Munkaviszony megszűntetése táppénz alatt

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.25. 07:47

Közös megegyezéssel felmondani nem lehet. A rendes felmondásnak meg biceg az indoklása, ha jól látom.

_kendermag_ # 2010.05.25. 07:33

Üdvözletem!

S.O.S. szeretnék tanácsot kapni!
A férjem 2 hét táppénz után ment vissza ma dolgozni, ahol közölték vele, hogy abba a munkakörbe már nem mehet, amit eddig csinált - új embert vettek fel. Még kérdéses egy pozició (ma kiderül), ha oda sem kell, akkor közös megegyezéssel felmondanak neki.
Kérdésem, hogy ha ma már bent van (munkája effektiv nincs...), de a táppénzes papir még az orvosnál van, nem adta le, akkor maradhat-e táppénzen tovább, vagy azzal, hogy bement, megszakadt a táppénz?

Nagyon köszönöm a gyors választ, kendermag

Jagd # 2010.02.14. 08:34

Tisztelt Kovács Úr!

Köszönöm válaszát, azonban levelem óta fordult a kocka. Csütörtökön dolgoztam utoljára, péntektől táppénzen vagyok. Főnököm ugye azt mondta, hogy ha táppénzre megyek, elesek a végkielégítéstől. Kaptam tőle egy sms-t amiben az után érdeklődött, hogy hányadikától vagyok táppénzen. Nem reagáltam rá. Ma reggel hívott és közölte velem, hogy ő már csütörtökön felmondott nekem, holott az nap még fél egyig dolgoztam, utána hazaküldött mindenkit. Munkatársaim közül még kb 10 embert bocsájtott el, de mindenkit úgy, hogy pénteken szabadság, hétfőn megkapjuk az értesítést a postástól. De a mai telefon alapján, akkor már csütörtökön felmondott az embereknek, amikor még munkában álltunk, akkor felmondási papírt nem kaptunk.
A felmondásokat ezekkel indokolta, mert nem táncolt az illető az év végi záróbulin, a másik mert nem jelent meg a buliban, de a munkájukkal meg volt elégedve. Ezek után kíváncsian várjuk, hogy a felmondáson mi fog szerepelni, mert ez nem indok. Két sofőr csütörtök hajnali 5től este 10ig volt munkában, mert az nap a cég árut szállított Budapest és környékére. Ezen a napon, hogy bocsájthat el embereket, mikor elvégezték az aznapi munkájukat.
Törvényes e hogy ilyen módon jár el, mit tehetünk mi dolgozók!
Várom mielőbbi válaszát.
Köszönettel

Feco2010 # 2010.02.13. 18:02

Tisztelt Kovács úr!
A férjem gerinc műtét előtt áll,azt szeretném tudni hogy mit mond a munkatörvénykönyve arról hogy a táppénz hányadik napjától kell a munkáltatónak őt ki jelenteni az állományból,és az mit jelent az ő számára

Kovács_Béla_Sándor # 2010.02.13. 12:33

Nem lehet rendes felmondással megszüntetni a betegség miatt keresőképtelen (táppénzen lévő) munkavállaló munkaviszonyát.
Hogy a végkielégítésnek ehhez mi köze, azt nem si értem. Ennyi erővel azt is mondhatta volna, nem kapsz rétest estére.

Jagd # 2010.02.12. 18:47

Tisztelt Fórumozók!

Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy 3éve dolgozok egy cégnél, adott napra szabadságot írtak ki nekem, egészségügyi problémám miatt az naptól háziorvosom táppénzre vett, vizsgálatok sorozata áll előttem. Főnökömmel közöltem a tényt, akitől azt a választ kaptam, hogy dönthetek: vagy szabadság, vagy nem kapok végkielégítést elbocsátáskor. Felmondás okát nem tudom, főnököm indokkal nem támasztja alá. Ebben a helyzetben mi a teendő? Elküldhet-e táppénz alatt, illetve végkielégítésre van e mód, több mint 3éve dolgozom a cégnél. (úgy tudom 3év után 1hónap jár). Ha a felmondás indoka "nevetséges" és nem fogadom el, nem írom alá, mit tehet ellenem, illetve én mit tehetek.
Várom mielőbbi válaszukat!
Köszönettel!