Miskolc


Syncman (törölt felhasználó) # 2001.10.20. 10:25

Kedves mindenki!

Az irant erdeklodnek, roviden es tomoren, hogy mennyire elismert manapsag a Miskolci egyetem diplomaja. Azaz megeri e szenvedni vele?
A hozzaszolasokat elore is koszonom..
Syncman

Visitor # 2001.10.22. 13:28

Bocs, hogy rögtön a legdiszkriminatívabb esettel kezdem, de sajnos ilyen is van. Ez lehet, hogy nem a miskolci egyetemet, hanem az álláshírdetés feladóját minősíti, de akkor is elgondolkodtató...
A lényeg, hogy láttam egy olyan hírdetést, ahol ügyvédi iroda keresett ügyvédbojtárt olyan megkötéssel, hogy  az ideális jelölt nem a miskolci egyetemről származó diplomával rendelkezik... érdekes.

Syncman (törölt felhasználó) # 2001.10.23. 13:19

Koszi a hozzaszolast..:)
Nos igen en is hallottam ilyet bar megvallom oszinten nem ertem...tenyleg kokemenyen veszik az oktatast odalenn...Bar hallottam olyan jellegu hirdetest is, ahol kifejezetten a ME-n vegzetteket reszesitettek elonyben...
Masreszt viszont az is teny hogy neves egyetemeink is veszitenek regi fenyukbol...lsd ELTE...
mindegy...nehany ev mulva vegulis kiderul mennyit er a papir..

plebejus # 2001.10.24. 06:15

Erről is az az a véleményem, hogy az ember anyag számít.

Mindenesetre ténykérdés, hogy jelenleg a kritikusok is a Miskolci Egyetem polgári jogi műhelyét tartják az ország legjobbjának. Ennek igazságát kár is vitatni.

Az is tény, hogy Mikolcon kevés tanár buktat passzióból. Úgy tudom máshol az a szokás.(?)    


üdvözlettel: plebejus

Syncman (törölt felhasználó) # 2001.11.01. 23:31

Kedves plebejus!

Nos azt nem tudom meg, mennyire buktatnak passziobol, de erdekes a zhk javitasanak modja...Nade ez ellen nem tudunk tenni semmit, tehat megvitatni sem erdemes (vagy igen?). Koszonom a hozzaszolasod ez mar egy halovany remenysugar, ugyanis eddig szinte mindenki csak elkeseritett az uggyel kapcsolatban....Eddig azon kivul hogy igen gyenge nem tul sok erdemleges informaciot kaptam..:)

Kovács Jozsi # 2002.06.15. 21:00

[quote]Syncman írta - 2001.11.2 12:31
Kedves plebejus!

Ajánlanám figyelmedbe a HVG-t.
Nemzeti Akred. Bizottság felmérése:

  1. ELTE
  2. Miskolc stb. Azért ez talán jelent valamit...

bausan

lintie (törölt felhasználó) # 2002.07.11. 11:20

nekem pedig az a velemenyem hogy azt altalaban mindenki tudja, hogy a legjobb elmeleti kepzest Miskolcon adjak, ahol pedig kenytelen vagy gyakorlatot is tanulni, mert mindenki azt csinalja, az Pest.
en is a miskolci egyire jartam es mondhatom, hogy az elso ev egyetem utan eleg gyotro volt mert 5 ev alatt nem dolgoztam sehol a szakmaban, hogy valami hasznos ragadjon is ram!
most tovabbkepzem magam szinten a me - n, es mostani Pesten vegzett evfolyamtartsaim mondtak, hogy ok mar az egyetem alatt jeloltek stb. voltak!
de ha valaki doktorandusz akar lenni akkor ajanlom a miskolci egyit, de ez max. a halgatok 3% - a.

