Zita77!
Igen.
Zita77!
Igen.
Mikor szűnhet meg? Amikor lejár a gyed vagy ha megszületik a következő baba?
Karika, kicsit kifejtenéd, hogy szerinted miért szűnhet meg? Ha a szerződésében csak annyi van, hogy a munkavállaló helyettesítésére, az ő fizetésnélküli szabiról való visszatéréséiog, akkor mi indokolja a korábbi megszűnést?
Én azt gondolnám, ha a fizetésnélküli szabi nem szűnik meg, akkro nem szűnhet meg a munakviszonya sem, kivéva, ha az 5 év eltelik, mert az abszolút határidő.
Az nem gond, hogy annak idején, amikor a baba megszületett, csak 3 évre kérte a fizetésnélkülit?
Ha most meghosszabítja, akkor nem. És ezt nem lehet kikerülni úgy, hoyg a mostani lejár, de a következő meg azonal indul, a megszakításhoz legalább egy napra vissza kellene venni. és én még akkor is beperelném joggal való visszaélésért a munkáltatót.
Jól értem, hogy ha a 3 év lejárata előtt kéri még mondjuk 2-3 évre, és egy napra sem jön vissza, akkor én maradhatok még (létszámfeletti lett, így én is)? Semmilyen indokkal nem lehet visszahívni, ha az egyik gyermek 3 éves kora előtt megszületik a másik, és ugyanígy a harmadik? Mi van az 5 év eltelte után?
Az 5. év eltelte után a szerződésed lejár, de ha egy napot is tovább dolgozol a közvetlen munkahelyi vezetőd tudtával akkor a szerződésed határozatlanná alakul.
Ha a fizetésnélküli szabadság - akár csak néhány napra is - megszűnik, a te szerződésed is lejár. A helyettesítő dolgozótól való idő előtti megszabadulás legegyszerűbb módja az, hogy visszahívják a gyesen-gyeden lévőt egy rövid időre. Majd mikor újra kéri a gyes-t, mást vesznek fel helyettesítőnek.
Ha visszahívják néhány napra, de ő nem megy bele, akkor tudnak valamit tenni? Maradhat folyamatosan fizetésnélkülin, ahogyan ő kéri, vagy ebbe van beleszólása a cégnek?
Ebben az esteben a munkáltató nem mérlegelheti a fizetésnélküli szabadság kiadását. és mivel ha jól értem ő is létszámfeletti, ezért nem hiszem, hogy szivességet fog tenni a munkáltatójának.
Engem azonnal elbocsátanának, őt nem biztos, de velem nem akar kitolni, mivel előnye nincs belőle, visszajönni nem akar jó ideig (3 gyermeket terveznek gyors egymásutánban - a születések között nem akarnak 2-2,5 évnél több különbséget), és mivel nem akarják egyoldalúan megszüntetni a szerződésemet, mivel ez kiadásokkal jár nekik, elég sokáig elhúzhatom?
Az 5. év végéig.
Mindenkinek köszönöm a segítséget, aki hozzászólt a témához!
Szia Kála!
Köszönöm a segítséged,megpróbálok lépni az ügyben. Nem is elsősorban a munkahely megtartása miatt(ezek után úgyis keresnének valamilyen kifogást,és rögtön kitennének),hanem mintha azt olvastam volna valahol,hogy ha lejár a szerződés,akkor a Terhességi Gyermekágyi segély és a GYED ideje sem számít bele a nyugdíjhoz szükséges évekbe.
Ezzel kapcsolatban tudsz mondani valamit? :)
Szia!
Hát, nyugdíjban nem vagyok otthon - pedig tényleg igyekszem :-) -, de a jogszabályban ezt találtam:
„"R. 32. § (1) Szolgálati időként kell figyelembe venni
időtartamát.”"
Ez így megnyugtatónak tűnik,remélem nincsenek buktatók a dologban.
Még egyszer köszi a kedvességed,ha lesz valamilyen fejlemény majd írok! :))))
A hozzászólás a fórum szabályainak mesértése (többszöri beküldés) miatt törölve.
