senki nem tud erről konkrétumot?
Oktatási törvény - szakkör tartás
erről mi a véleményetek?
és ha egy pedagógust bevonok társnak?
A másik, ksstomi, középiskolát momdtál. Lehet hogy általános iskolában mások a szabályok?
S abban tud evalaki segiteni, hogy hol lehet ezeket a szabályokat, törvényeket tételesen végigolvasni?
Kerestem, de csak kiegészitéseket találtam. Pl. h kollégiumi szakkörök tartásánál gondoskodni kell a szakkörön részt nem vevő diákok felügyeletéről is. De átfogó törvény leirást nem találtam sehol...
Azért azt hozzátenném, hogy itt nem a klasszikus értelemben vett tanitásról van szó, hanem fakultativ szakköri foglalkozás tartásáról. S olyan témárol, amiről vanhivatalos végzettséget igazoló bizonyitványom. Amiről tomas64 irt.
hozzászólás törölve
Akit esetleg konkrétabban is érdekel, van néhány videó itt: http://prometheusz.gportal.hu
Ez nekem nagyon fontos lenne, mert én mechanikai müszerészként készülök gépészeti szakkört tartani,mely ugyan tobb ponton illeszkedhet a kerettantervhez, de nem része annak. Ellenben ideálisan lefoglalja a gyermeki elmét a különböző számitógépes játékok vagy éppem a televizió helyett a szakköri időn tul is. (elmélkedésre, tervezgetésre ösztönöz.)
Egyesek szerint azonbannemtarthatok semmi hasonló met nem vagyok tanár. Akkor ez tévedés lenne, s ez nem gond?
Feleségem iskolaigazgató, véleménye szerint iskolai szakkört, amit az iskola a pedagógiai programja keretei között hirdet meg, csak pedagógus tarthat. egyéb szakkört bárki szakirányú végzettséggel rendelkező személy (pl:. erdész, rendrőr) is tarthat.
Szép napot kivánok mindenkinek!
Elösször vagyok ezen a fórumon, igy nem tudom, mi itt a rend és a megszólitás.
Még azt sem tudom, jó helyen vagyok e, de nem találtam Oktatási törvényről szóló témát.
A kérdésem az lenne, hogy szakkör tartása gyermekeknek nem tanárként lehetséges e, vagy törvénytelen.
Szbszéd alapján egymásnak ellenmondó információkat hallottam. Az egyik az hogy minden további nélkül, erre nincs törvény, a másik szerint nem, a harmadikszerint igen, de aki nem pedagokus az csak max. 5 gyermekkel foglalkozhat egyszerre.
Az oktatási törvény leirt szövegét pedig eddig nem találtammeg, csak kölönböző modositásokat, kiegészitéseket.
Kérném a tanácsukat, segitségüket.
Köszönöm
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02