Kovács Jozsi # 2002.07.11. 20:35

Kedves Lintie!
1.'Pesten vegzett evfolyamtartsaim mondtak, hogy ok mar az egyetem alatt jeloltek stb. voltak!' Azért ha jogi egyetemet végeztél tudhatnád, hogy joghallgatóként bajosan lehet valaki jelölt.
2.Hülyéség azt mondani, hogy Miskolcon elméleti képzés van mert minden magyar jogi egyetemen elméleti képzés van. Pont ez a probléma a jogászképzéssel.Ma Magyarországon poroszutas oktatási rendszer divik: gyakorlat semmi, elmélet dögivel.
3. Tiszteletre méltó Mezei Barnára szeretnék hivatkozni, aki egy interjú alkalmával a magyar jogászképzést társadalmi mérnőkképzésként definiálta.(Büszke volt arra, hogy sikerült megakadályozni a jogi felsőoktatás szakjogászképzéssé történő degradálását ezzel is hangsúlyozva a múltrendszerben betöltött forradalmi szerepét... na de ezt hagyjuk)Az igazság az, hogy ÉN NEM AKAROK társadalmi mérnök lenni,ÉN NEM AKAROK 5 év után még 2 évet posztgrad.képzésre járni (az 5 éves képzésen belül kellene megoldani a szakosodást), ÉN NEM AKAROM társadalmimérnökként azt olvasni, hogy a külföldi cégek állandóan a szakjogászhiányra panaszkodnak stb...Az egyetem alatt sokmindenbe belekóstolunk de semmihez sem értünk.
Sorolhatnék még sok-sok ÉN NEM AKAROK kezdetű mondatot, de az elkövetkező 5 éven belül az általam annyira kívánt változások nem fognak bekövetkezni.
(Hülye lett ez a mondat mivel nem írtam le, hogy szerintem milyen változásokra lenne szükség.
Röviden:1.MEgtanulni szerződést írni
2.Megtanulni fogalmazni (nézzétek meg milyen hülyén fogalmazok)
3.Megtanulni beszélni (ez rosszabb a 2. pontnál)
4.Nyelvtanulás (szaknyelv)
5.Internetjog

Végezetül még egy ÉN NEM AKAROK kezdetű mondatot szeretnék írni- kedves lintie-
NEM AKAROK BÁNYAJOGOT TANULNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


bausan

yorick # 2002.07.12. 20:34

Syncman írta - 2001.11.2 12:31
Kedves plebejus!

Ajánlanám figyelmedbe a HVG-t.
Nemzeti Akred. Bizottság felmérése:

  1. ELTE
  2. Miskolc stb. Azért ez talán jelent valamit...

Ez igy volt,de aztán Dr.Lévay Miklós,(ME AJK dékán) irt egy helyesbitéskérő levelet. Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy menden jogi kar el tudja adni magát a legjobbként, ahogy minden rádió fel tudja tüntetni magát a leghallgatottabbként! Nehéz eldönteni, mert mindenhol más terület az erősebb, de nézzük meg pl. hogy hány alkotmánybiro, meg nemzetközi porondon sikeresen szereplő jogász került ki Miskolcról, és hány az ELTEről, ez már talán jelenthet valamit.


xtman

Kovács Jozsi # 2002.07.14. 21:36

Syncman írta - 2001.11.2 12:31

Ez igy volt,de aztán Dr.Lévay Miklós,(ME AJK dékán) irt egy helyesbitéskérő levelet. Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy menden jogi kar el tudja adni magát a legjobbként, ahogy minden rádió fel tudja tüntetni magát a leghallgatottabbként! Nehéz eldönteni, mert mindenhol más terület az erősebb, de nézzük meg pl. hogy hány alkotmánybiro, meg nemzetközi porondon sikeresen szereplő jogász került ki Miskolcról, és hány az ELTEről, ez már talán jelenthet valamit.

