Kártéritési per. SÜRGÜS Köszi


CHKCHK # 2004.03.22. 13:01

Mekkor lehet a veszteségem, ha esetleg vesztek?

CHKCHK # 2004.03.22. 12:59

Ügyvéddel konzultáltam, de a végkimenetel ügyében Õ sem mert nyilatkozni. Látta a szerződésem. Ami 3 lapos. Az első kettőn van a szöveg a harmadikon egy-két sor és az aláírások. Erre azt moindta, hogy ha neki is ilyen van, akkor ha csak Õ perel be, azt mondhatjuk, mi ilyet nem is láttunk. Ha viszont Én perelem be akkor Õ is mondhat ilyet vagy elismeri, ezáltal lehetősége van a perre neki is. Bizonyítékot mint telefonhívást találhat. Tartalmat nehezen bizonyíthat. Esetlegesen beidézheti tanuknak a kollégáimat akik a megfélemlítés miatt /mindketten családosok és idősebbek- nehezen helyezkednénekel/ azt vallanák, hogy sejtették, hallotak valamit, de nem bizstos, bla-bla.
A felmondás azért kellett, hogy esetleg nem tesz jogellenes dolgot és nem mond fel azonnal, akkor mindenképpen meg kellett volna egyeznünk.
Autóhasználattal van valami ötleted?

Köszike

the big cat # 2004.03.22. 12:52

Az elszámolások aláírása nem bizonyíték arra, hogy elfogadtad. Persze jobb nem aláírni.

Ha nem tud semmit bizonyítani, akkor nem is tud kártéírtést követelni. És úgy tűnik nem tud. Max egy nyamvadt telefonhívást tud bizonyítani, de a tartalmát nem.

Amúgy meg a te döntésed, hogy mit akarsz. De azt már most megmondom, arra se itt se máshol ne várja garanciát, hogy nem lesz hosszadalmas és esetleg kellemetlen az ügy, de várhatóan nyersz. Ezért kellett volna már hónapokkal ezelőtt ügyvédhez fordulni, és nem balga módon felmondani. Szóval erről már nincs mit beszélni, hanem már holnap kellene a keresetet a bíróságra beadni. De neked gondolom máég mindig nincs egsy ügyvéded se, sőt még csak nem is konzultáltál. Nyugodtan elmondhadhatsz neki mindent, márha lesz egy.

CHKCHK # 2004.03.22. 12:43

Bocs még valami. A kilépő papírokat nem írtam alá, mert azt tartalmazták, hogy elszámoltunk mindennel egymás felé, és azonnali felmondás volt.
Visztont egy OEP-es elszámolást aláirattak velem az adóbevallásomhoz. Ezen mint látom februárra a tört havi díj volt felírva, mert hogy megszünt a munkaviszony amit ők intéztek.

CHKCHK # 2004.03.22. 12:35

Ok, igazad van.
A félelmem abból fakad, mi van ha talál valamit/valakit és azt ellenem fordítja.
Illetve szerintem ha beperelem Õ is megteszi mindenféle indokkal, hogy kártérítést követeljen tőlem. ÉS nem biztos hogy a végelszámolsábaan jobban jövök ki. Esetleg egyikben nyerek, másikban vesztek.
A főnököm eléggé csökönyös egy .....
Másik kérdés:
A szerződésemben benne van, hogy útnyilvántartás alapján költségtérítést kapok. Nem kaptam semmit mert azt mondta nem jár semmi. mindezt azért, mert szerinte nekem adnom kellett volna a kocsim és a nevem ahhoz hogy ezt Õ markolja fel. A lényeg hogy nem kaptam, de arról sincs papír hogy lemondtam róla. Ezesetben meg lehet szorongatni?
Sajnálom, hogy töketlenkedek, de nem ez az első

the big cat # 2004.03.22. 11:25

Meddig hagyod még hogy szórakozzanak veled? teljesen törvénytelenül mondtak fel indoklás nélkül azonnali hatállyal, ami rendkívüli felmondás (pl. azért mert a határidő már régen eltelt). Nem beszélve arról, hogy te már felmondtál előtte, ami egyébként tök felesleges volt, azzal is csak a saját jogérvényesítési lehetőségeidfet korlátoztad. (Pl. Ki a francot érdekel, hog ymikor fogadták el a felmondásodat, ez nem kívánságműsor, hanem egyoldalú jognyilatkozat) A fizetésed sem tarthatja vissza, semmire sem hivatkozva, hacsak nincs bírósági végzése róla.

