Iskolába járás v. rendkívüli munkaviszony - megszüntetés


the big cat # 2003.09.29. 18:25

rendkívüli felmondásnak csak az okról való tudomásszerzést követő 15 napon belül van helye, ezért a régi dolgokra való hivatkozás semmis.

A munkáltatónak az Mt. nem adja meg azt a lehetőséget, hogy a vizsgánként járó 4 nap kiadásáról mérlegeljen, azt ki kell adnia a munkavállaló által kért időpontokban. A munkavállaónak bejelentési kötelezettsége van, ez szóban is történhet.

Ez a rendkívüli felmondási indok tehát nem is okszerű, és nem is legális.

JozsiOlvasta # 2003.09.29. 17:02

Határozott időre szóló szerződést írtam alá külföldi munkavégzésre, és még igazolást is kaptam tőlük az egyetem felé, hogy kérik támogatni a hazajárás esetlegessége miatt a rendes vizsgarenden kívüli stb. kedvezmény-kérelmeimet a karon.

A KINTI munkahelyi vezető kezdettől fanyalogva nézett minden (több)diplomást, neki alacsony képzettsége van.
Nagyfőnökváltásra a viszonyunk szépen el is mérgesedett, de alapos felmentési indokot nem volt képes másfél év alatt sem kreálni.

A trükkje végül az lett, hogy az esedékes félévi vizsgaidőszakhoz nem engedte kivenni a szabadságot. Így sosem írta le, de nyíltan megmondta, hogy szándékosan nem enged el vizsgázni.

Több hónap levelezgetés, kérlelés után úgy döntöttem, a MTV alapján jövök haza (tanulmányi szerződéseknél szabályozza, de kiterjesztően lehet értelmezni), egyenként veszek igénybe vizsgánként 2-3 napot az utazásokhoz "önkényesen".

Első alkalommal visszajőve még megkaptam a kulcsokat, kocsit, mobilt, stb, másodszor már átvertek, nem jött értem senki az állomásra (önálló munkavégzés vidéki városokban, egyedül). A háziúr engedett be a kinti bérleménybe, napokig vártam rájuk.

A rendkívüli felmondó levélben először is áttetsző sületlenségekre hivatkozgattak, másfél évvel azelőtti "balesetekre" (autó megkarcolásokra), "késésre" (eltévedtem mikor új voltam) stb. Csak a legutolsó sor említi az "önkényes eltávozást" de hozzá hazudtak még egy pár hónappal korábbi időpontot is a vizsgák előttről.

Perelni fogom őket, szerintetek mi az esélyem nyerni?

Kicsit fázom, hátha megfélemlítették, vagy lekötelezték a volt kollégákat, hogy asszisztáljanak. Bizonyítani elvileg semmit sem tudnak, nincs is mit.

A rendkívüli felmondásra egyedül a vizsgákra engedély nélkül, de a kulcsokat leadva (tehát egyeztetve, előkészítve) hazautazás adhatna okot. Az is annak a következménye, hogy kb. fél év levelezgetés után sem reagált a kérésemre írásban.

Köszi minden válaszért.


[i:ec9f4fae6e]Józsi[/i:ec9f4fae6e]