Van benne valami...Csak merő kiváncsiságból monnyá má híres jogászt aki Miskolcról került ki (1981-ben jött létre) Amúgy oda járok..


bausan

Béres-Deák Attila # 2002.07.15. 19:17

Pl. a FIDESZ-es Répássy


attika

Kovács Jozsi # 2002.07.16. 19:15

Na bravo!


bausan

gabor # 2002.07.24. 10:11
  1. én Miskolcra járok
  2. nagyon jó
  3. nehéz így pesti állást találni Miskolc telített
  4. a polgári műhelyről csak annyit hogy az országban a legjobb és pl a büntető tanszék feje a dékán 38 évesen lett prof valamit ez is elárul

Gábor

gabor # 2002.07.24. 10:14

ja és itt 4 féléves a közigazgatási jogi oktatás
más egyetemeken még a szabálysértési jogszabály számát sem tudják itt tananyag


Gábor

Béres-Deák Attila # 2002.07.24. 22:15

Nem ez a lényeg. Nem azt kell nézni, hogy mit tanítanak, hanem azt, hogy mit akarsz megtanulni. Nem az alényeg, hogy hol tanultál, hanem az, hogy mit tanultál meg. Némelyik kissebbségi komplexummal rendelkező ember próbál különbséget tenni aszerint, hogy hol szerezték a diplomát. A jó jogászt nem a diploma kiállításának helye jellemzi, hanem alkalmazott tudása.


attika

Kovács Jozsi # 2002.07.31. 18:11

Béres-Deák Attila írta - 2002.07.15 21:17
Pl. a FIDESZ-es Répássy
Grespik úr is Miskolcon koptatta a padokat...


bausan

Béres-Deák Attila # 2002.07.31. 20:09

Na látod! Vannak híres jogászok , akik Miskolcon végeztek. Legyél rá büszke!
Egyébként most augusztusban lesz 20 éve annak, hogy megkaptam az első diplomámat. Amikor ezt követően először szolgálatra jelentkeztem / frissen végzett honvéd hadnagyként / nálam volt diploma, leckekönyv stb. / . Senkit nem érdekeltek ezek a papírok. Ezt követően mindíg a teljesítmény érdekelte a felettem lévőket. Neked is azt javaslom, hogy ne azon gondolkozzál, hogy hol végeztél és milyen minősítéssel, hanem tünjél ki különös képességeiddel és érj el kimagasló eredményeket. Példa lehet a Répássy, akit le ' ..na bravoztál.' De lehet Grespik is, aki az egész ország előtt bebizonyította, hogy milyen egy igazi jogász./ Ismeri a jogot, tudja és meri is alkalmazni, mellesleg annak a népnek az érdekében , ahová tartozik. Javaslom kevesebb Mélykúti Ilonát nézz a televízióban. Helyette javaslom Bencsik Andrást, Lovas Istvánt, Bayer Zsoltot.


attika

Kovács Jozsi # 2002.07.31. 22:20
Béres-Deák Attila írta - 2002.07.31 22:09Na látod! Vannak híres jogászok , akik Miskolcon végeztek. Legyél rá büszke! Egyébként most augusztusban lesz 20 éve annak, hogy megkaptam az első diplomámat. Amikor ezt követően először szolgálatra jelentkeztem / frissen végzett honvéd hadnagyként / nálam volt diploma, leckekönyv stb. / . Senkit nem érdekeltek ezek a papírok. Ezt követően mindíg a teljesítmény érdekelte a felettem lévőket. Neked is azt javaslom, hogy ne azon gondolkozzál, hogy hol végeztél és milyen minősítéssel, hanem tünjél ki különös képességeiddel és érj el kimagasló eredményeket. Példa lehet a Répássy, akit le ' ..na bravoztál.' De lehet Grespik is, aki az egész ország előtt bebizonyította, hogy milyen egy igazi jogász./ Ismeri a jogot, tudja és meri is alkalmazni, mellesleg annak a népnek az érdekében , ahová tartozik. Javaslom kevesebb Mélykúti Ilonát nézz a televízióban. Helyette javaslom Bencsik Andrást, Lovas Istvánt, Bayer Zsoltot.” ------------------------------
  • Lehet hogy félreérhető volt a korábbi hozzászólásom, nekem nem Miskolccal van bajom hanem úgy általában a magyar jogi felsőoktatással.Tanári képesítésem révén van egy kis rálátásom a dologra.
Igaz, 'na bravozni' nem kellett volna... (liberális sajtó ráhatása?!) Bencsik, Lovas, Bayer nekem erős.Ennyire nem egyértelmű a politika (legalábbis annyira nem ahogy ők látják). Bizonyos szempontból örülök, hogy megerősödött a jobboldal (egyensúly, erős ellenzék) de szerintem nem szabad átesni a ló másik oldalára.

