Szép kártyára bér?


huncut Inci # 2023.05.06. 09:18

Azóta van fejlemény van. Jeleztem a munkáltató felé a hogy összetéveszteték a számlákat, illetve a foglalkoztatás ügyi felügyelet felé is a történteket.
A pénzt átutalták a redes számlára és igéretet tettek hétfőn a szép kártyáról a visszahívásra. Ez utóbbi a visszahívás még nem történt meg.
Illetve amikor jeleztem a tévedést, figyelmeztettem a céget hogy jelzem az esetet a foglalkoztatás felügyeleti osztály felé(amit meg is tettem). Valószínűleg emiatt cselekedtek meglehetősen gyorsan.
A foglalkoztatás felügyeleti osztály felé is jeleztem a változásokat.

huncut Inci # 2023.05.05. 19:17

Jó napot!
Elég összetett kérdéssel fordulok önökhöz.
Tavaly júliusban kezdtem dolgozni egy kis cégnél munkaközvetítőn keresztül. Nem a legtisztább cég. A munkaszerződésem harmadik kérésre kaptam kézhez aláírva. vagyis aláhamisítva. Mivel voltak benne olyan részek amit nem biztos hogy aláirtam volna(pl tb támogatásról lemondás) Amit ráadásul amunkaközvetítő cég egyik embere pár hónap múlva visszakért.
Próbaidőm lejárta előtt egy nappal a munkaközvetítő átvitt egy másik céghez. Majd ennél a másik cégnél kellett volna egy tanfolyamot végeznem amit sajnos sem a cég nem finanszirozott sem a munkaközvetítő aki nem is akart leszerződni a tanfolyamot végző céggel, nehogy át legyenek világitva és kiderüljön hogy nem fizetik utánunk a járulékokat. Önköltségre a cég sem engedte hogy elvégezzem a munkámhoz szükséges tanfolyamot, inkább megegyezett a munkaközvetítő céggel hogy engem elküldenek és majd keresnek valakit a helyemre. Velem 5 és fél hónap után aláiratták a közös megegyezést. Persze nyilván mondhattam volna nemet, de akkor aláirták volna ők ahogy a szerződést is. Pereskedni is lehetne de kis embernek nem sok esélye van egy céggel szemben.
Abban volt olyan hogy 5 munkanapon belül kifizetnek. de nem történt meg. nem fizettek. Írtam egye-mailt a munkaközvetítő cégnek hogy nem kaptam meg a bérem a bankszámlára, de nem reagáltak rá semmit. Nem válaszolnak azóta hogy aláiratták velem a közös megegyezést és a bankszámlára sem érkezett jóváirás.
Viszont ma kaptam szép kártyára egy 260 000 ft-os összeget.
Amig dolgoztam volt rendszeres cafetériám. kb 20 000ft
Lehetséges hogy az elmaradt két heti munkabérem utalták valami miatt vagy talán kitolásból szép kártyára?
Mit lehet tenni?
Van valami mód hogy szép kártyáról levegyem vagy átutaljam a pénzt a bankszámlára ahova korábban a fizetés jött?
Hová fordulhatok ezzel ahol esetleg tudnak és akarnak is érdemben tenni valamit?