Nem max., hanem min. 2 munkanap.
Próbaidő és rendkivüli szabadság SÜRGÕS
rendben van, nem szabadság. köszönöm azért a segítséget.
minimo
ez nem szabadság hanem ahogy a béla mondta
és max 2 nap
igen arra gondoltam. ez a rendkívüli szabadság 2 nap vagy 3 nap lehet??
köszönöm a segítséget ;-)
Ha a haláleset miatti fizetett távollétre gondolsz akkor az jár.
Sziasztok.
Kinek jár a rendkívüli szabadság/ ki veheti igénybe?(egy testvérnek járhat?)
köszönöm elre is
Pardon. Én arról beszéltem. :)
Határozott időre kötött szerződésről beszélünk...
Dehogy tekintik jogellenesnek. Semmi nem tiltja, hogy a próbaidő alatt a munkaviszonyodat rendes vagy akár rendkívüli felmondással megszüntetheted. A rendes és rendkívüli felmondás lehetőségével a munkaviszony teljes időtartama alatt élhetsz – még próbaidő alatt is. Számtalan BH is van, amely rögzíti, hogy ha rendes felmondással szünteti meg a munkáltató munkaviszonyt próbaidő alatt, akkor ugyan úgy ketyeg a felmondási idős indokolni kell. Sőt, ha a felmondás indoka nem felel meg a valóságnak, akkor próbaidő ide vagy oda, a munkáltatót falhoz lehet szögelni jogellenes felmondás miatt. Tehát önmagában nem tilos a rendes felmondást próbaidő alatt alkalmazni, de hülye az a munkáltató, aki megteszi.
Annyira nem felmondás, hogy ha mégis felmondana, azt a íbróságok hajlamosak jogellenesnek tekinteni.
És még egy icipici pontosítás:
" (3) A próbaidő alatt a munkaviszonyt bármelyik fél azonnali hatállyal megszüntetheti. "
Tehát valójában nem felmondásról van szó, hanem azonnali hatályú jogviszony megszüntetésről.
Köszi, én is úgy gondolom, hogy ezek nem akadályok, csak nem akar magának problémát ebből, és egy kis megerősítésre van szüksége.
Véleményem szerint kérheti a rendkívüli szabadságot. A próbaidős munkaviszony igazán abban különbözik a többitől, hogy mindkét fél könnyebben megszüntetheti munkaviszonyát, különösebb következmények nélkül. Ezzel a második kérdésed is megválaszolásra került, gondolom! : ))
Segítséget szeretnék kérni.
Nagybátyám jelenlegi munkahelyén próbaidős. Tegnap megszületett a kisfia, akit kedden hoznak haza.
Kérdésem az volna, hogy próbaidő alatt kérheti e az apának járó 5 nap szabadságot, illetve megteheti-e azt, hogy nem megy oda vissza dolgozni, felmond.
Az Mt.-t nézegettem de abból ezt egyátalán nem lehet megállapítani.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02