bausan

Szabad ember # 2002.08.27. 00:25

Béres-Deák Attila írta - 2002.07.31 22:09

Egyébként most augusztusban lesz 20 éve annak, hogy megkaptam az első diplomámat frissen végzett honvéd hadnagyként.
Javaslom kevesebb Mélykúti Ilonát nézz a televízióban. Helyette javaslom Bencsik Andrást, Lovas Istvánt, Bayer Zsoltot.

Mégegy egykori kőkemény kommunista elvtárs (ha '82-ben önszándtadból szolgáltál a Néphadseregben, akkor együtt kellett dolgoznod a szovjet megszállókkal, ami azt jelenti, hogy nyilván semmi gondod nem lehetett az akkori ideológiával), aki felfedezte mnagában az ősmagyar népnemzetit... hányingerkeltő ez a csupaszcsiga-szerű gerinctelenség. Ti (a boros imre-féle Talleyrandok) járatjátok le a jobboldalt.

Béres-Deák Attila # 2002.08.27. 09:58

Az Oroszokkal nem kellett együttműködni csak a gyakorlatokon. Az akkori hadsereg tette a dolgát. Én hiradó tisztként szolgáltam és a hiradás pártsemleges volt. Léteztek ugyan politikai tisztek, de azok külön kasztot képeztek.Politikai tisztnek- kevés kivétellel- az ment aki hülye volt a szakmához, vagy nem szeretett dolgozni.Boros tényleg lejáratta a népnemzeti oldalt.
Végszó: a hadsereg nem volt politikai intézmény, mégha kívülről annak látszott is.


attika

Kovács Jozsi # 2002.08.28. 18:08

Kicsit eltértünk a témától...


bausan

Koi Gyula # 2002.12.03. 08:23

Kovács Jozsi írta - 2002.07.11 22:35
Kedves Lintie!
1.'Pesten vegzett evfolyamtartsaim mondtak, hogy ok mar az egyetem alatt jeloltek stb. voltak!' Azért ha jogi egyetemet végeztél tudhatnád, hogy joghallgatóként bajosan lehet valaki jelölt.
2.Hülyéség azt mondani, hogy Miskolcon elméleti képzés van mert minden magyar jogi egyetemen elméleti képzés van. Pont ez a probléma a jogászképzéssel.Ma Magyarországon poroszutas oktatási rendszer divik: gyakorlat semmi, elmélet dögivel.
3. Tiszteletre méltó Mezei Barnára szeretnék hivatkozni, aki egy interjú alkalmával a magyar jogászképzést társadalmi mérnőkképzésként definiálta.(Büszke volt arra, hogy sikerült megakadályozni a jogi felsőoktatás szakjogászképzéssé történő degradálását ezzel is hangsúlyozva a múltrendszerben betöltött forradalmi szerepét... na de ezt hagyjuk)Az igazság az, hogy ÉN NEM AKAROK társadalmi mérnök lenni,ÉN NEM AKAROK 5 év után még 2 évet posztgrad.képzésre járni (az 5 éves képzésen belül kellene megoldani a szakosodást), ÉN NEM AKAROM társadalmimérnökként azt olvasni, hogy a külföldi cégek állandóan a szakjogászhiányra panaszkodnak stb...Az egyetem alatt sokmindenbe belekóstolunk de semmihez sem értünk.
Sorolhatnék még sok-sok ÉN NEM AKAROK kezdetű mondatot, de az elkövetkező 5 éven belül az általam annyira kívánt változások nem fognak bekövetkezni.
(Hülye lett ez a mondat mivel nem írtam le, hogy szerintem milyen változásokra lenne szükség.
Röviden:1.MEgtanulni szerződést írni
2.Megtanulni fogalmazni (nézzétek meg milyen hülyén fogalmazok)
3.Megtanulni beszélni (ez rosszabb a 2. pontnál)
4.Nyelvtanulás (szaknyelv)
5.Internetjog

