mi a különbség?


joebt # 2004.02.18. 14:52

Hát az a baj, hogy itt semmi sem egyértelmű! :-) Sajnos még az sem amiről az ember józan paraszti ésszel azt gondolná, hogy az. Kifejtem egy kicsit bővebben:
Felperes vagyok a perben, merthogy nekem kellett perelni, hogy nem akarok fizetni a tanulmányi szerződésben megfogalmazottak szerint. ...
A tanulmányi szerződésben szerepel, hogy vizsgákat kell letennünk. A munkáltató a bíróságon azt állítja, hogy mi tettünk le vizsgákat, merthogy szerinte a tanfolyamok után megtartott cégen belüli tesztelés az vizsga és ez a vállalaton belül minősít. Én viszont azt szeretném bizonyítani, hogy ennek semmi értéke sincsen, mert ez csak tesztelés. A tesztelés eredményeiről nincsen semmi féle bizonyítvány és a tanfolyamok elvégzéséről is csak látogatási igazolást kaptam, ezeket a való világban nem fogadják el sehol.


Joe

the big cat # 2004.02.18. 09:16

Nem neked kell bizonyítani, hogy nem egyenértékű, hanem a cégnek, hogy egyenértékű, mivel ő nem teljesített szerződés szerint. te azt állítod hogy a jelenléti igazolás az nem a szerződés szerinti nemzetközi vizsga, ami nyilvánvaló.

Ha szerintük ez egyenértékű, akkor majd bizonyítják.

joebt # 2004.02.18. 08:57

Kedves csufi99!

Köszönöm gyors válaszodat, megpróbálom kicsit pontosítani a dolgot.
Tanulmányi szerződést kötöttem XY céggel, elküldtek egy halom tanfolyamra, mondván, hogy ezek az ismeretek kellenek a munka elvégzéséhez (bár erre nem is lehetett volna tanulmányi szerződést kötni, de ez egy másik történet.) A tanfolyamok elvégzéséről mindössze látogatási igazolásokat kaptunk, vizsgák nem voltak, mert azt mondták túl sokba kerül, így vizsga helyett belső cégen belüli számonkérés volt tesztek formájában, azonban ezekről semmit sem kaptunk, mivelhogy ezek nem voltak hivatalos vizsgák. Igazából tudom mi a különbség a két dolog között, véleményem szerint a tanfolyamlátogatási igazolás mindössze azt igazolja, hogy jelen voltál, végig ültél egy tanfolyamot. Véleményem szerint a megszerzett tudást nem tükrözi és nem igazolja, erre valóak a vizsgák. A tanulmányi szerződésben a cég nemzetközi vizsgákat ígért, mi pedig csak tanfolyamlátogatási igazolásokat kaptunk.
Valahogy ezt szeretném úgy megfogalmazni, hogy a bíróság előtt is elő tudjam egyértelműen adni, hogy amit kaptunk (látogatási igazolások) az semmi szín alatt nem lehet egyenértékű egy hivatalos vizsgával.


Joe

csufi99 # 2004.02.17. 19:56

Bocsi, de érdekel a dolog, annak is jelentősége van mihez van erre szükséged. Az alapvető különbség szerintem az, hogy a részvételről szóló oklevél nem ad semmilyen végzettséget, szakkpesítést, legfeljebb úgy vehető figyelmbe, hogy mondjuk továbbképzésen vett részt az embert, s ezt igazolják. A vizsgával záruló tanfolyam már figyelembe vehető végzettséget adhat, de erre pontos választ csak akkor lehet adni szerintem, ha pontos a kérdés. Ki szervezte a tanfolyamot, szakképző oktatási intézmény, OKJ vizsga volt-e vagy szintén csupán egy továbbképzési tanfolyam, mely vizsgával zárult. Szerintem választ csak akkor kaphatsz precízet, ha leírod, min vettél részt, ki szervezte, ki és milyen tartalmú oklevelet állított ki a vizsga letételéről. Kíváncsian várom a fejleményeket.

joebt # 2004.02.17. 10:07

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Azt szeretném, ha valaki el tudná magyarázni nekem, hogy mi a különbség egy tanfolyam elvégzésére kiállított oklevél (látogatási bizonyítvány) és egy vizsga bizonyítvány között. Tudom, elég furán hangzik a dolog, de valahogy ezt a bíróságon prezentálnom kell és nem nagyon tudom pontosan megfogalmazni a dolgot.
A válaszokat előre is köszönöm!


Joe