Felszámolás - hitelezői igénybejelentés


Rob1 # 2023.05.14. 21:34

Üdv mindenkinek! Felszámolás alatt lévő cég munkavállalójaként hitelezői igénybejelentést tervezek beadni elmaradt bérjellegű kifizetések miatt. A felszámoló és a szakszervezet korábbi egyeztetései szerint nálunk is az anyavállalatunkhoz hasonlóan befogadásra kerülnek az igénybejelentések. A felszámoló álláspontja azonban megváltozott és valószínűleg el fogja utasítani az igénybejelentéseket. A szakszervezetek próbálnak megoldást találni, de a 40 napos bejelentési határidő hamarosan lejár.
Ezzel kapcsolatban a következő kérdésekben kérem a segítségeteket:

  • A hitelezői igénybejelentések a bérjellegű kifizetésekre a felszámolás kezdetétől számított 40 napon túli beadása esetén érhet-e hátrány a 40 napon belül beadotthoz képest (az igények besorolása, kezelése eltér-e pl. kifizetési sorrend kategóriába sorolás stb.)?
  • Ha a beadott igénybejelentést a felszámoló elutasítja, de nem élek kifogással (pl. a felszámolói bíróságnál), ill. nem teszek semmit, akkor ez az igényről való lemondást is jelenti egyben?
  • Amennyiben néhány munkavállaló kifogással él és végső soron (esetleg évek múlva) pozitív kimenetele lesz az ügynek (pl. kifizetésre kerülnek a tartozások), akkor az automatikusan minden munkavállalóra vonatkozni fog vagy ezt jelenleg még nem lehet kijelenteni?
  • Ha később a munkavállalók számára kedvező kimenetele lesz az ügynek akár egyéni, akár az érdekképviseletek eljárásának eredményeként és az az eljárásban részt nem vevő munkavállalókra is érvényes lesz, akkor az rám is vonatkozik vagy kizárom magam belőle az "egyéni akcióm" elindításával?
  • Ha végső döntés / jogerős ítélet születik és az csak az eljárásban résztvevőkre vonatkozik, akkor a mostani elutasítás után újra indíthatom az igénylési folyamatot ugyanolyan eséllyel a sikerre, mintha most nem adtam volna be hitelezői igényt?

Véleményetek és tapasztalatotok szerint érdemes lehet várni a szakszervezet lépéseire abból a megfontolásból, hogy azok a felszámolóval való egyeztetések eredményeként esetleg nagyobb eséllyel járnak a munkavállalókra nézve pozitív eredménnyel, vagy jobb, ha biztos ami biztos alapon egyénileg is lépek.

Előre is köszönöm a válaszokat.