Végezetül még egy ÉN NEM AKAROK kezdetű mondatot szeretnék írni- kedves lintie-
NEM AKAROK BÁNYAJOGOT TANULNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Miskolcon van BÁNYAJOG??? Ki tanitja, Eszto Peter??? Segitsetek, fontos lenne, most akarok a temaban publikalni. Egyebkent a banyajog eminenter magyar jogag, vilaghalojogot mindemn bokorban tanulhatsz, bar teny, hogy a banyajog inkabb csak elmeleti erdekesseg! Van banyajog tanszek??? Lecci vki, MISKOLCIAK SEGITSEEEEG!!! Enyhitsetek infohianyomat (tanszek, tankonyv stb.)


legislator

Koi Gyula # 2002.12.03. 08:26

gabor írta - 2002.07.24 12:11
1. én Miskolcra járok
2. nagyon jó
3. nehéz így pesti állást találni Miskolc telített
4. a polgári műhelyről csak annyit hogy az országban a legjobb és pl a büntető tanszék feje a dékán 38 évesen lett prof valamit ez is elárul

Gratulalok a dekannak! Jogi felsooktatasban ez ritkabb, mint az orvosin vagy barhol!! Egyebkent ki o???


legislator

Koi Gyula # 2002.12.03. 08:30

Béres-Deák Attila írta - 2002.07.31 22:09
Na látod! Vannak híres jogászok , akik Miskolcon végeztek. Legyél rá büszke!
Egyébként most augusztusban lesz 20 éve annak, hogy megkaptam az első diplomámat. Amikor ezt követően először szolgálatra jelentkeztem / frissen végzett honvéd hadnagyként / nálam volt diploma, leckekönyv stb. / . Senkit nem érdekeltek ezek a papírok. Ezt követően mindíg a teljesítmény érdekelte a felettem lévőket. Neked is azt javaslom, hogy ne azon gondolkozzál, hogy hol végeztél és milyen minősítéssel, hanem tünjél ki különös képességeiddel és érj el kimagasló eredményeket. Példa lehet a Répássy, akit le ' ..na bravoztál.' De lehet Grespik is, aki az egész ország előtt bebizonyította, hogy milyen egy igazi jogász./ Ismeri a jogot, tudja és meri is alkalmazni, mellesleg annak a népnek az érdekében , ahová tartozik. Javaslom kevesebb Mélykúti Ilonát nézz a televízióban. Helyette javaslom Bencsik Andrást, Lovas Istvánt, Bayer Zsoltot.

Ez igen, Attika! Vegre latok a honlapon egy magamhoz hasonlo nemzeti szellemu jogaszt. Orulok, hogy nemcsak politikailag langyosak es balliberalisok vannak kozottunk!!!


legislator

Kovács Jozsi # 2002.12.03. 20:18

Külön bányajog tanszék nincs.Harmadévben tanultuk,közig.jog különösrészből.Azon belül az Iparigazgatási jog egyes főbb területei között. A tk.2002 kiadás, ahogy nézem a tanszékről mindenki írt bele.Szerintem Pesten is lehet kapni. Amúgy tragikus, oldalakon keresztül szó szerint idézik a jogszabályt.A témához kapcsolodó bibliográfia jogszabályokból áll.
Bistei Attila írt ebben a témában.
Dékánunk neve:Lévay Miklós (a bányajog  nem neki köszönhető hanem a Kalas Tibornak az exdékánnak)

A mai jobboldal számomra nem túl hiteles, legalábbis a Bencsik, Lovas stb.által képviselt irányvonal.Amúgy nem érzem magam politikailag langyosnak, szerintem csak nincs csőlátásom.


bausan