Köszönöm a választ.
Nem azért tettem fel minden fórumra a kérdésem, mert össze akartam rondítani, hanem azért mert egyrészt elég nyomasztó a helyzet amiben vagyok - kétségbe vagyok esve - másrészt pedig nem tudtam hogy működik. Eddig még nem csinálta ilyet.
De most már tudom.
Még annyit szeretnék kérdezni, emiatt kirúgnak, akkor megtehetik-e rendkívüli felmondással. Csak a tanulmányi szerződésem miatt kérdezem.
Köszönöm előre is.
Scully
Köszönöm a választ.
Nem azért tettem fel minden fórumra a kérdésem, mert össze akartam rondítani, hanem azért mert egyrészt elég nyomasztó a helyzet amiben vagyok - kétségbe vagyok esve - másrészt pedig nem tudtam hogy működik. Eddig még nem csinálta ilyet.
De most már tudom.
Még annyit szeretnék kérdezni, emiatt kirúgnak, akkor megtehetik-e rendkívüli felmondással. Csak a tanulmányi szerződésem miatt kérdezem.
Köszönöm előre is.
Scully
Scully, a rendkívüli femondáshoz, azért rendkívülit is kell produkálni. Az, hogy nem vagy szimpatikus még rendes felmondásra sem ok, nemhogy renkívülire.
Ha írásban kérted és engedélyezték a szabadságolásodat, akkor semmi gond nem lehet belőle, ha szépen otthon maradsz. Ilyen feszült hangulatban jobb minden ilyesmit írásban intézni. Vagyis legyen benne a szabistömben (vagy amit használtok), hogy mettől meddig vagy szabin és a munkahelyi vezetőd aláírása is legyen rajta, hogy jóváhagyta.
Valószínűleg a közös megegyezésre fognak törekedni (a rendkívülit ok nélkül a munkáltatók a legritkább esetben veszik elő, ilyenkor inkább a tájékozatlanság áll a háttérben.)
Közös megegyezésbe pedig csak akkor menj bele, ha tartalmazza, hogy nem kell visszafizetned a tanulmányaid eddig felmerült költségét (tandíj, plusz fizetett tanulmányi szabadság, utazási ktg. térítés, ha volt stb.)
Szia Bogie,
Milyen rendkívülit?
Ha most van egy határidős munka, amit én teljesíteni tudok a megadott határidőre még akkor is, ha elmegyek szabadságra, de ők szeretnék ha maradnék, minősülhet-e ez rendkívüli oknak?
Ugyanis ha ennek a dolognak a nem megléte kiderül, akkor a nagyfőnökök akár ülhetnek is.
Most nagyon be vannak ilyedve, ami nyilván nem az én problémám de szeretném magam teljesen levédeni, mivel fizetni sem szeretnék.
Elnézést a sok értetlenkedésért,
Köszönöm,
Scully
Nem igazán sikerült az első mondatom. :-)))
Azt szeretném tudni, hogy milyen okok minősülnek rendkívülinek?
Köszi,
Scully
Erre nincs egy lista, ami alapján el lehetne dönteni a dolgot, de amit te írsz az nem legendő rendes felmondásra sem, nemohogy rendkívülire.
Rendkívüli felmondás indoka csak az lehet, ha valaki a munakviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal, jelentős mértékben megszegi, vagy egyébként oylan magatartást tanusít, ami a muankviszony fenntartását lehetetlenné teszi. Az első oknál mindennek egyszerre kell teljesülnie, a másodiknál pedig nagyon.nagyon összeférhetetlennek kellene lenned.
Ha van szabadságengedélyed, akkro még az sem számít, ha emiatt a munkádat nem tudod elvégezni, és mondjuk ez iszonyat kárt okoz a cégnek, mivel semmiféle kötelezettséged nem szegted meg.
Egy esetben nem áll a dolog, ha vezető állású dolgozó vagy, vagy egyébként a muankidődet saját magad osztod be.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |