bírósági idézés

segitség11 # 2018.12.01. 03:02

Üdvözlet! Következőben szeretnék segítséget kérni! Felszeretnék mondani az ügyvédemnek postai úton. Következőképpen:- Megköszönve eddigi munkáját, melyet a Kaposvári Járásbíróság előtt folyamatban volt ...................... számú, szülői felügyeleti jog rendezése iránti perben a képviseltemben végzett, a mai nappal a megbízását felmondom. Kérem, hogy a bíróságot a fentiekről tájékoztatni szíveskedjen, közölve azt is, hogy az iratokat a levelem átvételének napjától már ne Őnnek, hanem nekem küldjék postai úton. Kérem, hogy iratot ne vegyen át és elektronikusan se töltsön le az ügyembe. Ez Így megfelelő?

Kovács_Béla_Sándor # 2018.11.22. 12:30

Ha a személyes megjelenés kötelezettségével idézték, akkor igen.

BodokiG # 2018.11.22. 12:24

Jár-e fizetett igazolt nap annak a munkavállalónak, aki az alperes törvényes képviselőjeként, gondnokaként jelent meg a bíróságon és ilyen minőségéről hozott igazolást?

opika # 2009.09.03. 06:45

köszönöm a választ.

Rol1 # 2009.09.03. 06:40

a távollét miatt kiesett munkaidőre jár

a másik meg hogy veled szemben büntetőeljárás folyik, ergo semmi felperes/alperes nincs

opika # 2009.09.03. 06:26

köszönöm a gyors választ.

Távolléti díj egész napra jár ebben az esetben vagy csak a tárgyaláson való megjelenés idejére (kb.1óra)?

Mt:
"Ugyanakkor a félként történő idézés nem tartozik ide, hiszen a pereskedés, bármennyire is kényszerű lehet az adott esetben, mégsem kötelesség, hanem a peres fél érdeke - akár fel- akár alperesként." Ez a mondat kicsit elbizonytalanít,mert én mint vádlott vagyok megidézve.
Akkor most rám melyik rész vonatkozik?

Rol1 # 2009.09.03. 06:04

távolléti díj jár neked arra az időre (Mt. 151.§ (2))

opika # 2009.09.03. 05:46

T.Fórum!

Azt szeretném megtudni,hogy ha engem beidéznek tárgyalásra és én a megjelenésről igazolást hozok a munkáltatónak,akkor az fizetett távollétnek vagy csak igazolt nem fizetett távollétnek számít.
A lakóhelyemtől távolra idéztek az utazás oda-vissza legalább 4 óra vonattal,a tárgyalás várható időtartama 1 óra.
Hogyan kell elszámolniuk ezt a napomat?
Valamilyen törvényi szabályozás van erre a munka törvénykönyvében?

köszönettel