Az egyik válaszban az áthelyezés miatt a termelőszövetkezetes munkaviszony is közalkalmazotti jogviszonynak elismert, a másik válaszban pedig csak a közalkalmazotti jogviszonyban eltöltött időt lehet figyelembe venni a jubileumi jutalom jogosultsági idejének.
Most melyik a jó válasz!Légyszíves eligazítíni!
jubileumi jutalom közalkalmazottnak mennyi?
Munkaviszonyról írtál, és nem közalkalmazotti jogviszonyról. Jubileumi jutalom csak a közalkalmazotti, köztisztviselői, szolgálati jogviszonyokra jár.
Mind a 40 évet közalkalmazottként dolgoztad le? A nők 40 éves nyugdíjazásával mész nyugdíjba?
Igen, az jogos.
2014. augusztus 1.-jén töltöm be a 40 éves munkaviszonyt. A munkáltató akkor fizeti ki a jubileumi pénzt, amikor november 8-án nyugdíjba vonulok. Jogos ez így? Köszönöm!
Akkor most jogosult e a jubileumi utalomra a termelőszövetkezetes áthelyezett vagy sem!
Az áthelyezés miatt a tsz munkaviszony is közalkalmazotti jogviszonynak számít, és nem csak a besorolásnál kell figyelembe venni. Aug. 7-én jogosulttá vált a közalkalmazott a 40 éves jubileumi jutalomra.
Szerintem nem. Ezekből kell összejöjjön a 40 év:
Kjt. 87/A. §456 (1)457 E törvény alkalmazásakor közalkalmazotti jogviszonyban töltött időnek kell tekinteni
- az e törvény hatálya alá tartozó munkáltatónál munkaviszonyban, közalkalmazotti jogviszonyban eltöltött időt,
- a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény hatálya alá tartozó szervnél munkaviszonyban, közszolgálati jogviszonyban töltött időt,
c)458 a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény, valamint 2010. július 6. és 2012. február 29. között a kormánytisztviselők jogállásáról szóló 2010. évi LVIII. törvény hatálya alá tartozó szervnél munkaviszonyban, kormánytisztviselői jogviszonyban töltött időt,
- a szolgálati jogviszony időtartamát, továbbá
- a bíróságnál és ügyészségnél szolgálati viszonyban, munkaviszonyban, valamint
- a hivatásos nevelő szülői jogviszonyban,
- az e törvény, a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény vagy a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvény hatálya alá tartozó szervnél ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszonyban,
- az állami vezetői szolgálati jogviszonyban
töltött időt.
Jubileumi jutalom ügyében kérnék segítséget.
Előzmények röviden:
1974.07.01-1983.06.30 Termelőszövetkezeti tag /közben 2 év katonai szolgálat/
Innen áthelyezéssel 1983.07.01-től közalkalmazotti jogviszonyban van ami jelenleg is fennáll!
2014-ben jogosult-e a 40 éves jubileumi jutalomra!
Köszönöm a választ!
Tisztelt Fórum!
Munkáltatóm telefonált ma a szabadságom alatt, hogy jogosult vagyok a 25 éves jubileumi pénzre. Csak egy gond van, az iskola, ahol 1991. 09.01. óta dolgozom, nem tud elszámolni 10 hónappal. A munkakönyvben ceruzás dátumok vannak részükről, melyek hiányosak, pecsét nélküliek. Hogy tudom igazolni a KLIK felé, hogy azt a 10 hónapot is ott töltöttem az iskolában? Vajon a TB-ben tudnának segíteni? Hová menjek?
Köszönöm!
Tisztelt Fórum!
Jelenleg csökkentett munkaidőben dolgozó korhatár előtti ellátásban részesülő vagyok. Az idén aug.-ban elértem a 40 éves közalkalmazotti jogviszonyt.
Ezért olyan helyzet állt elő, hogy ha megkapom a jubileumi jutalmat éves szinten 85 ezer ft-al kevesebb lesz az éves nettó bevételem mintha nem venném fel.
Van e annak valamilyen méltányossági alapja hogy ezt most ne számfejtsék nekem hanem csak akkor ha majd valamikor megszűnik teljesen a munkaviszonyom.
A szeptemberi bérrel kell számfejteni.
Tisztelt Jogi Fórum!
Óvodapedagógus 25 éves jubileumi jutalmával kapcsolatosan kérdeznék. A hölgy 2014. szeptember 01. napján válik jogosulttá. 2014. szeptember 01. napjával várható a pedagógusok béremelése is. A kérdésem a következő:
A 25 éves jubileumi jutalom összegét a szeptember 01-én hatályba lépő új bérrel vagy az előző hónap bérével határozzuk meg? (Mivel a jutalom számfejtése a jogosultság előtt történik kb. egy-másfél héttel.Akkor számfejthető az új bérrel? )
Köszönöm előre a válaszát!
