Viszonteladói jutalék számlázása!

atidat # 2009.10.05. 15:35

Tisztelt Fórumozók!

Azért kereslek meg titeket, mert úgy jártam, hogy kötöttem két szerződést 2 céggel.
A lényeg azonos, eladom a szolgáltatásaikat és termékeiket azt a cég kiszámlázza a végfelhasználónak én pedig jutalékot kapok.
A probléma ott kezdődik, hogy mikor kértem a kifizetést azt mondta a cég, hogy számlázzam ki.
Na itt jött a bonyolultság, mert én magánszemélyként szerződtem a cégekkel ergó nem vagyok számlaképes!
Hallottam olyat, hogy valami adószámos Magánszemélynek kellene lennem.
Na ezt pláne nem értem!
Tehát aki tud kérem segítsen, hogy hogy lehetne ezt a lehető legolcsóbban és legtisztábban kivitelezni!
Köszönöm mindenki figyelmét és érdeklődését!
Tisztelettel: Gyarmati Attila

nandy # 2009.10.05. 21:36

Az adószámos magénszemélytől - a sima magánszemélyhez hasonlóan - ugyanúgy vonják a járulékokat, és a kifizetőt is terheli a TB.

Szerintem ők minimum egyéni vállalkozásra gondoltak, ami neked nem túl biztos, hogy megéri.

Ezek után már csak az a kérdés, hogyan szerződtek veled.

atidat # 2009.10.07. 03:38

Biztos, hogy nem egyéni vállalkozó!
Van egy sima adószámos magánszemély formula is!
Erről kellene nekem több információ!
Köszönöm!

nandy # 2009.10.07. 06:28
Subi01 # 2010.04.06. 17:34

Jó estét!

Segítséget szeretnék kérni jutalék ügyben. Dolgozom egy cégnél, ahol fix alap fizu + jutalék van. A kérdésem a következő lenne. Hogyan járok jobban, ha számlát adok a jutalékomról, vagy ha elszámolják a jutalékot a cégnél és kifizeti a járulékokat? Pl. vegyünk 100.000 Ft-ot. Mennyit kapnék ebből kézhez, ha a cég elszámolja és levonja a járulékokat?
Ha számlát adok, akkor nem csak az áfát kell figyelembe vennem, de a tao-t és az osztalékadót, meg egyéb dolgokat is gondolom.

Köszönöm a választ, Subi