Munkaügyi kérdés - SOS, reggelre kellene


Jogi_kerdes # 2004.03.26. 07:17

minden kezdet nehéz,szokták azt mondani,na nekünk sem lesz könnyebb!!
de kicsit megrázom magamat és megyek tovább..
nincs más választásom
rátok kellett volna hallgatni,de megtörtént és ez a lényeg.

igen? # 2004.03.26. 08:13

Kedves Zoltán György!

Egyébként megkaptad az emilemet?

buba # 2004.03.26. 08:54

Ha ezt megtették 40 dolgozó elött akkor képzeld el mit mond majd a volt munkáltatója ha leinformálják . Erre pont jó a közmondás és ne vedd magadra a hülye a sajátkárán tanul okos meg hallgat a tanácsra :)

Jogi_kerdes # 2004.03.26. 09:26

köszi.

the big cat # 2004.03.26. 10:08

Most már felesleges elmenni a végsőkig, ugyanis a várható költség nem áll arányban a jogérvényesítés esetleges anyagi, és erkölcsi hasznával.

A közlést megtörténtté tenni nem lehet, tehát ezt peres úton sem tudod kikényszeríteni. a bíróság ugyan kimondhatja a szerződésszegést, de kárt csak annyit fog megtéríteni, amit bizonyítani tudsz, és valószínűleg ez nulla lesz. nem a közös megegyezésből eredő (egyébként jogszerűen okozott) káraidról van szó, hanem ennek nyilvánosságra hozatalával közvetlen ok-okozati viszonyban lévő károkról.

Ezen túl polgári peres úton a jóhírnév megsértése miatt követelhetnél némi kártérítést, de a munkáltató csak azt közölte amit aláírtál, akkor nem sérült a jóhírneved.

Büntetőfeljelentést is tehetnél rágalmazás miatt, de csak akkor ha valótlant állytott volna, megint hacsak azt közölte, hogy közös megegyezéssel elvűáltak útjaitok, nos abban nincs semmi rágalmazás.

Szerintem egy ilyen per abszolút esélytelen.

Zoli5493 # 2019.03.25. 16:18

Jó napot Kívánok!
Volna egy olyan kérdésem,hogy kaptam egy jobb álláslehetőséget,amit szeretnék elfogadni,de nem tudom mennyi idő a felmondási időm.

Mai nap folyamán felvételt nyertem ugyan úgy közalkalmazotti jogviszonyba egy másik munkahelyre. Mennyi idő felmondási időm,határozatlan idejű munkaszerződés esetén,mint közalkalmazott? Illetve kérhetem e,az azonnali hatályú felmondást,miután ha jól tudom 30 nap a felmondási idő,de ezt az új munkáltató sajnos nem tudja megvárni.
Mit tudnék tenni a fent említett esetben?
Előre is köszönöm a gyors segítséget.

drbjozsef # 2019.03.25. 18:17

Zoli,

Ha közalkalmazott vagy nem felmondási időd van, hanem lemondási időd :

Kjt 28.§
(1) A közalkalmazott a határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyt lemondással bármikor megszüntetheti.
(2) Lemondás esetén a lemondási idő két hónap. Ezen időtartam egy részére, vagy annak egészére a munkáltató mentesítheti a közalkalmazottat a munkavégzés alól.

Azonnali hatályú lemondás más tészta, ahhoz alapos, a munkavégzéssel vagy körülményekkel összefüggő, nyomós indoklás kell. Az, hogy máshova mennél, nem az.

Viszont közös megegyezéssel bármit lehet. Kérdés, érdekében áll-e a munkáltatódnak az. A leírásod alapján azért ez elég kétséges.

Erre nincs megoldás. Van egy szerződésed, amit aláírtál.

Vagy közös megegyezéssel megoldjátok (mondom, szinte bármit lehet, kérdés, mit tudsz felajánlani, hogy simán elengedjenek).

Vagy jogszerűtlenül mondasz le, nem tartod be Kjt. feltételeit, ez alapján bíróságon a munkáltatód minden ezzel összefüggésben keletkező kárát le fogja verni rajtad jó eséllyel.

Előbb gondolkozni, utána cselekedni.

Kovács_Béla_Sándor # 2019.03.25. 18:24

Az azonnali hatályú felmondás (lemondás) indoka az lehet, ha a másik fél a jogviszonyból eredő lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi.

Szerintem a közalkalmazott lemondási ideje 60 nap.