolsz?
A jogi előadóknak/jogtanácsosoknak nincs kamarája.

Dr.Attika # 2015.07.24. 16:29

Szia Ramina!
Beleszámít. Add be a jelentkezést, igazoltasd le a munkáltatóddal. Jobban is jársz mint az ügyvédjelöltek. neked nem kell igazolni a jelölti iskola elvégzését.

Ramina # 2015.07.23. 11:56

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem hogy a fogyasztóvédelemnél jogügyi előadó pozícióban eltöltött idő, beleszámít a szakvizsgához szükséges 3 évbe?
Ha beleszámít, akkor rögtön a munka megkezdésekor be kell jelentkeznem a kamarába?

Dr.Attika # 2015.05.26. 13:39

Akkor is.A kérelem beadásakor volt munkáltatód.

thalamus # 2015.05.26. 09:37

de én még nem vagyok ügyvédjelölt még nem jegyeztek be a kamarába még nem tettem le az esküt ez most lenne julius 1-én hogy bejegyeznek de sajnos elküldtek a próba idö alatt tehát most nincs munkáltatóm de viszont a papírokat már beadtam a kamarába és olyanok is kellettek amiket a munkáltató írt alá de ez a munkaadó már nem a munkaadóm mivel felmondott nekem.
Akkor így is igaz amit írtál?

Dr.Attika # 2015.05.26. 09:14

Nyugodj meg nem veszett el. 3 hónapig lehetsz ügyvédjelölt úgy, hogy nincs munkáltatód. Addig meg találsz.

thalamus # 2015.05.26. 09:09

Segítséget szeretnék kérni!
Mi van akkor ha már beadtam a kérelmemet az
ügyvédjelölti névjegyzékbe való bejegyzéshez ami junius 1-én lesz elbírálva de idöközben felmondott nekem a próbaidöben az ügyvédi iroda? Akkor most veszett a 60 ezer Ft regisztrációs díj + a 8 ezer Ft negyedéves kamarai díj amit befizettem érte? Ès ha idöközben találok egy irodát aki felvesz akkor elmehetek még a július 1-ei esküre vagy újabb kérelmet kell beadnom mivel a munkáltató megváltozott és csak a következö idöpontban lévö esküre mehetek el? Vagy lehetséges hogy kicserélik a papírokat vagyis munkáltatót és még megengedik hogy a julius 1-ei esküre elmenjek?
Mi van ilyenkor?

barrerra # 2015.01.28. 16:38

Nem, kedves suppahman, fuss neki még1x...

szuppermen # 2015.01.28. 15:46

Mert szerinted pékség, vagy mi?

Impossible # 2015.01.28. 15:30

azok szerinted iskolák? :)

barrerra # 2015.01.28. 14:11

Gondolom ezalatt az ájk-s végzettségeket értek, tehát ez lehet igazságügyi igazgatási szakon végzett személy, vagy igazgatásszervező, hr-es, nemzetközi igazgatási, mukaügyi és tb-i igazgatási, na meg persze jogász.

Én meg arra lennék kíváncsi, hogy jogi szakfordítót hol keresnek a fordítóirodákon kívül, hova érdemes jelentkezni ilyen jellegű pozícióra? Mert tervezem, hogy diplomázás után ezzel foglalkoznék + elkezdenék egy ilyen képzést valahol (szakfordító és tolmács szak).

Impossible # 2015.01.28. 13:55

Görögország?

Impossible # 2015.01.28. 13:53

"Elvárások:

Szakképzettség
Jogi iskolai végzettség"

Hol lehet jogi iskolába járni? Én jelentkeznék. :D

Oszwald Richárd # 2014.08.26. 15:58

Kár lenne, mert tényleg jó volna váltani olyan helyre, ahol azzal foglalkozhatnék, ami valóban érdekel. A mostani munkahelyemen is érdekes dolgokkal foglalkozom, de jobb szeretnék polgári jogi területre átkerülni.. :)

MJani # 2014.08.23. 22:42

Sziasztok!

Aziránt szeretnék érdeklődni, hogy mennyit keres sacc/kb. egy közjegyzőjelölt? Igazgatásszervezői és jogász végzettségem van, 4 éves közigazgatási tapasztalattal rendelkezem, és van egy felsőfokú angol és egy középfokú francia nyelvvizsgám. Jelen pillanat egy éve dolgozom egy kiemelt közigazgatási szervnél jogi referensként, és jelenleg a munkabérem 145.000,- Ft + kafi (ezelőtt egy katasztrófavédelmi szervnél dolgoztam 3 évet kevesebbért, de akkor még nem volt meg a jogi végzettségem, csak igazgatásszervezői volt). Igen, valóban nem magas a bérem, és szerintem máshol magasabb bérért is dolgozhatnék. Multinál nem igazán szeretnék dolgozni, bár tudom, hogy ott sokkal többet kereshetnék, viszont nem kevés ismerősöm kezdett el dolgozni banknál, állami cégnél, meg egyéb "mamutcégnél", és nagyon nincsenek megelégedve a munkájukkal. A közjegyzői munka már joghallgatóként is vonzott, mindig is érdekeltek a nemperes eljárások (főleg a hagyatéki eljárás, a szakdolgozatomat arról is írtam) - ha már 20-30 ezer Ft-tal többet kapnék, akkor lehet, hogy lépnék, ha nem, akkor lehet, hogy várni fogok szakvizsgáig. Véleményem szerint a 170.000,- Ft-os fizetés teljesen reális lenne.

Az infókat előre is nagyon köszönöm :)

nanten # 2014.08.23. 11:01

A kedvenc gyakornoki álláshirdetésem, komolyan:

OLGÁRI JOGI ÜGYEKKEL FOGLALKOZÓ BELVÁROSI ÜGYVÉDI IRODA GYAKORNOKOT KERES

Elvárások:

  • jó tájékozódási készség a városban
  • gyorsaság, ügyesség
  • precizitás, önálló munkavégzés
  • polgári jog iránti érdeklődés

Előny:

  • angol nyelvtudás
  • tapasztalat
  • nyitottság

Amit nyújtunk:

  • Rugalmas munkaidő beosztás, teljes mértékben tudunk az órarendedhez igazodni
  • Tanulási és fejlődési lehetőség
  • Tárgyalások és szakmai konferenciák látogatása, gyakorlati ismeretek megszerzése

Főbb feladatok:

  • Iratok, beadványok érkeztetése bíróságokon, földhivatalban
  • Postai ügyintézés
  • Jogi háttér összeállítása, jogszabályi kutatás
  • Későbbiekben iratok, beadványok szerkesztése
Egyjogász # 2014.04.27. 12:29

Nem tudom manapság hogy van, de amikor még főiskolára jártam nappalira, amellett kizárt lett volna napi 8 órában dolgozni. Persze, némelyik előadásról le lehetett lépni, sőt egyszer-egyszer akár egy napot is ki lehetett hagyni, de ha valaki már 2-3 napig nem ment, rá is kérdeztek, hogy beteg, vagy mi van vele?

Aztán a levelező mellett már akár napi 16 órát is lehetett dolgozni, akkor meg az nem tetszett a főnöknek, amikor vizsgaidőszakban eltűntem 3 hét tanulmányi szabira, azt pedig nyomifejűje már teljesen képtelen volt felfogni, hogy egy államvizsgára nem lehet 3-4 nap alatt felkészülni (a szakvizsgáról meg ne is beszéljünk).