tanulmányi szerződés


the big cat # 2003.12.28. 17:39

Nem egészen így van a dolog, de a végeredmény ugyanaz.

Nem vagy köteles a munakviszoynod fenntartani, a tanulmányi szerződést felmondhatod, vagy ha felmondasz akkor a tanulmányi szerződés lehetetlenül, a te érdekkörödben felmerült okból, ezért köteles vagy a nyújtott támogatásokat a ledolgozott/le nem dolgozott visszadolgozás arányában visszafizetni.

Ez egyöszsegben és azonnal jár a munkálatódnak, de megállapodhatsz vele részletfizetésben, vagy úgy, hogy elenegedi egy részét, de ez kétoldalú dolog, és nem látom be miért tenné, hiszen érdeke nem fűződik hozzá. Az új munkahelyed viszont átvállalhatja, erről nem beszéltél velük?

Leiterjakab # 2003.12.28. 16:51

Meg kell állapodnod a munkáltatóddal. Csakúgy nem lehet a tanulmányokat megszüntetetned, mert az szerződésszegés és ez esetben a munkáltatód visszakövetelheti a ténylegesen nyújtott támogatásnak megfelelő összeget. Sőt nem csak a tnulmányaidat vagy köteles elvégezni, hanem a szerződésben meghatározott ideig köteles vagy fenntartani a munkaviszonyodat a munkáltatóddal.

Ha a munkáltatóddal sikerül is megállapodnod az nyilván csak úgy egyezik bele a dologba, hogy visszatérítetd azt az összeget amit a munkáltatódd addig a tanulmnyaidra költött.


Leiterjakab

bero # 2003.12.28. 15:42

Kaptam egy jó állás ajánlatot.
Ezért fontos lenne tudnom, hogy kötelezhet-e a vállalatom a tanulmányi szerződésben meghatározott idő letöltésére, akkor is ha nem végzettségemnek (élelmiszer technológus mérnök vagyok és molnárként alkalmaznak) megfelelően foglalkoztat. Megállapodás nem tartalmazza ismereteimnek megfelelő alkalmazásra való utalást.
Hogyan lehetne visszafizetés nélkül elszakadnom a cégemtől.
Segítséget előre is köszönöm.
bero