Üdvözlet! Következőben szeretnék segítséget kérni! Felszeretnék mondani az ügyvédemnek postai úton. Következőképpen:- Megköszönve eddigi munkáját, melyet a Kaposvári Járásbíróság előtt folyamatban volt ...................... számú, szülői felügyeleti jog rendezése iránti perben a képviseltemben végzett, a mai nappal a megbízását felmondom. Kérem, hogy a bíróságot a fentiekről tájékoztatni szíveskedjen, közölve azt is, hogy az iratokat a levelem átvételének napjától már ne Őnnek, hanem nekem küldjék postai úton. Kérem, hogy iratot ne vegyen át és elektronikusan se töltsön le az ügyembe. Ez Így megfelelő?
bírósági idézés
Ha a személyes megjelenés kötelezettségével idézték, akkor igen.
Jár-e fizetett igazolt nap annak a munkavállalónak, aki az alperes törvényes képviselőjeként, gondnokaként jelent meg a bíróságon és ilyen minőségéről hozott igazolást?
köszönöm a választ.
a távollét miatt kiesett munkaidőre jár
a másik meg hogy veled szemben büntetőeljárás folyik, ergo semmi felperes/alperes nincs
köszönöm a gyors választ.
Távolléti díj egész napra jár ebben az esetben vagy csak a tárgyaláson való megjelenés idejére (kb.1óra)?
Mt:
"Ugyanakkor a félként történő idézés nem tartozik ide, hiszen a pereskedés, bármennyire is kényszerű lehet az adott esetben, mégsem kötelesség, hanem a peres fél érdeke - akár fel- akár alperesként." Ez a mondat kicsit elbizonytalanít,mert én mint vádlott vagyok megidézve.
Akkor most rám melyik rész vonatkozik?
távolléti díj jár neked arra az időre (Mt. 151.§ (2))
T.Fórum!
Azt szeretném megtudni,hogy ha engem beidéznek tárgyalásra és én a megjelenésről igazolást hozok a munkáltatónak,akkor az fizetett távollétnek vagy csak igazolt nem fizetett távollétnek számít.
A lakóhelyemtől távolra idéztek az utazás oda-vissza legalább 4 óra vonattal,a tárgyalás várható időtartama 1 óra.
Hogyan kell elszámolniuk ezt a napomat?
Valamilyen törvényi szabályozás van erre a munka törvénykönyvében?
köszönettel
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02