nyugdijazás

csufi99 # 2004.02.23. 13:45

Számomra annyi derült ki, köztiszutviselő lehetsz, s ezek szerint biztos vagy abban is, hogy téged akarnak elküldeni. Ha ez annyira biztos, hozd ki belőle a legtöbbet, már ha tudod. Felmentés és végkielégítés, mivel nem vagy nyugdíjas. Én nem néztem meg ennyire a hónapokat, nem is tudhatom, de mondjuk táppénz alatt nem mondhatnak fel...Ha ez segyt időben, és anyagilag, ha már így áll a helyzet. A címem? Jobb oldalt rákattintasz az e-mailra, s már írhatsz is, vagy megnézed, ha oulokot nem használsz, hozzám hasonlóan. A vírusok eleni védekezés egyik eszköze, csak freemail és we mailt használok, kevésbé veszélyes, sőt megbízható, hacsak nem töltök le a kapott levelekből a gépemre. Örülök, ha megkeresel, ez a nyugdíj ügy engem is izgat, sokan nincsenek vele tisztában, hogy esetleg most elmenni még kedvezőbb is lehet, bár mindenki más helyzetben van. Sok sikert!

felhöcske # 2004.02.23. 11:07

Szia Csufi 99 ! Válthatunk egyéb témában is magasröptü gondolatokat,de nem tudom a freemail cimedet,vagy maradunk a fórumon.
A cégem még nem lépett az én ügyemben nyiltan,de jogászunk véleményét már kikérték az ügyben . Ha április 27.-e után mondanak fel akkor a munkatörvénykönyv szerint 6+3hónap végkielégitést kell fizetni,mivel akkor már védett korba léptem,
62-5 év. Ha előtte akkor 6 hónap,nálunk nincs kollektiv szerződés,igy ez a mérvadó. Most már azzal kell gondolatban foglalkoznom,hogy ezt a korszakot lezárom és egy uj következik. Feltétlenül kell uj munkahelyet keresnem. Fő az optimizmus .

nyugdij

csufi99 # 2004.02.18. 15:14

Szia!
Igen, én is rájöttem közben, sőt változtak a szabályok, aki 51-ben született most mehet 57 évesen 38 év szolgálati idővel, a kedvezmény csökken utána, csak három évvel korábban lehet a nőknek elmenni nyugdíjba.Ez a legfrisebb hírem. 62 év a rendes nyugdíjkorhatár, tehát addig nem mondhatnak fel, csak más- létszámleépítés- indokkal, de akkor ki kell fizetniük mindent, ami megillet.
El is szomorodtam, csökkentik a kedvezményt, hogy bírom én még addig? Nem egy stresszmentes a közigazgatás, örülök, hogy Te jól érzed magad. Bár a szakmám és is imádom... csak a körülmények. írhatnál nekem egy sor a freemail címemre, nem ide való témában váltanék veled egy levet. Kösz, ha megkeresel!

felhöcske # 2004.02.18. 08:02

Köszi a hozzászólást csufi99.Várom a fejleményeket és nem lépek ,jól érzem magam.Igazgatóm ha kifejti álláspontját akkor kell döntenem. Nagyon lényeges kérdés a végkielégités. Ha fel akarnak mondani mikor kell felmondaniuk ? hogy ne kelljen végkielégitést fizetni a dolgozónak?
Mert sajnos ma a cégek nem azt nézik,hogy a munkavállalónak mi lenne a jobb.!!!! Hanem a vállalati érdekek dominálnak.A külföldi tulajdonosnál gyüjtik a piros pontokat és szaporitják a saját millióikat.
Ugy tudom, hogy még 52 éves korban nem lehet nyugdijba menni ,nőknél 2004.-ben feltétel az 57 év .

nyugdij

csufi99 # 2004.02.17. 19:47

Nyugdíjazás miatt nem küldhetnek el! Az 57 év és 38 év szolgálati idő csupán lehetőség az előrehozott öregségi nyugdíj igénybevételére, de nem felmondási indok. Várd csak meg, hogy létszámleépítés miatt mondjanak fel, felmentési diővel és végkielégítéssel. Én ezt tenném a helyedben, dolgoznék tovább, amíg lehet és szaretnél. A létszámleépítésnél viszont valóban lehet, hogy téged küldenek kell, de nem lehet oka, hogy nyugdíjra már úgyis jogosult lennél.
Én így tudom. Biztos ír majd más is választ, bár ebben biztos vagyok.
Ha már a nyugdíj ügyben tájékozódtál, hátha Te is tudsz írni valamit, ami engem érdekel. A csökkentett összegű nyugdíj hány éves kortól vehető igénybe? Lehetséges az az értelmezés, hogy akár már 52 évesen nyugdíjba menjen egy nő, vállalva, hogy 5x 0,5 %-kal csökkentett összegű nyugdíjat kap? Mondjuk 52 éves korában van 33 év szolgálati ideje?

felhöcske # 2004.02.17. 13:36

2004. ápr. 27.-én leszek 57 éves,38 év
munkaviszonnya l rendelkezem. Érdeklődnék kötelezhetnek -e a cégnél, hogy nyugdijba menjek ? Felmondhatnak e-indoklás nélkül. Szeretném még az életpályámat folytatni. Munkaköröm vámügyintéző egy 100 fős vállalatnál. Ebben a munkakörben ketten dolgozunk.Kollegám 38 éves valószinű nagyobb esélye van, hogy a cégnél maradhat az EU csatlakozás után. Ha felmondanak szeretném ha végkielégitést kapnék. Mi a teendő ? hogy ne tudjanak kijátszani. ??? Nagyon sürgős lenne a jótanács.

nyugdij