Kedves Jogi Fórum!
Egy kisebb nézeteltérésem alakult ki a munkáltatómmal. Május 22-n kiírta a 14 napos egybefüggő nyári leállást. A problémám az, hogy nekem összesen 19 nap szabadságom volt, amiből 15 napot már kértem a nyár és ősz más napjaira, és a munkáltatóm elfogadta azt. Így a kiírt nyári leállás időtartamára nem marad, csak 4 szabadnapom. Az igaz, hogy a munkáltató rendelkezik a szabadságaim nagyobb részével, de a szabadságot a munkáltató adja ki. Ha az általam kért időpontra megengedte, hogy majd kivegyem, akkor azt vissza csak kivételes esetben vonhatja. Én így tudom.
A maradék 6 napra felajánlottam, hogy bemegyek dolgozni (irodán dolgozom, és más irodai részleg is megy dolgozni), de ebben nem partner a munkáltató. Így viszont nem tudom, hogy fognak elszámolni a maradék 6 napommal.
Jeleztem feléjük írásban, hogy sem a jövő évi szabadságkeretemet nem tervezem terhelni, sem fizetetlen szabadságot nem tervezek igényelni.
Mik a munkáltató lehetőségei, és mik az én (munkavállaló) lehetőségeim? Ebben tudnának nekem segíteni?