S.O.S. visszadátumozott munkaköri leírás

Amanie # 2009.11.19. 12:22

Kedves nandy,
köszönöm szépen a választ. Tehát jól értem: aláírhatom a februári keltezésű iratot azzal a megjegyzéssel, hogy november 19-én vettem át?
A kolléganőm is most kapott munkakörit, akivel ugyanazt a tevékenységet látjuk el csak más területen. Az ő feladatai 5 pontban vannak felsorolva, az enyém 30-ban és van közte olyan dolog is amit biztosan nem tudok megcsinálni, mert nincs meg hozzá a képesítésem (pl. adóbevallás készítése).
Köszönettel
Amanie

nandy # 2009.11.19. 12:11

Nem tudom, mi az a "feladat", amit pluszban beleírtak, de az csak a munkakörödhöz kapcsolódó feladat lehet.
Pl. ha titkárnő vagy, akkor nem írhatják kötelezően elő, hogy holnaptól takarítanod is kell, mert az már egy teljesen más munkakör, ehhez munkaszerződés módosítás is kellene.
De ha pl. adminisztrátor vagy, és holnaptól a te feladatod lesz a bejövő levelek iktatása, az jogos.

nandy # 2009.11.19. 12:07

A munkaköri leírásba (kis túlzással élve) a munkáltató azt ír bele, amit akar. Nem kell hozzá a te beleegyezésed, de bizonyíthatóan tájékoztatnia kell téged annak tartalmáról (kvázi átveteti veled az iratot).
Ha a "februárban" megírt munkaköri leírást csak novemberben adja át neked, akkor nem követelheti visszamenőleg olyan feladatok el(nem)végzését, amiről neked nem is volt tudomásod.

Tehát vedd át a papírt, de szigorúan írd rá, hogy kaptam 2009.xx.xx-én.

Amanie # 2009.11.19. 11:55

Kedves szakértők!
Sürgős segítséget szeretnék kérni: megtudtam, hogy el akarnak bocsátani a munkahelyemről. Eddig nem volt munkaköri leírásom, most alá akarnak íratni velem egyet, amiben sokkal több feladat szerepel, mint amennyit ténylegesen csinálnom kell, ráadásul februári dátummal.
Megtagadhatom ennek az aláírását? Kérhetem, hogy csak a tényleges feladataim legyenek benne és a mai dátummal?
Nagyon szépen köszönöm!