Szóval van nekem egy ötletem: fordulj már végre ügyvédhez, és pereld le a gatyájukat. eddig is elég sok kárt okoztál már saját magadnak, meddig akarod még folytatni?

CHKCHK # 2004.03.22. 11:03

Köszönöm a segítségeket!

Azóta a következők történtek: Felmondásomat 04.02.17 elfogadták. És azt mondták, vizsgálat idejére nem kell bejönnöm dolgozni. Felvilágosítást nem adtak, hogy mi a helyzet. Pénteken bentvoltam a cégnél, mert nem igazán akarták az adóbevallásom megcsinálni. De végül megtették. Miután azt aláírtam elém tolták a kilépő papírjaimat. Ez a következőket tartalmazzta nagyvonalakban:
A munkáltató 04.02.19-vel azonnali hatállyal megszüntette a munkaviszonyom, kijelentett, és elszámoltunk egymáás felé.
De szerintem ha Én felmondtam Õ nem teheti ezt így meg velem. Másik a fizetésem visszatartja, mondván kell neki, mert kártérítésre tart igényt. Szerintem ez igencsak jogellenes.
Rexor: Itt nem egy cég ment el, hanem egy új valaki kért egy konkrét fuvarra árajánlatot. Ennek a fuvarnak volt 14+áfa a díjja.
Főnököm azt mondta ha nem tetszik valami pereljem be.
Szerintem nem hallgatták le a hívást. Max ha ügyesek megtalálják a telefont amiről beszéltem és a híváslista.
Ötletek? Köszi a segítséget

Rexor # 2004.02.23. 13:54

Ha tényleg ennyi a kár, ezért tényleg nem érdemes perelni. De szerintem itt többről van szó, hiszen egy ügyfél elvesztése általában nem 14.000 Ft-ot jelent. De CHCHK: ha nem követtél el semmit, nem is kell félned, ha elkövettél és csak ennyi a bizonyíték, szerintem akkor sem, hacsak le nem hallgatták a telefont.

the big cat # 2004.02.23. 10:59

Ugyanmár, ez teljességgel bizonyíthatatlan. 500 Ft-ért senki sem fog perelni.

Sasfioka # 2004.02.22. 20:02

CHKCHK!

Ha elkövettél valamit, és te tisztában vagy vele, hogy szorul a hurok, ÜLJ LE ÉS BESZÉLD MEG. Most neked jó lenne, ha a nyakadba vernének egy pert, pláne 5e Ft-ért? Mert szerintem nem. Ha elkövettél valamit, próbáld meg a lehető legjobban megúszni azt.

SF

the big cat # 2004.02.21. 19:49

??????????

CHKCHK # 2004.02.21. 11:26

Ok, megvan a hívás a saját mobilomról. Hogy bizonyítja, hogy Én tettem az ajánlatot, abban a beszélgetésben és nem pedig az időjárást kérdeztem meg arrafelé? Egy állítás egy tagadás nem?

the big cat # 2004.02.21. 05:55

Bármi elfogadható bizonyítékként, ami a bizonyítandó ténykkel kapcsolatos, Szabad bizonyítás van. Egy híváslista nem bizonyítja a hívás tartalmát.

A kártérítés mértéke a kár nagyasága lesz. Ezt is bizonyítania kel a felperesnek.

CHKCHK # 2004.02.20. 17:48

Mit lehet elfogadni bizonyítékként? Õk azt állítják Én hívtam őket az egyik telefonomról. Pl az hogy a telefonomról felhívtam az a céget? és ha mi az időjárásról beszélgettünk?
Mekkora lehet a kártérítés összege a lentieket figyelembe véve?

the big cat # 2004.02.20. 15:51

Ha tudják bizonyítani kártérítést követelhetnek.

CHKCHK # 2004.02.20. 13:06

Sziasztok.

Jelenlegi cégemnél, megvádoltak vele, hogy egy árajánlatkérést benyeltem és azt saját magmnak és azt a konkurenciának akartam értékesiteni.

Mit tehetnek velem? Miért perelhetnek? Kártéités, rossz hirnév keltés, csalás?

Az érték kb. 14000Ft+Áfa
Elmaradt haszon kb: 5000+Áfa