Kiegészítem Obudafan válaszát. A munkaviszony áthelyezés esetén közalkalmazotti jogviszonynak számít, egyébként csak a fizetési fokozatnál lehet figyelembe venni.
beex
Természetesen látni kellene az iratokat, de az én véleményem szerint csak akkor járt a jubileumi jutalom, ha munkaviszonyban korábban a Kjt. vagy a Ktv. hatálya alatt álló munkáltatónál voltál.
Véleményem szerint a jelenlegi illetményből, de nem veszett el az az egy év.
Augusztusban leszek jogosult jubileumi jutalomra, 1989 óta dolgozom tanárként ugyanazon a munkahelyen. 4 éve azonban csak háromnegyed állásban.Melyik bérem alapján kell számolni a jutalom összegét: az eredeti besorolási béremből, vagy annak a háromnegyedéből, amennyit most 4 éve keresek? Az is érdekelne, hogy a 4 év háromnegyed állás miatt nem veszett-e el egy évem? Köszönöm a választ!
Tisztelt fórum!
Hat éve vagyok közalkalmazott egy iskolában, ahol fizetési besorolásomnál beszámították az előtte eltelt 24 év 6 hónap munkaviszonyomat egy zenekarnál(nem közalkalmazott). 1982 óta rendelkezem a szükséges végzettséggel. A KLIK kiutalta nekem a 30 év után járó jubileumi jutalmat, majd minden felszólítás nélkül bírósági keresetet nyújtott be ennek visszakövetelésére. A KLIK jogelődje 6 évvel ezelőtt kiállított egy igazolást, hogy elismer 24év 6 hónap közalkalmazotti jogviszonyt fizetési besoroláshoz és jubileumi jutalomhoz. Most álljak a per elébe vagy peren kívül fizessem vissza?
Tisztelettel köszönöm a választ!
Tisztelt Szakértő!
Jár-e a 40 éves jubileumi jutalom, és mikor kell kifizetni?
1975. július 1-étől közalkalmazott vagyok egy oktatási intézménynél. Jogviszony beszámításakor a diákmunkámat is figyelembe véve 2015. január 10-től /40 éves/ öregségi nyugdíjra leszek jogosult. Kértem a felmentésemet, amely 8 hónap, a jogviszonyom január 24-én szűnik meg. A kérdésem, hogy jár-e a 40 éves jubileumi jutalom, mert mégis csak eltöltöttem, több, mint 39 évet egy munkáltatónál, és mikor kell kifizetnie?
Szeretném megkérdezni, hogy a KISZ Bizottságnál lévő munkaviszony (1988.06.01-től 1992.08.30-ig ebből 1990-től 1992-ig Gyes) jubileumi jutalom szempontjából közalkalmazotti jogviszonynak számít-e?
Köszönöm a segítséget!
Tisztelt Jogi Fórum!
Jubileumi jutalommal kapcsolatos kérdésem: korábban a Ktv. alapján részesültem 30 éves jub.jut-ban, valamennyi korábbi időmet beszámítva. Állásomat megváltozott (köztisztviselő, kormánytisztviselő). A Kttv. szerint a korábbi évekből jub.jut-ra jogosító időm megváltozott, eszerint most lennék jogosult 30 évesre. Munkahelyemen most jogszabályváltozásra hivatkozva azt a tájékoztatást kaptam, hogy bár jelenleg a 30 éves jubi.jutira jogosult lennék, de azt már megkaptam, így nem jár semmi. Kérdés, hogy a módosult új jogszabály szerint kapható-e ez, vagy elveszik.
Köszönöm a választ!
Közalkalmazotti 25 éves jubileumi jutalmamra 2012. júniusában szereztem jogosultságot. Akkor az elfelejtődött a munkáltatóm és jómagam részéről is. Az év augusztusában áthelyezéssel új munkahelyre kerültem.
Kérdésem: Melyik munkáltatómtól kell kérnem az elmaradás pótlását, és mikori jövedelem alapján kell elszámolni?
fixxer
Miért ne számítana bele?
Köztisztviselői jogviszonyban állsz akkor is!
Aki ennek az ellenkezőjét állítja, annak kellene jogszabállyal alátámasztani.
T.Fórumozók
Valóban megszűnt az egészségügyben a törzsgárda jutalom? Nekem ugyanis 2014.-ben van meg a 20 évem és azt állítja a munkaügyes, hogy már évek óta nincs törzsgárda a kórházban.
Köszönettel
Tisztelt Fórum,
Közszolgálati tisztviselői jubileumi jutalom megállapításánál a jogszerző időszakába beleszámít-e a közszolgálati jogviszony felmentési ideje?
Ha igen, akkor ezt milyen rendelkezés támasztja alá?
Köszönöm!
Az alábbi kérdésem lenne.
Bele számít-e a jubileumi jutalomra jogosító időtartamba a Középtiszai Állami Gazdaságnál munkaviszonyban töltött évek?
Köszönöm.
Szeretném megkérdezni, hogy egy szállítási szerz?désben szerepelhet-e olyan, hogy "a szerz?désben nem szabályzott kérdésekben a Ptk adásvételi sze
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02