ügyészségi fogalmazó meghallgatás


solteszera # 2021.07.15. 18:20

Sziasztok!
Aki volt már ügyészségi fogalmazói pályázattal kapcsolatban meghallgatáson, leírná mire lehet számítani? Előre is köszönöm a válaszokat.

Jordanandvee # 2021.07.24. 10:30

Neked azota megvolt mar a meghallgatasod? Milyen volt? Hova jelentkeztel?

spin89 # 2021.07.26. 22:53

Sziasztok! Engem szerdan hallgatnak meg, viszont nem vagyok kepben atekintetben, hogyha 3 helyet jeloltem meg, de az elso nem sikerul, akkor van meg eselyem a masik ket helyre? Az elso helyen hallgatnak meg, tobbirol semmi info. Oszinten szolva az elsore keves eselyt latok, de kb. a harmadik helyre joval nagyobb eselyt... Felek hogyha az elso nem jon ossze akkor elcsesztem! :/ Tudtok errol valamit??

Jordanandvee # 2021.07.27. 16:20

Engem még az első helyen megjelölt szolgálati helyre be sem hívtak meghallgatásra… nem tudom, hogy miért, azt gondoltam, hogy az első körben mindenkit meghallgatnak, meg alapvetően esélyesnek is tartom/tartottam magam. Remélem, hogy a héten már engem is értesítenek, mert kezdek kicsit kétségbe esni.
Szerintem van esélyed a 2. és 3. helyen jelölt helyre is! Különben mi értelme lenne jelölni többet? :o
Én mondjuk egy megyén belül jelöltem két külön szolgálati helyet.
Ti hova jelentkeztetek?

spin89 # 2021.07.28. 20:43

Debrecen, Miskolc, illetve kis telepules jarasi ugyeszsege. Oszinten szolva a mai meghallgatas elkeseritett, abszolut nem a szakmai es egyetemi multamrol kerdeztek, hanem hogy hogyan kepzelem el egy napom naluk, es jottek olyan zavarbaejto kerdesek, hogy leblokkoltam. Kozel sem olyan kerdeseket kaptam, mint amiket masok irkalnak kulonbozo csoportokban. Ennek ellenere, hogy azt erzem picit felsultem, szerintem szimpatiat valtottam ki beloluk, amit meg is jegyeztek, hogy udito az oszintesegem, illetve mondtak h nem ok dontenek hanem lesz egy masodik fordulo nagyjabol szeptember korul es majd a legfobb ugyesz es helyettese dont. Nem 5 p volt a meghallgatas mint ahogy mashol irtak hanem nekem spec jo felora. A vezeto arra volt kivancsi hogyan oldanam meg a munkat naluk mivel a lakohelyem 100 kmel odebb van toluk, mondtam hogy odakoltoznek. Szoval nem tudom, varom a tajekoztatast. Amit osszesegeben leszurtem naluk, hogy behivnak az oneletrajz alapjan aztan onnantol szimpatia kerdese az egesz illetve felhomalyositanak hogy tudod-e hogy mit vallalsz, mondtak h a fogalmazo baromi keveset keres, szoval alapvetoen "az elso benyomas" volt nalam ami inkabb meghatarozo lesz a dontesuknel.
Egyebkent jomagam 2018ban diplomaztam, jelenleg is dolgozom, es egyetem alatt mindvegig dolgoztam jogi teruleten, TDK nyertes voltam az egyetemen, demonstrator stbstb.

Igen kedves valaszolo jol irod, olvastam en is tobb helyen hogy van akit mar az elso korre se hivnak be, ennek ellenere szerintem ne add fel ill hivd fel a kozpontot hogy varhatsz e meghallgatasra vagy sem. Az elso helyen megjelolt tartja a meghallgatast, senki sem egyszerre, lehet hogy ok meg a szabadsagolasok miatt nem tudtak megszervezni. 3 tagu bizottsag van, kicsit x faktor feeling :)))) Ti hova jelentkeztetek?

spin89 # 2021.07.28. 20:48

A meghallgatas idezesrol annyi, hogy jon egy email h x napon elsokoros meghallgatast tartanak es megfelel e az idopont. Azonnal visszakell jelezni. Ha igen jon egy masodik mail, hogy akkor az adott napon hany orakor legyel keszenletben es teamsen kell bejelentkezni. Nekem julius 21en jott a mail hogy ma hallgatnanak meg.